Δράσεις για το κλίμα από 29 Ελληνικούς Δήμους

Διαβάστηκε από 1087 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/10/2019

29 Ελληνικοί Δήμοι αναλαμβάνουν δράση στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα.

 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα, η Ημέρα Ενημέρωσης για την Ενέργεια, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό έργο C-Track 50 και το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κος Eero Ailio, από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας, ειδικός σε θέματα Ενεργειακής Μετάβασης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς, συντονιστής του έργου C-Track 50 και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, ο κος Δημήτριος Καφαντάρης, Α` Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο κος Γεώργιος Ιωακειμίδης, Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και ο Καθηγητής Χάρης Δούκας, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων, για 29 δήμους που είτε εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν δεσμεύσεις, ή έχουν ήδη προσχωρήσει στο Σύμφωνο των Δημάρχων και έχουν δεσμευτεί για τη λήψη δράσεων για να υλοποιηθεί ο στόχος της ΕΕ για το 2030.
 
Στην συνέχεια, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχεδιασμό, καθώς και για υφιστάμενες χρηματοδοτικές ευκαιρίες. Οι παρουσιάσεις της ημερίδας είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.c-track50.eu/el/node/167.

Το ευρωπαϊκό έργο C-Track 50, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της EE, έχει ως στόχο την κινητοποίηση και την υποστήριξη των δημόσιων αρχών στον καθορισμό μακροπρόθεσμων προτεραιοτήτων ενεργειακής πολιτικής. Σημαντική αποτελεί η στήριξη των περιφερειακών και τοπικών αρχών για την ανάπτυξη, χρηματοδότηση και εφαρμογή φιλόδοξων, ολοκληρωμένων και αειφόρων σχεδίων δράσης για την ενέργεια και το κλίμα, προκειμένου να επιτευχθεί ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050.
Συνολικά, στο έργο συμμετέχουν εταίροι από 11 χώρες της Ε.Ε. Συντονιστής του έργου είναι το ΕΜΠ/Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών www.epu.ntua.gr, ενώ εξειδικευμένος τεχνικός εταίρος η ΕΠΤΑ A.E. Σύμβουλοι-Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων www.epta.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έναρξη για το «Εξοικονόμηση κατ` οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ Κατ` Οίκον 2019: Ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δώσε αξία στο κτίριο σου.

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας στο Δίστρατο Κόνιτσας

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

ΝΕΟ e-shop από την MP Energy Solutions!

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

Η Schneider Electric επεκτείνει τη σειρά Easy UPS 3M

H LG και η LUMI συνεργάζονται για πιο έξυπνο οικιακό οικοσύστημα

`Αριστη ποιότητα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Κορυφαία ποιότητα και τεχνογνωσία στα φωτοβολταϊκά

Αντλίες Θερμότητας διαιρούμενου τύπου της Vaillant, η απόλυτη εμπειρία άνεσης

Η Energy 4you έχει τη λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Αντλίες Θερμότητας MIDEA - Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

Υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας «Just Transition»

BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

περισσότερα »