Δωρεάν δράσεις για να γιορτάσετε το περιβάλλον

Διαβάστηκε από 1876 αναγνώστες -

Οι δήμοι της δυτικής Αττικής μας διδάσκουν περιβαλλοντική παιδεία, με ελεύθερες δράσεις λίγο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 

Λίγο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Δευτέρα 5/6 ), οι δυτικές περιοχές της Αθήνας φτιάχνουν την περιβαλλοντική τους ατζέντα και σε περιμένουν.

Κέντρο της Γης

Μια σειρά από εκπαιδευτικά και συνάμα διασκεδαστικά σεμινάρια περιμένουν μικρούς και μεγάλους, την Πέμπτη 1/6 στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, «Κέντρο της Γης». Από το απόγευμα και μετά ξεκινούν ποικίλες δράσεις με κέντρο αναφοράς την προστασία του πλανήτη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δενντροφύτευση αρωματικών φυτών (6 μ.μ. – 9 μ.μ. ), σεμινάρια αρωματοθεραπείας (6 μ.μ. – 7:30 μ.μ. ), εργαστήρια κομποστοποίησης (7μ.μ.- 8 μ.μ. ) κ.α. Οι μικροί εξερευνητές μάλιστα, ηλικίας 4-6 και 6-12 ετών, μπορούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της φύσης μέσα από συναρπαστικά παιχνίδια (6 μ.μ. – 8 μ.μ. ).

Λεοφ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον, 2102325380

Πάρκο ανακύκλωσης

«Ανακυκλώνει και γιορτάζει!» το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης στους Αγίους Αναργύρους, με μία «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης» την Πέμπτη 1/6. Από τις 6:30 το απόγευμα ξεκινούν διάφορα θεματικά δρώμενα γύρω από το περιβάλλον ενώ στις 8 μ.μ. βραβεύονται οι μαθητές που ξεχώρισαν στον «Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης». Η βραδιά κλείνει με τους 

Onirama να ανεβαίνουν στην μουσική σκηνή, στις 9 μ.μ.

Λεοφ. Δημοκρατίας 61, ¶γιοι Ανάργυροι

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Ένα επιστημονικό και περιβαλλοντικό τριήμερο έρχεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτση, από τις 9 ως τις 11 Ιουνίου. Σεμινάρια, δράσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις και ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους απλώνονται σε όλη την έκταση του πάρκου και ξεκινούν από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ. Κατά την διάρκεια του τριήμερου μάλιστα, οργανώνονται διάφορες ομιλίες και συζητήσεις με βασική θεματική την σημασία του περιβαλλοντικών πάρκων στην Αττική. 

Σπύρου Μουστακλή 23, 131 21, Ίλιον, 210 2323163

Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ