Eφαρμογή του SatisFactory στο βιομηχανικό περιβάλλον του ΙΔΕΠ-ΕΚΕΤΑ

Διαβάστηκε από 1293 αναγνώστες -

Το έργο SatisFactory ανακοινώνει την πρώτη επιτυχημένη εφαρμογή των καινοτόμων λύσεών του στο βιομηχανικό περιβάλλον του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ.

 

Το έργο SatisFactory ανακοινώνει την πρώτη επιτυχημένη εφαρμογή των καινοτόμων λύσεών του στο βιομηχανικό περιβάλλον του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή στην πλήρως λειτουργική βιομηχανική μονάδα χημικών διεργασιών του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ βασίστηκε σε πραγματικά σενάρια που εκτελέστηκαν από ομάδα εργαζομένων. Τα σενάρια αυτά αφορούσαν την επίβλεψη της λειτουργίας της μονάδας και των εργαζομένων μέσω διαδικτύου, τον εντοπισμό συμβάντων, καθώς και την βελτιστοποίηση των διαδρομών των εργαζομένων στο βιομηχανικό χώρο. Για την εκτέλεση των σεναρίων χρησιμοποιήθηκαν οι βασικές τεχνολογίες του έργου που παρέχουν φορητή και πανταχού παρούσα υπολογιστική  (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, «έξυπνοι» ανιχνευτές, συσκευές εντοπισμού θέσης, εφαρμογές αναγνώρισης κινήσεων), προηγμένη υποστήριξη λήψης αποφάσεων (DSS, εφαρμογές μεταφοράς δεδομένων και κατανομής εργασίας στους ανθρώπινους πόρους), υποστήριξη με επαυξημένη πραγματικότητα (πλατφόρμα AR), καθώς και αποτελεσματική συνεργασία και ανταλλαγή γνώσης μέσω παιχνιδοποίησης (πλατφόρμα συνεργασίας και κοινωνικής επικοινωνίας με στοιχεία παιχνιδοποίησης).

Εφαρμόζοντας μία ανθρωποκεντρική μεθοδολογία, τα πρώτα στοιχεία αξιολόγησης που συλλέχθηκαν από τους χρήστες φανερώνουν ικανοποίηση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% από την ευκολία χρήσης του συστήματος και τη δυνατότητα ενοποίησης και διάχυσης της τεχνογνωσίας όλων των βαθμίδων της βιομηχανικής μονάδας στους εργαζόμενους.

Τα αποτελέσματα από την πρώτη πιλοτική δοκιμή άνοιξαν το δρόμο για την εφαρμογή των λύσεων του SatisFactory σε μεγαλύτερη κλίμακα, σε ακόμα δύο βιομηχανίες από τους τομείς της διακριτής κατασκευής (COMAU S.p.A, μέλος της FIAT Group) και της παραγωγής προϊόντων σε παρτίδες (SUNLIGHT Systems S.A.).

Αξιοποιώντας τη νέα γνώση και τα προηγμένα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου Satisfactory, δύο φορείς της κοινοπραξίας ανακοινώνουν την ίδρυση μίας καινοτόμου spin-off εταιρίας.

Η εταιρεία Farextra, που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2017 από το ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ και την Regola Srl, εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων end-to-end, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών, στους τομείς της on-the-job εκπαίδευσης, της αναγνώρισης και αντιμετώπισης συμβάντων σε πραγματικό χρόνο, της υποστήριξης με επαυξημένη πραγματικότητα, της 3D αναγνώρισης αντικειμένων, καθώς και του εντοπισμού θέσης και της καταγραφής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Απευθυνόμενη σε εταιρίες από τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής και συντήρησης, μέχρι της ναυπηγικής και αεροναυπηγικής, η Farextra στοχεύει στην ανάδειξη της γνώσης και των κρυμμένων συσχετίσεων στα δεδομένα των βιομηχανιών, καθώς και στην υποστήριξη συμπεριφορικής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τεχνικές εξόρυξης δεδομένων. Η κύρια προσφορά της είναι μία πλατφόρμα εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR platform) για εκπαίδευση προσωπικού στη βιομηχανική λειτουργία, παραγωγή, συντήρηση και υποστήριξη, με την καινοτόμο δυνατότητα 3D κινούμενης παρουσίασης εργασιών και προσομοίωσης μηχανικής συναρμολόγησης, με άμεση επαλήθευση των ενεργειών του εκπαιδευομένου, μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης κινήσεων και αντικειμένω

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η μοντέρνα άποψη του παραδοσιακού!

Ολοκληρωμένα συστήματα αερισμού & θερμότητας

Οικονομικές προτάσεις σε επιλογές κλιματισμού!

«Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον»

Σεμινάριο για τον επαγγελματικό κλιματισμό από την LG Electronics

YΠΕΝ: Πρόσκληση σε κοινή συνέντευξη Τύπου

Το RainbowWarrior στα ελληνικά νησιά

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με το προεδρείο της Ένωσης Βενζινοπωλών θεσ/νικης

Κατεργασμένο δέρμα αρκούδας βρέθηκε κοντά στον Αλιάκμονα

30% όφελος στα LG Sound bars με τη αγορά μιας LG τηλεόρασης

Περιοδεία του Αν. ΥΠΕΝ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

Κάντο γρήγορα & οικονομικά! Αυτονομήσου τώρα!

Νέο κατάστημα ΣΚΡΕΚΗΣ ΑΕ στον Πειραιά

Οικολογικό φεστιβάλ στην Εύβοια!

Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας

Sports Marketing Awards 2017: Βραβεία για την LG!

Υπέρ της Καθαρής Ενέργειας η Greenpeace

Rotoseptic : Aριστη τεχνολογία για την επεξεργασία λυμάτων

Αξιόπιστη λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας

περισσότερα »