Eφαρμογή του SatisFactory στο βιομηχανικό περιβάλλον του ΙΔΕΠ-ΕΚΕΤΑ

Διαβάστηκε από 1328 αναγνώστες -

Το έργο SatisFactory ανακοινώνει την πρώτη επιτυχημένη εφαρμογή των καινοτόμων λύσεών του στο βιομηχανικό περιβάλλον του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ.

 

Το έργο SatisFactory ανακοινώνει την πρώτη επιτυχημένη εφαρμογή των καινοτόμων λύσεών του στο βιομηχανικό περιβάλλον του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή στην πλήρως λειτουργική βιομηχανική μονάδα χημικών διεργασιών του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ βασίστηκε σε πραγματικά σενάρια που εκτελέστηκαν από ομάδα εργαζομένων. Τα σενάρια αυτά αφορούσαν την επίβλεψη της λειτουργίας της μονάδας και των εργαζομένων μέσω διαδικτύου, τον εντοπισμό συμβάντων, καθώς και την βελτιστοποίηση των διαδρομών των εργαζομένων στο βιομηχανικό χώρο. Για την εκτέλεση των σεναρίων χρησιμοποιήθηκαν οι βασικές τεχνολογίες του έργου που παρέχουν φορητή και πανταχού παρούσα υπολογιστική  (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, «έξυπνοι» ανιχνευτές, συσκευές εντοπισμού θέσης, εφαρμογές αναγνώρισης κινήσεων), προηγμένη υποστήριξη λήψης αποφάσεων (DSS, εφαρμογές μεταφοράς δεδομένων και κατανομής εργασίας στους ανθρώπινους πόρους), υποστήριξη με επαυξημένη πραγματικότητα (πλατφόρμα AR), καθώς και αποτελεσματική συνεργασία και ανταλλαγή γνώσης μέσω παιχνιδοποίησης (πλατφόρμα συνεργασίας και κοινωνικής επικοινωνίας με στοιχεία παιχνιδοποίησης).

Εφαρμόζοντας μία ανθρωποκεντρική μεθοδολογία, τα πρώτα στοιχεία αξιολόγησης που συλλέχθηκαν από τους χρήστες φανερώνουν ικανοποίηση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% από την ευκολία χρήσης του συστήματος και τη δυνατότητα ενοποίησης και διάχυσης της τεχνογνωσίας όλων των βαθμίδων της βιομηχανικής μονάδας στους εργαζόμενους.

Τα αποτελέσματα από την πρώτη πιλοτική δοκιμή άνοιξαν το δρόμο για την εφαρμογή των λύσεων του SatisFactory σε μεγαλύτερη κλίμακα, σε ακόμα δύο βιομηχανίες από τους τομείς της διακριτής κατασκευής (COMAU S.p.A, μέλος της FIAT Group) και της παραγωγής προϊόντων σε παρτίδες (SUNLIGHT Systems S.A.).

Αξιοποιώντας τη νέα γνώση και τα προηγμένα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου Satisfactory, δύο φορείς της κοινοπραξίας ανακοινώνουν την ίδρυση μίας καινοτόμου spin-off εταιρίας.

Η εταιρεία Farextra, που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2017 από το ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ και την Regola Srl, εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων end-to-end, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών, στους τομείς της on-the-job εκπαίδευσης, της αναγνώρισης και αντιμετώπισης συμβάντων σε πραγματικό χρόνο, της υποστήριξης με επαυξημένη πραγματικότητα, της 3D αναγνώρισης αντικειμένων, καθώς και του εντοπισμού θέσης και της καταγραφής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Απευθυνόμενη σε εταιρίες από τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής και συντήρησης, μέχρι της ναυπηγικής και αεροναυπηγικής, η Farextra στοχεύει στην ανάδειξη της γνώσης και των κρυμμένων συσχετίσεων στα δεδομένα των βιομηχανιών, καθώς και στην υποστήριξη συμπεριφορικής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τεχνικές εξόρυξης δεδομένων. Η κύρια προσφορά της είναι μία πλατφόρμα εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR platform) για εκπαίδευση προσωπικού στη βιομηχανική λειτουργία, παραγωγή, συντήρηση και υποστήριξη, με την καινοτόμο δυνατότητα 3D κινούμενης παρουσίασης εργασιών και προσομοίωσης μηχανικής συναρμολόγησης, με άμεση επαλήθευση των ενεργειών του εκπαιδευομένου, μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης κινήσεων και αντικειμένω

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H LG άφησε το στίγμα της στην 26η Συνέλευση Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Η INTERAMERICAN ενεργός επιχείρηση για την προστασία του περιβάλλοντος

Κουρκουμάς: Φυτικό φάρμακο, μπαχαρικό και όχι μόνο...

Λύσεις υψηλών απαιτήσεων από την TESY

6ο Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Διαχείριση Αποβλήτων

Η Kostal φέρνει το μέλλον στα φωτοβολταϊκά σήμερα

Έξυπνοι αυτοματισμοί για κλιματισμό & θέρμανση

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018

Η επόμενη φάση για το «Εξοικονομώ κατ`Οίκον ΙΙ»

Συστήματα διαχείρισης & εξοικονόμησης ενέργειας

Προσφορά διασωστικού υλικού στους πρόσφυγες

Το Bravo εξελίσσεται με τη δημιουργία του Bravo Schools

Έρχεται «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια

Υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου με προσφορές από την elith!

Παρέμβαση Γιάννη Κοντούλη για το νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων

Τα Smartphones Xiaomi έδωσαν το «παρών» στο Ράλλυ Ακρόπολις

Μήπως ξοδεύεις πολλά για ενέργεια;

Τα Πράσινα Σημεία της Χαλκίδας

Η LG παρουσιάζει νέο τύπο αντλιών θερμότητας: THERMA V Split

Eκδήλωση Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών

Βρες το δωμάτιο των ονείρων σου

περισσότερα »