Εικονική αυτοπαραγωγή στη Λάρισα από την Περιβαλλοντολόγοι Energy

2.460 επισκέψεις στο άρθρο

Σε λειτουργία φωτοβολταϊκό με εικονική αυτοπαραγωγή στη Λάρισα από την Περιβαλλοντολόγοι Energy με φωτοβολταϊκά πλαίσια Hansol.

Η Θεσσαλική εταιρία Περιβαλλοντολόγοι Energy σε συνεργασία με την Prime Solar ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με εικονική αυτοπαραγωγή ισχύος 15kW. To συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σύστημα τοποθετήθηκε από την εταιρεία Περιβαλλοντολόγοι Energy στη στέγη του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, σε συνέχεια της συμφωνίας της Greenpeace με το δήμο Λαρισαίων. Η Prime Solar προμήθευσε 56 πολυκρυσταλλικά πλαίσια υψηλής ποιότητας από  τον οίκο Hansol, κατασκευασμένα στη Νότια Κορέα, με ονομαστική ισχύ 265Wp. Με  την εγκατάσταση του συστήματος, θα ρευματοδοτηθούν κοινωνικές δομές του δήμου Λαρισαίων και πιο συγκεκριμένα το Ροδοπούλειο.
 
Η Περιβαλλοντολόγοι Energy ιδρύθηκε το 2007 από την Φωτεινή Κούρου, Περιβαλλοντολόγο, με βασικό κίνητρο την πίστη της στην τεράστια προοπτική και δυναμική των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Όταν ξεκίνησε η Περιβαλλοντολόγοι Energy υπήρχαν μόνο λίγοι ειδικοί στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα και η Περιβαλλοντολόγοι Energy αποτέλεσε μία από τις πρώτες με εξειδίκευση στον τομέα της μελέτης, κατασκευής και συντήρησης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την πελατοκεντρική φιλοσοφία, το άρτια εκπαιδευμένο
προσωπικό της, τους έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες της και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, αποτελεί την ιδανική επιλογή για επιλογή για επενδυτές με υψηλές απαιτήσεις. Με µεγάλο αριθµό εγκατεστηµένων έργων φωτοβολταϊκών από το 2007 κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας εγγυάται την βέλτιστη επιλογή του εξοπλισµού που σας ταιριάζει και την ποιοτικότερη δυνατή εγκατάσταση στις καλύτερες τιµές και με τη μέγιστη απόδοση.
 
Η Hansol είναι ένας όμιλος εταιριών με δραστηριότητα στους κλάδους των κατασκευών, των ηλεκτρονικών, του τουρισμού, των χημικών και των τηλεπικοινωνιών με συνολικό ετήσιο τζίρο 5 δις $. Ήταν μέλος του ομίλου Samsung και ακόμα ανήκει στην οικογένεια Samsung και Shinsegae. Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστάσιου της Hansol είναι 400MW και παράγει φωτοβολταϊκά πλαίσια υψηλής απόδοσης και ελεύθερα δασμών (antidumping free), δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στη Νότια Κορέα. Με 25ετη γραμμική εγγύηση απόδοσης και θερμοκρασιακό συντελεστή 0,41, αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για την ελληνική αγορά.​ 

Η Prime Solar (http://www.primesolar.eu/)   ειδικεύεται στην πώληση φωτοβολταϊκού εξοπλισμού (κυρίως φωτοβολταϊκά πλαίσια και αντιστροφείς). Μητρική εταιρία είναι η Komex (http://www.komex-inc. com/),  που εδρεύει στη Νότια Κορέα και δραστηριοποιείται από το 2005 στο εμπόριο πυριτίου (silicon), προμηθεύοντας απευθείας τους σημαντικότερους παραγωγούς φωτοβολταϊκών πλαισίων (TRINA, Yingli, Renesola, Jinko, EGING και άλλους).