Ενεργειακό Πιστοποιητικό Κόστος

4.219 επισκέψεις στο άρθρο

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του πιστοποιητικού αλλά και τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά για την έκδοση του .

Το ενεργειακό πιστοποιητικό ή πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) είναι ένα απαραίτητο δικαιολογητικό για τη διαδικασία της μίσθωσης ενός ακινήτου. Η εκτίμηση αυτή, κάνει καταγραφή της κατανάλωσης ενέργειας ενός ακινήτου σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η έκδοσή του είναι υποχρεωτική από τις 9 Ιανουαρίου 2011.
 
 
Απαραίτητα δικαιολογητικά για το ενεργειακό πιστοποιητικό  
  • Στοιχεία ιδιοκτήτη : όνομα και επώνυμο, ΑΦΜ , ΔΟΥ, διεύθυνση κατοικίας
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας
  • Αντίγραφο δήλωσης του ακινήτου στο κτηματολόγιο
  • Οικοδομική άδεια
  • Κάτοψη-τοπογραφικό διάγραμμα
  • Φύλλο συντήρησης λέβητα (προεραιτικό)
  • Μελέτη θερμομόνωσης (προεραιτικό)
 
Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την τιμή για ενεργειακό πιστοποιητικό; 
  • ο τύπος του ακινήτου (διαμέρισμα, μονοκατοικία, γραφείο, κατάστημα κλπ)
  • η χρονολογία κατασκευής
  • το εμβαδόν
  • η περιοχή κλπ.
Τι πρέπει να προσέχουμε στην έκδοση για ενεργειακό πιστοποιητικό κόστος 
Σύμφωνα με το νέο νόμο (παρ. 9, αρ. 56) τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης και οι Εκθέσεις Επιθεώρησης, μετά από έλεγχο των οποίων διαπιστώθηκε παράβαση και επιβλήθηκε κύρωση στον Ενεργειακό Επιθεωρητή, ακυρώνονται αυτοδίκαια με την έναρξη ισχύος της πράξης επιβολής της διοικητικής κύρωσης, η οποία κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη του κτιρίου.“

Γιατί να βγάλω ενεργειακό πιστοποιητικό; 
Ένα πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι πλέον μια απαίτηση αν είστε πωλητής, ενοικιαστής ή χτίζετε ένα ακίνητο. Αν κοιτάτε την αγορά ή την ενοικίαση μιας νέας ιδιοκτησίας, μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του σπιτιού σας θα είναι η ενέργεια, ιδιαίτερα με το ενεργειακό πιστοποιητικό κόστος που φαίνεται να ανεβαίνει συνεχώς. Αλλά πώς μπορείτε να πείτε πόση ενέργεια καταναλώνει το νέο σπίτι σας;
 
Ένα πιστοποιητικό σάς ενημερώνει για το πώς είναι ενεργειακά αποδοτικό το ακίνητό σας, ακριβώς όπως τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα που βλέπετε στις νέες οικιακές συσκευές, σας δείχνουν πόσο αποδοτική είναι η συσκευή. Οι βαθμολογίες διαφέρουν από "G", η πιο ανεπαρκής βαθμολογία που υποδεικνύεται με ένα κόκκινο χρώμα και μέχρι το "A", που σημαίνει πολύ αποτελεσματικό και εμφανίζεται ως σκούρο πράσινο. Ο σκοπός του πιστοποιητικού είναι να σας δώσει μια ένδειξη για το κόστος για να θερμάνετε την ιδιοκτησία σας.

Τι άλλο μου προσφέρει το ενεργειακό πιστοποιητικό κόστος ; 
Δείχνει στους αγοραστές ή τους ενοικιαστές ποιες αλλαγές μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του ακινήτου για να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα πάντα, από την προσθήκη μόνωσης έως τη μετάβαση σε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
Η ιδέα πίσω από ένα ενεργειακό πιστοποιητικό κόστος είναι τόσο για να σας ενημερώσουμε για το τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση της ιδιοκτησίας σας και, συνεπώς, για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και για να δείτε πόσο ελκυστικό είναι το ακίνητο από ενεργειακή άποψη για τους πιθανούς αγοραστές. Όσο καλύτερη είναι η βαθμολογία, τόσο μικρότερο είναι το κόστος εκτέλεσης του ακινήτου.

Πώς μπορώ να υπολογίσω το κόστος για το πιστοποιητικό:
Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του εκάστοτε ακινήτου. Το μόνο επιπλέον έξοδο θα είναι η αξία του παραβόλου από taxisnet που θα σας ζητηθεί με κόστος από 5 - 15 ευρώ ανάλογα με τα τετραγωνικά. Ενδεικτικά το ενεργειακό πιστοποιητικο κόστος σύμφωνα με τα τετραγωνικά φαίνεται και παρακάτω :
 
Έως 30 τμ  από 29 ευρώ +φπα
Έως 100 τμ από 38 ευρώ + φπα
Έως 150 τμ από 60 ευρώ + φπα
Έως 250 τμ από 90 ευρώ + φπα
Πάνω από 250 τμ από 0.4 ευρώ /τμ + φπα

Γιατί να εμπιστευτώ το MyConstructor.gr για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού 
Οι επαγγελματίες μηχανικοί της πλατφόρμας μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία στο χώρο και μπορούν να σας φτιάξουν με απόλυτη επιτυχία το ενεργειακό σας πιστοποιητικό. Με τη χρήση του σύγχρονου επαγγελματικού προσανατολισμού μπορούν να σας κατευθύνουν άριστα και αποτελεσματικά!
 
Αν βρίσκεστε σε διαδικασία αγοραπωλησίας ή μίσθωσης ακινήτου δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για οποιαδήποτε απορία σας μπορεί να προκύψει σχετικά με τη διαδικασία αυτή.