Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων στις πράσινες τεχνολογίες

Διαβάστηκε από 1326 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/7/2018

Βιωματικά εργαστήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με θέμα „Green Skills – Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες“.

 
  • Φωτοβολταϊκά
  • Αιολική Ενέργεια
  • ΚΝΧ-Smart Home
  • Επιχειρηματικότητα


Παρουσίαση έργου 
Το ερευνητικό έργο GRÆDUCATION, με χρονική διάρκεια από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Μάιο του 2020, έχει σκοπό να αναπτύξει και να δοκιμάσει εκπαιδευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα βελτιώσουν την εκπαίδευση σε θέματα πράσινων τεχνολογιών. Στους συνεργάτες του έργου, το οποίο προωθεί την Ελληνογερμανική συνεργασία, περιλαμβάνονται από Ελληνικής πλευράς το Ι.Ε.Π. (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), ο Ο.Α.Ε.Δ. (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική επιχείρηση ICON Group, ενώ από Γερμανικής πλευράς περιλαμβάνονται το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Μίνστερ (HBZ Münster), το Επιστημονικό Πάρκο του Γκελζενκίρχεν (Wissenschaftspark Gelsenkirchen) και το Ερευνητικό Ινστιτούτο (FIAP e.V.), το οποίο έχει αναλάβει το ρόλο του συντονισμού. Το έργο χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF).

Εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 
Βασική επιδίωξη του έργου GRÆDUCATION, παράλληλα με την προώθηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, είναι η ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο δύο ενημερωτικές ημερίδες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ.. Κατά τη διάρκεια των ημερίδων, θα δοθεί η δυνατότητα σε νέους και νέες 14-18 ετών να γνωρίσουν το νέο, σύγχρονο, προσανατολισμένο στο μέλλον και τις πράσινες τεχνολογίες πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας «Τεχνίτη Ηλεκτρολογικών Εργασιών» των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και βιωματικά εργαστήρια. Στόχος των βιωματικών εργαστηρίων είναι, μεταξύ άλλων, η αύξηση της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του ενδιαφέροντος των νέων να ασχοληθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή αποτελεσματικότητα των κτιρίων. Ακόμη, οι νέοι και νέες θα έρθουν σε επαφή με τα καινοτόμα και επιτυχημένα εκπαιδευτικά εργαλεία προσομοίωσης ειδικοτήτων για την επαγγελματική τους ενημέρωση, τα οποία έχει αναπτύξει το Επιστημονικό Πάρκο του Γκελζενκίρχεν και τα οποία καλύπτουν δύο θεματικές ενότητες, τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών και την παραγωγή ενέργειας με τη βοήθεια των ανεμογεννητριών. Τέλος, οι νέοι και οι νέες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με τα θέματα αυτά και να συζητήσουν με τοπικούς επιχειρηματίες του κλάδου. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Eξοικονομήστε ενέργεια & χρήματα τώρα!

Ολοκληρωμένα συστήματα αερισμού & θερμότητας

Υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου με προσφορές από την elith!

Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων στις πράσινες τεχνολογίες

Θέρμανση & ψύξη με υπογραφή από την Olefini

Η επιτυχημένη SOLAR διαδρομή της KOSTAL!

Η LG θέτει νέα δεδομένα στον κλάδο των Μέσων Μεταφοράς

Σωστός κλιματισμός τώρα!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιούργησε Κτηνιατρείο άγριων θηλαστικών

Αυτό που ψάχνεις για κλιματισμό & θέρμανση

Βιοκλιματική Δόμηση με Ενεργειακό Κεραμικό

H Messaritis Ανανεώσιμες και η ABB ανανεώνουν την συνεργασία τους

Η LG Electronics διακρίθηκε στα «Diamonds of the Greek Economy 2018»

Αέριο τώρα και παντού!

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην τεχνολογία στερέωσης

Ομιλία Γ.Σταθάκη στη Νάξο για ΑΠΕ

Λύσεις υψηλών απαιτήσεων από την TESY

RED FRIDAY από την Led It Now!

Μην χάσετε το ΝΕΟ τεύχος που κυκλοφορεί!

Αντλία Θερμότητας ψύξης/θέρμανσης DC INVERTER

περισσότερα »