Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων στις πράσινες τεχνολογίες

Διαβάστηκε από 1606 αναγνώστες -

Βιωματικά εργαστήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με θέμα „Green Skills – Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες“.

 
  • Φωτοβολταϊκά
  • Αιολική Ενέργεια
  • ΚΝΧ-Smart Home
  • Επιχειρηματικότητα


Παρουσίαση έργου 
Το ερευνητικό έργο GRÆDUCATION, με χρονική διάρκεια από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Μάιο του 2020, έχει σκοπό να αναπτύξει και να δοκιμάσει εκπαιδευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα βελτιώσουν την εκπαίδευση σε θέματα πράσινων τεχνολογιών. Στους συνεργάτες του έργου, το οποίο προωθεί την Ελληνογερμανική συνεργασία, περιλαμβάνονται από Ελληνικής πλευράς το Ι.Ε.Π. (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), ο Ο.Α.Ε.Δ. (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική επιχείρηση ICON Group, ενώ από Γερμανικής πλευράς περιλαμβάνονται το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Μίνστερ (HBZ Münster), το Επιστημονικό Πάρκο του Γκελζενκίρχεν (Wissenschaftspark Gelsenkirchen) και το Ερευνητικό Ινστιτούτο (FIAP e.V.), το οποίο έχει αναλάβει το ρόλο του συντονισμού. Το έργο χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF).

Εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 
Βασική επιδίωξη του έργου GRÆDUCATION, παράλληλα με την προώθηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, είναι η ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο δύο ενημερωτικές ημερίδες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ.. Κατά τη διάρκεια των ημερίδων, θα δοθεί η δυνατότητα σε νέους και νέες 14-18 ετών να γνωρίσουν το νέο, σύγχρονο, προσανατολισμένο στο μέλλον και τις πράσινες τεχνολογίες πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας «Τεχνίτη Ηλεκτρολογικών Εργασιών» των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και βιωματικά εργαστήρια. Στόχος των βιωματικών εργαστηρίων είναι, μεταξύ άλλων, η αύξηση της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του ενδιαφέροντος των νέων να ασχοληθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή αποτελεσματικότητα των κτιρίων. Ακόμη, οι νέοι και νέες θα έρθουν σε επαφή με τα καινοτόμα και επιτυχημένα εκπαιδευτικά εργαλεία προσομοίωσης ειδικοτήτων για την επαγγελματική τους ενημέρωση, τα οποία έχει αναπτύξει το Επιστημονικό Πάρκο του Γκελζενκίρχεν και τα οποία καλύπτουν δύο θεματικές ενότητες, τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών και την παραγωγή ενέργειας με τη βοήθεια των ανεμογεννητριών. Τέλος, οι νέοι και οι νέες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με τα θέματα αυτά και να συζητήσουν με τοπικούς επιχειρηματίες του κλάδου. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η INDELEX-SMART HOME Expo 2019

14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές»

Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης BIOCLIMA από την KRAFT PAINTS

Union Profile: Η απόλυτη θωράκιση του σπιτιού σου

Η 30 χρόνων έκθεση Climatherm Energy 2020 ετοιμάζεται πυρετωδώς!

Η Economy Green Energy Ζεσταίνει τα όνειρά σας!

Ρουμελιώτης: Πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στα ενεργειακά κτίρια

3ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενεργειακών Λύσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας

Μείωση στις εκπομπές CO2 το 2018

Το «Φθηνό» που κοστίζει ακριβά

Ολοκληρωμένες λύσεις για τα ενεργειακά σας έργα

Eπαναστατικό LG Transparent Colour LED Film

H άνεση στον χώρο σας!

Eξοικονομήστε ενέργεια & χρήματα τώρα!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης!

Νέα πρωτοβουλία του Ιδρ. Λασκαρίδη για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης

Ολοκληρωμένα συστήματα αερισμού & θερμότητας

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ από την KLIMATHERM για τον Μάιο!

Η EUROPA μεγάλος χορηγός στην Ημερίδα της ΕΝΚΑΣ

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

περισσότερα »