Δες πόσο θα γλιτώνει από το ρεύμα 1 νοικοκυριό, επιχείρηση, αγρότης αν εκμεταλλευτεί την επιδότηση και βάλει στη στέγη ένα μικρό φωτοβολταϊκό.

Δες πόσο θα γλιτώνει από το ρεύμα 1 νοικοκυριό, επιχείρηση, αγρότης αν εκμεταλλευτεί την επιδότηση και βάλει στη στέγη ένα μικρό φωτοβολταϊκό.

Έρχεται η επιδότηση για τα 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά!

1.633 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Από 40-60% θα κυμανθεί το ύψος της επιδότησης για 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά με ισχύ ως 10 kw. Δημιουργείται χώρος 2,5 GW στο δίκτυο. Νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες θα καλύπτουν ανάγκες τους με το ρεύμα που παράγουν.

Στο δρόμο της υλοποίησης μπαίνει η επιδότηση για 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά (ισχύς 10 kw), ώστε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες να μπορούν να παράγουν οι ίδιοι το ρεύμα που καταναλώνουν.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Το ύψος της επιδότησης για 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά!
  • 40-60% επιδότηση για μικρά φωτοβολταϊκά (με ισχύ ως 10 kw)
  • Δημιουργείται χώρος 2,5 GW στο δίκτυο
  • Νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες θα καλύπτουν ανάγκες τους με το ρεύμα που παράγουν
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 100.000 φωτοβολταϊκά που θα εγκατασταθούν στις στέγες νοικοκυριών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε στέγες αγροτικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επιδότηση αναμένεται να κυμανθεί από 40-60%, ενώ δημιουργείται και ο απαραίτητος χώρος των 2,5 GW στο δίκτυο.

«Καλύπτουμε τις δικές μας ανάγκες από τον δικό μας ενεργειακό κουμπαρά, ώστε να μην πληρώνουμε ρεύμα στον πάροχο», είπε χαρακτηριστικά ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πόσο τελικά θα γλιτώνει ο καταναλωτής αν βάλει στη στέγη του ένα μικρό φωτοβολταϊκό, διευκρινίστηκε ότι θα πληρώνει μόνο για τις ρυθμιστικές χρεώσεις (δημοτικά τέλη, ΕΡΤ, ΦΠΑ κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος είχε ανοίξει τον περασμένο Ιούνιο, έπειτα από το σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (και στα φωτοβολταϊκά δηλαδή). Στο νομοσχέδιο αυτό προβλεπόταν η αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο, άρα άνοιγε ο δρόμος για 200.000 μικρά φωτοβολταϊκά (τώρα αυξήθηκαν στα 250.000).

Δες video


 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »