Φωτισμός Πισίνας από την Mechanical Solutions

4.867 επισκέψεις στο άρθρο

Ο σωστός φωτισμός μιας υπό κατασκευής πισίνας είναι ένα στοιχείο που θα αναδείξει το τελικό αποτέλεσμα και θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που απαιτεί ο χώρος σας.

Το οπτικό αποτέλεσμα μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου, αξιοποιώντας αξεσουάρ όπως σποτ.

Ο φωτισμός μέσα στο νερό είναι πολύ διαφορετικός. Η φωτεινότητα δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που πρέπει να δώσουμε προσοχή.

Όταν φωτίζουμε μια πισίνα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κι άλλους παραμέτρους, όπως:
  • Ο εξωτερικός φωτισμός γύρω από την πισίνα.
  • Οι αποχρώσεις που θέλεις να συνδυάσεις.
  • Το σχήμα, το χρώμα αλλά και τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευής της.

Η διαύγεια του νερού.
Μέτα την ολοκλήρωση της μελέτης, πρέπει να λάβουμε υπόψη δυο σημαντικούς παράγοντες το εσωτερικό χρώμα της πισίνας και τη διαύγεια του νερού. Το εσωτερικό χρώμα και η διαύγεια του νερού μιας πισίνας επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του φωτός μέσα σε αυτήν. Γνωρίζουμε ότι στις σκοτεινές επιφάνειες απορροφάται περισσότερο φως ενώ οι ανοιχτόχρωμες επιφάνειες το ανακλούν. Κατά κανόνα, στις πιο σκούρες πισίνες, χρησιμοποιούμε κατά 50% παραπάνω ένταση φωτός για κάθε 1 λάμπα σε αντιστοιχία με αυτές που χρησιμοποιούμε σε μια ανοιχτόχρωμη πισίνα.

Αφού έχουμε καταλήξει στο είδος της λαμπάς που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε δεύτερο στάδιο πρέπει να δούμε την κατεύθυνση του φωτισμού και τα χρώματα. Ακόμη και όταν φαίνεται απολύτως καθαρό το νερό, μπορεί να απορροφήσει φώς. Αυτό ποικίλει από χρώμα σε χρώμα. Για παράδειγμα, τα μπλε φώτα μπορεί να εμφανιστούν 5 φορές φωτεινότερα από τα κόκκινα φώτα, και ας έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά έντασης.

Η φωτεινότητα θα επηρεαστεί ακόμη περισσότερο εάν χρησιμοποιήσουμε σποτ με δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων και έντασης. Τύπου RGB λάμπες. Οι λαμπτήρες RGB εκπέμπουν φωτισμό σε διάφορα χρώματα, (κόκκινο, κίτρινο, μπλε).

Τα RGB φώτα έχουν ενσωματωμένο Controller που αλλάζει συνεχώς χρώματα, παρέχοντας έτσι στον πελάτη την επιλογή περισσότερων χρωματικών τόνων, και ενός καλαίσθητου αποτελέσματος. Τα RGB φώτα μπορούν να αντικαταστήσουν τις συμβατικές λάμπες φωτισμού, βελτιώνοντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της πισίνας.

Η Τοποθέτηση και η εγκατάσταση των λαμπτήρων γίνεται κατά μήκος της πισίνας. Για μικρές πισίνες χωρίς εμπόδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά σποτ τοποθετημένα κατά μήκος ή εναλλάξ της πισίνας για ομοιόμορφο φωτισμό, καλύπτοντας έτσι τις σκοτεινές περιοχές. Στις μεγαλύτερες πισίνες, έχουμε μεγαλύτερο εύρος τοποθέτησης λαμπτήρων. Κατά την εγκατάσταση των λαμπτήρων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά διαφορετικά μεγέθη στην πισίνα, ώστε αποτρέπονται οι σκιές που δημιουργούνται από τυχόν αντικείμενα εντός της πισίνας.

Σε πισίνες με μεγαλύτερο μέγεθος από τις παραδοσιακές, η ακτίνα του φωτός δεν μπορεί να ταξιδέψει μέσα σε αυτήν. Γι αυτό το λόγο προτείνουμε να τοποθετηθούν οι λαμπτήρες σε ίση απόσταση περίπου 1 ή 2 μέτρα και αντικριστά μεταξύ τους .

Όταν η πισίνα έχει ιδιόμορφη κατασκευή, τύπου σκαλοπάτια και περβάζια κάλο θα ήταν οι λαμπτήρες να τοποθετηθούν απέναντι ή κατά μήκος των σκαλοπατιών.

Όσον άφορα τις μεγάλες πισίνες με ελεύθερο σχεδιασμό κάλο θα ήταν να αποφεύγουμε την τοποθέτηση των λαμπτήρων αντικριστά. Εάν για παράδειγμα τοποθετήσουμε φώτα κατά μήκος μιας καμπυλωτής πισίνας, για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την αρχιτεκτονική δόμηση. Οι εσωτερικές καμπύλες εστιάζουν το φως στο κέντρο της πισίνας, οπότε τα φώτα σε αυτούς τους τοίχους πρέπει να τοποθετηθούν σε πιο μακρινή απόσταση μεταξύ τους. Όσο πιο έντονη είναι η ακτίνα, τόσο πιο μακριά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε. Τα φώτα μικρού μεγέθους μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε μια καμπυλωτή επιφάνεια σε αντίθεση με τα μεγάλα φώτα που δεν προβλέπονται για τέτοιες επιφάνειες.
Ένας επιτυχημένος σχεδιασμός φωτισμού περιέχει αρμονία, ασφάλεια, ενεργειακή απόδοση και μακροχρόνια διάρκειά ζωής. Η χρήση λαμπτήρων τεχνολογίας LED είναι μονόδρομος για το μέλλον του φωτισμού της πισίνας. Η Mechanical Solutions έχοντας απεριόριστες επιλογές προτάσεων, σας προσφέρει ιδανικές λύσεις, προσαρμόζοντας στις απαιτήσεις σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την MECHANICAL SOLUTIONS πατήστε εδώ.