Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ: Eγκαινίασε ΦΒ πάρκο 500 kW με DEGER S100

2.779 επισκέψεις στο άρθρο

Η Βολιώτικη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ ολοκλήρωσε προ λίγων ημερών μια σημαντική επένδυση στον Φωτοβολταϊκό τομέα, ύψους 600.000 ευρώ, επιλέγοντας να πλαισιώσει το νέο της Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 500 kW με τους Ιχνηλάτες DEGER S100 - PF -DR.

Τα μονοαξονικά συστήματα της DEGER αναμένεται να της αποφέρουν 30% επιπλέον ενεργειακή απόδοση ετησίως, έτσι ώστε η ΕΒΟΛ να καταφέρει να κάνει πλήρη απόσβεση στην επένδυσή της σε διάστημα μόλις 3 ετών.

Το νέο Φωτοβολταϊκό πάρκο βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ στο Στεφανοβίκειο του δήμου Ρήγα Φεραίου.Η DEGERHellas παρείχε τεχνικές συμβουλές που βοήθησαν στη τελική χωροθέτηση των 42 συνολικά Ιχνηλατών. Η σχεδίαση της τοποθέτησης των Ιχνηλατών έκρυβε κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, εξαιτίας  των ανεπιθύμητων σκιάσεων από τα υφιστάμενα σιλό στο οικόπεδο, που έπρεπε να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας σε κάθε εποχή του χρόνου . Ο κάθε ένας από τους DEGER S100 - PF -DR φέρει 44 Φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 270Wp σε διπλή σειρά.
 

Το όλο σύστημα είναι διασυνδεδέμενο με το δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ η παραγόμενη ενέργεια, θα συμψηφίζεται με την καταναλισκόμενη από την ΕΒΟΛ μέσω του προγράμματος net - metering.

H εγκατάσταση του έργου πραγματοποιήθηκε από την εταιρία "ZIKOS ENERGY SMPC" , η οποία επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.