Greenpeace: Τι αφήνουμε πίσω μας;

Διαβάστηκε από 1747 αναγνώστες -

Μπορούν 10.000 χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης να στείλουν ένα δυνατό, οικολογικό μήνυμαμε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών;

 
Έλα κι εσύ την Τετάρτη, 7 Ιουνίου,στην πλατεία Μοναστηρακίου (όποια στιγμή θέλεις, από τις 10.00 μέχρι τις 13.00), για να δεις πώς τα ποτήρια αυτά θα γίνουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό, να συμμετάσχεις στη δημιουργία του και να πούμε μαζί ένα δυνατό “Όχι” στο πλαστικό μίας χρήσης!
 
Η θάλασσα στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως, μετατρέπεται κάθε μέρα σε μια τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. Πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια, ποτήρια κ.α.) βρίσκονται παντού. Ρυπαίνουν τις παραλίες, την άμμο, τον βυθό και όλο το περιβάλλον γύρω μας. Το πλαστικό είναι παρόν ακόμα κι εκεί που δεν φαίνεται, καθώς μπορεί να διασπαστεί σε μικροσκοπικά κομμάτια, γνωστά ως μικροπλαστικά, που όταν μπουν στην τροφική αλυσίδα απειλούν την υγεία πολλών θαλάσσιων οργανισμών, ενδεχομένως και του ανθρώπου. Ο ίδιος μας ο πολιτισμός απειλείται από τα εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα που υπάρχουν γύρω μας.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, το ψηφιδωτό έργο μας θα μεταδώσει το μήνυμα για την ανάγκη ριζικής μείωσης του όγκου του πλαστικού που καταναλώνουμε τόσο εύκολα και αλόγιστα, για την ευθύνη που φέρουν πολιτικοί και εταιρίες γιΆ αυτήν την κατάσταση και για τον ρόλο που μπορούμε όλοι να παίξουμε, αλλάζοντας σταδιακά συνήθειες και εφαρμόζοντας απλές λύσεις που ήδη υπάρχουν!
 
Σε περιμένουμε εκεί!
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ