H ALUMINCO μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων της

2.865 επισκέψεις στο άρθρο

H ALUMINCO συμβάλλει στην άμβλυνση της κλιματικής πρόκλησης, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων της.

Το όραμα τους για παραγωγή προϊόντων με χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 γίνεται πράξη με τη ένταξη τους στις κορυφαίες εταιρείες που στοχεύουν και προγραμματίζουν την παραγωγή προϊόντων με χαμηλότερο αποτύπωμα CO2: IKEA, APPLE, ALUMINCO, BMW, TOYOTA, COCA COLA, NISSAN, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο επίσημο έντυπο της η εταιρεία UC RUSAL, κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός αλουμινίου.

Το αποτύπωμα C02 μετράει!
Στις μέρες μας επικρατεί η σημαντική τάση των παγκόσμιων εταιριών να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων τους. Το αλουμίνιο αποτελεί μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών για την αύξηση της περιβαλλοντικής ασφάλειας και την άμβλυνση των κινδύνων για την αλλαγή του κλίματος.
Ένα αποτύπωμα άνθρακα ορίζεται ως το σύνολο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλείται από ένα άτομο, γεγονός, οργανισμό ή προϊόν, εκφραζόμενο ως ισοδύναμο διοξειδίου του άνθρακα.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η παγκόσμια παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου έχει αυξηθεί κατά 30 εκατομμύρια τόνους, κυρίως με μεταλλουργικές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται με άνθρακα και ενέργεια από ορυκτά καύσιμα. Τα χυτήρια με βάση το υδρογόνο παράγουν 4 έως 5 φορές λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ό, τι οι μεταλλουργικές μονάδες με βάση τη χρήση άνθρακα. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τις αυξανόμενες εγκαταστάσεις παραγωγής άνθρακα. Το μέλλον του αλουμινίου απαιτεί χαμηλότερες επιπτώσεις για το CO2.

Η παραγωγή αλουμινίου είναι μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον διεργασίες σε όλη τη βιομηχανία μετάλλων και εξορυκτικών βιομηχανιών. Το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλώνεται ατελείωτα διατηρώντας παράλληλα τις διακριτικές του ιδιότητες. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την οικοδόμηση οικολογικών κτιρίων.Το πρωτογενές αλουμίνιο με χαμηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, μαζί με την αποδοτικότερη ανακύκλωση, είναι η λύση για μια αλυσίδα αξίας χαμηλού CO2. Η ανάπτυξη και το μέλλον της ανθρωπότητας στηρίζονται σε αυτό.