H Daikin παρουσιάζει το πρώτο VRV με R32 καθώς και το VRV Loop

1.991 επισκέψεις στο άρθρο

H Daikin πρωτοπόρος στη βιώσιμη ανάπτυξη παρουσιάζει το πρώτο VRV με R32 καθώς και το VRV Loop.

Τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σχετικά με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των συστημάτων κλιματισμού παρουσίασε η Daikin σε περισσότερους από 500 συνεργάτες στην Κοπεγχάγη κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το VRV.

Οι συνεργάτες της Daikin ενημερώθηκαν επίσης για μια σειρά νέων καινοτόμων προϊόντων και πρωτοβουλιών, όπως το υψηλής απόδοσης και χαμηλού GWP mini VRV 5 και το πρωτοποριακό σύστημα L∞P by Daikin το οποίο χρησιμοποιεί αναγεννημένο ψυκτικό για νέα συστήματα VRV.

Υπό την επικεφαλίδα «Μαζί δημιουργούμε ένα βιώσιμο μέλλον» η διάσκεψη διερεύνησε μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και στην αποφυγή της εξάντλησης των φυσικών πόρων. Πιο συγκεκριμένα, η διάσκεψη περιλάμβανε μια σειρά ενημερωτικών διαλέξεων, workshops καθώς και εκθέσεις συστημάτων HVAC.

Τη παράσταση έκλεψε το πολυαναμενόμενο νέο VRV 5 με R32 με πάνω από 70% χαμηλότερο GWP σε σχέση με τα υφιστάμενα συστήματα, υψηλότερη απόδοση, ευελιξία και ευκολίες εγκατάστασης, χαμηλότερο θόρυβο και πολλα άλλα πλεονεκτήματα.

Επιπρόσθετα, η υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας (circular economy) μέσω της επαναχρησιμοποίησης ψυκτικού μέσου στο VRV Loop και η χρήση έξυπνων συστημάτων ελέγχου όπως η υπηρεσία Cloud της Daikin ήταν μερικές από τις πρόσφατες καινοτομίες της Daikin.

Οι συνεργάτες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συνολική επισκόπηση των εργαλείων σέρβις, του λογισμικού σχεδιασμού/επιλογής και των απλοποιημένων διαδικασιών  που παρέχονται μέσω μιας αποκλειστικής διαδικτυακής πύλης πελατών (business portal) που επιδεικνύει την ολοκληρωμένη υποστήριξη που προσφέρει η Daikin στους επιχειρηματικούς εταίρους της.

Αντικατοπτρίζοντας την έμφαση της διάσκεψης στο θέμα της βιωσιμότητας, η Κοπεγχάγη - που ανακηρύχθηκε «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης» το 2014 - ήταν ο εύστοχα επιλεγμένος χώρος διεξαγωγής της διάσκεψης όπου οι συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια απολύτως «Οικολογική Εμπειρία». Σε αυτό το πλαίσιο, δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου χαρτί, ενώ έγινε χρήση των τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών και τροφίμων τοπικής προέλευσης. Όλες οι εκπομπές CO2 που προέκυψαν από τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των συμμετεχόντων αντισταθμίστηκαν από τη Daikin, καθιστώντας την εκδήλωση αυτή ουδέτερη ως προς τις εκπομπές CO2. Οι δωρεές για το αντιστάθμισμα πηγαίνουν σε ένα φιλόδοξο έργο για την υποστήριξη των αγροτών στην Ρατζαστάν της Ινδίας. Εκεί, οι αγρότες στέλνουν τα απόβλητα των καλλιεργειών τους σε μονάδα βιομάζας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ένα ποικίλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων έκλεισε τη Διάσκεψη VRV για το 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο  www.daikin.eu/building-a-circular-economy  ή  www.daikin.eu/VRV5