Η ΕΒΗΕ σε συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ

2.106 επισκέψεις στο άρθρο

Εκπρόσωποι της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Την Τετάρτη 14/11/2018 εκπρόσωποι της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση προτάσεων με ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ που εκπονεί μελέτη για τη διαμόρφωση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ελλάδας μετά το 2020 σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Η εν λόγω μελέτη θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων και τη βάση για τη διαμόρφωση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027. 

Την ΕΒΗΕ εκπροσώπησαν οι Κωνσταντίνος Τραβασάρος – Επίτιμος Πρόεδρος και Παναγιώτης Κεντερλής – Εκτελεστικός Γραμματέας. Συμμετείχαν φορείς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Αττικής και Στερεάς Ελλάδα, Υπουργεία, Φορείς διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ακαδημαϊκοί και το ΚΑΠΕ. Το συντονισμό της συνάντησης είχε η Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΣΠΑ.

Η ΕΒΗΕ ήταν ο μόνος κλαδικός φορέας από τον τομέα των ΑΠΕ που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση. Οι εκπρόσωποι της έθεσαν τις θέσεις τους όχι μόνο για τον τομέα της ηλιοθερμίας αλλά ευρύτερα για τον χώρο των ΑΠΕ.

Τα στελέχη του ΟΟΣΑ άκουσαν προσεκτικά τις κωδικοποιημένες θέσεις και προτάσεις της ΕΒΗΕ και ζήτησαν να τους αποσταλούν και εγγράφως, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο εξέτασης τους για τη μελέτη και τις προτάσεις μέτρων προς την ελληνική πολιτεία στον τομέα της ενέργειας, σε συνάρτηση με τις αναθεωρημένες Ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές και στόχους για την περίοδο 2021 - 2030.