Η Επανάσταση στην Δενδροφύτευση διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Διαβάστηκε από 1232 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/12/2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, «Υιοθέτησε ένα Δέντρο»

 
Με την Συμμετοχή Μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Γυμνασίου, φυτεύτηκαν δέντρα στον Δημοτικό Χώρο στην περιοχή  του πρώην Στρατοπέδου Τσαλτάκη στην Λαμία. Η εκδήλωση είχε το πνεύμα της ευαισθητοποίησης όλων μας  με την συμβολική υιοθεσία ενός δέντρου από κάθε έναν μαθητή, και σηματοδοτεί  την προσωπική ευθύνη του καθενός, στο μέτρο που του αναλογεί, για την προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η τεχνολογία φύτευσης  Groasis που εξασφαλίζει στο νεαρό φυτό 90% ρυθμό επιβίωσης με  90% λιγότερο νερό. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε με την ευγενική Χορηγία Συμπολιτών και Επιχειρήσεων της πόλης καθώς και την αρωγή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας . Στο τέλος τις εκδήλωσης δόθηκαν έπαινοι στους μαθητές με την μορφή του «Πιστοποιητικού Υιοθεσίας».
 
Τεχνολογία GROASIS
Τα καινοτόμα προϊόντα Groasis έχουν διακριθεί διεθνώς και εφαρμόζονται στις πλέον άνυδρες περιοχές του πλανήτη για την φύτευση παραγωγικών και μη δέντρων, καθώς και λαχανικών. Το προϊόν Waterboxx plant cocoon παρέχει στο φυτό κατά το πρώτο διάστημα τις ζωής του την απαραίτητη υγρασία και το μικρο-περιβάλλον ώστε να αναπτυχθεί, χρησιμοποιώντας 90% λιγότερο νερό αλλά επιτυγχάνοντας ποσοστό επιβίωσης πάνω από 90%. Η Ολλανδική εταιρεία Groasis έχει κερδίσει πλήθος διακρίσεων τα τελευταία χρόνια με κορυφαία την διάκριση ως της πιο Καινοτόμου Επιχείρησης στην Ολλανδία για το 2018, από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ολλανδίας. Τα προϊόντα χρησιμοποιούνται διεθνώς τόσο για να βοηθήσουν μικρές κοινότητες σε φτωχές και άνυδρες περιοχές του πλανήτη με την καλλιέργεια παραγωγικών φυτών και λαχανικών, αλλά και να κάνουν εφικτή την φύτευση σε ερημικές και άνυδρες περιοχές και αποκατάσταση αποδασωμένων εκτάσεων. Για τους παραπάνω λόγους η εταιρεία Groasis έχει βραβευθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και πολλούς άλλους κρατικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Τα κύρια προϊόντα είναι το Waterboxx plant cocoon που κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας πολυπροπυλένιο (πλαστικό) και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 10 φορές. Το δέντρο χρειάζεται 9-12 μήνες για να αναπτυχθεί, και στην συνέχεια καθώς δεν απαιτείται πλέον η προστασία, το  Waterboxx® plant cocoon μπορεί να αφαιρεθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί. Έτσι φυτεύουμε δέντρα με 90 % λιγότερο νερό σε σχέση, παραδείγματος χάρη, με ένα σύστημα με σταγόνες, επιτυγχάνοντας όμως ρυθμό επιβίωσης άνω του 90%.

Μια παραλλαγή του  Waterboxx plant cocoon, που αναπτύχθηκε για να καλύψει ευρύτερες ανάγκες είναι το βιοδιασπώμενο Growboxx plant cocoon που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο χαρτί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά, αφού έχει επιτελέσει τον σκοπό του. Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος σε σχέση με το «πλαστικό αδερφάκι του» το κάνει ιδανικό στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • Μπορούμε να φυτέψουμε σε αμμώδεις εκτάσεις
  • Μπορούμε να φυτέψουμε σε καμμένα δάση
  • Μπορούμε να φυτέψουμε σε βραχώδεις εκτάσεις και σε βουνά
  • Μπορούμε να φυτέψουμε σε ερήμους
  • Μπορούμε να φυτέψουμε σε διαβρωμένα εδάφη
  • Μπορούμε να φυτέψουμε και να αναδασώσουμε εκατοντάδες στρέμματα, διατηρώντας το κόστος (περιλαμβανομένου και του εργατικού) ιδιαίτερα χαμηλά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έναρξη για το «Εξοικονόμηση κατ` οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ Κατ` Οίκον 2019: Ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δώσε αξία στο κτίριο σου.

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας στο Δίστρατο Κόνιτσας

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

ΝΕΟ e-shop από την MP Energy Solutions!

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

Η Schneider Electric επεκτείνει τη σειρά Easy UPS 3M

H LG και η LUMI συνεργάζονται για πιο έξυπνο οικιακό οικοσύστημα

`Αριστη ποιότητα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Κορυφαία ποιότητα και τεχνογνωσία στα φωτοβολταϊκά

Αντλίες Θερμότητας διαιρούμενου τύπου της Vaillant, η απόλυτη εμπειρία άνεσης

Η Energy 4you έχει τη λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Αντλίες Θερμότητας MIDEA - Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

Υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας «Just Transition»

BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

περισσότερα »