H Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος ενισχύει την παρουσία της στα Βαλκάνια

H Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος ενισχύει την παρουσία της στα Βαλκάνια

1.742 επισκέψεις στο άρθρο (14/02/2024)
Σχολιάστε

- Kάνει επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ σε εγκαταστάσεις στη Σερβία
- Στόχος για διπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας στη Σερβία (600 τόνοι τούβλα/ημέρα)
- Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά των Βαλκανίων
- Το 40% της παραγωγής της καλύπτει την ελληνική αγορά (60% εξάγει σε 40 χώρες)

Με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην κατασκευαστική αγορά των Βαλκανίων, η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ) προχωρά σε επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ για την απόκτηση και την αναβάθμιση παραγωγικών εγκαταστάσεων στο Mihajlovac της Σερβίας. Η συγκεκριμένη μονάδα βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας τοποθεσία, μόλις 70 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι και πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Σερβία με τις γείτονες χώρες.


Η ΚΕΒΕ θα υλοποιήσει ένα στοχευμένο πλάνο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της υπάρχουσας παραγωγικής μονάδας, οι κτηριακές εγκαταστάσεις της οποίας ανέρχονται σε 13.000m2 και εκτείνονται σε 117.000m2.

Σημειώστε πως το επίκεντρο του στρατηγικού αυτού πλάνου είναι - σε πρώτο στάδιο - ο διπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, από 300 σε 600 τόνους τούβλα ανά ημέρα, ενώ έως το 2027 αναμένεται να φτάσει τους 1.000 τόνους ανά ημέρα, καλύπτοντας τμήμα αναγκών της Σερβικής αγοράς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μέχρι τώρα παραγωγή αντιστοιχούσε σε παλαιότερου τύπου προϊόντα, η ΚΕΒΕ αποσκοπεί στην υιοθέτηση των βέλτιστων τεχνικών και προτύπων που εφαρμόζει στην παραγωγική της μονάδα στη Νέα Σάντα, στο Κιλκίς.


Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Σερβία, στην οποία μέχρι πρότινος τα προϊόντα της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας κάλυπταν μερίδιο αγοράς της τάξεως του 6%.

Οι ενέργειες που προβλέπονται βάσει του πλάνου, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από τον Μάρτιο του 2024, με στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου εντός του 2025, ενώ η συνολική επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KEBE, κ. Αγις Κοθάλης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προχωράμε σε μία στρατηγικής σημασίας επένδυση, η οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον στόχο μας να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στον κλάδο κατασκευών. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της νέας παραγωγικής μονάδας στη Σερβία, θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε τη μελλοντική ζήτηση σε λύσεις υψηλής δομικής αξίας που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητά μας και τοποθετώντας την ΚΕΒΕ ανάμεσα στους κύριους προμηθευτές ολοκληρωμένων συστημάτων δόμησης στην αγορά των Βαλκανίων».

Συνέχεια του άρθρου >>>