To κορυφαίο VRF της LG: MULTI V 5

Η LG φέρνει τους έξυπνους αισθητήρες του Multi V 5

Διαβάστηκε από 2248 αναγνώστες -

Η LG φέρνει την 5η εποχή με τους έξυπνους αισθητήρες του MultiV 5 και καθιστά την εξοικονόμηση ενέργειας δεύτερη φύση

 
Πρωτοποριακή τεχνολογία Dual Sensing δίνει προτεραιότητα στην Ενεργειακή Απόδοση χωρίς να θυσιάζεται το επίπεδο άνεσης του χρήστη

Η ευρεία διάδοση της τεχνολογίας κλιματισμού στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα βοήθησε στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να αισθάνονται πολύ πιο ευχάριστα, και η παραγωγικότητα αυξήθηκε σημαντικά καθώς υπήρχαν πλέον λύσεις που μπορούσαν να κάνουν τις συνθήκες στο εσωτερικό οποιουδήποτε κτηρίου πιο άνετες. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι για να δημιουργηθεί ένα άνετο περιβάλλον, ο αποτελεσματικός έλεγχος του κλιματισμού θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από την απλή ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Παρόλα αυτά, τα περισσότερα VRFόταν υπολογίζουν τη ροή του αέρα δεν παίρνουν υπ` όψη τους την υγρασία στο εσωτερικό του δωματίου. Αυτό ενδέχεται να οδηγείσει μεγαλύτερη χρήση του κλιματισμού προκειμένου η θερμοκρασία να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Αντίστοιχα, σε περίπτωση που το ποσοστό υγρασίας είναι μικρότερο, το κλιματιστικό θα μπορούσε να λειτουργήσει λιγότερη ώρα, παρά το γεγονός ότι οι χρήστες έχουν την τάση να ανοίγουν τον κλιματισμό με κάθε ευκαιρία.

Όλα αυτά τα θέματα έρχεται να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η LG Electronics φέροντας την 5η εποχή με την κυκλοφορία του νέου συστήματος ΜULTI V 5, το οποίο διαθέτει 5 βασικά χαρακτηριστικά - Λειτουργία Dual Sensing Control, συμπιεστή Inverter, εξωτερικές μονάδες μεγάλης χωρητικότητας, εναλλάκτη θερμότητας "Ocean Black Fin" και λειτουργία Συνεχούς Θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία Dual Sensing Control των νέων προηγμένων συστημάτων MULTIV 5 της LG, η οποία βελτιώνει την άνεση του χρήστη και, παράλληλα, προσφέρει ακόμη καλύτερο έλεγχο, καθώς επιτρέπει στο MULTIV 5 να μετρά τις κλιματικές παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Αντίθετα με τα συμβατικά κλιματιστικά τα οποία παρακολουθούν μόνον τη θερμοκρασία, το MULTIV 5 μπορεί να μετρά και τη θερμοκρασία και την υγρασία, τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους. Αυτή η ικανότητα να καταλαβαίνουν τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον βοηθά τα συστήματα MULTIV 5 να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη τιμή ενεργειακής απόδοσης και το υψηλότερο δυνατό επίπεδο άνεσης στους εσωτερικούς χώρους.

Οι έξυπνες λειτουργίες όπως η Smart Load Control, επιτρέπουν τον έλεγχο της θερμοκρασίας εκτόνωσης του ψυκτικού υγρού, βελτιώνοντας έτσι την ενεργειακή απόδοση μέχρι και 31 τοις εκατό. Διαμετρικά αντίθετα, δηλαδή, απ` ότι συμβαίνει στα συμβατικά VRF, όπου η λειτουργία γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπ` όψη η ενεργειακή απόδοση, με μόνο στόχο τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης θερμοκρασίας στον κλιματιζόμενο χώρο. Ο συνδυασμός των λειτουργιών Comfort Cooling και Dual Sensing Control δίνουν στο MULTIV 5 τη δυνατότητα να λειτουργεί γύρω από μία επιθυμητή θερμοκρασία, διασφαλίζοντας το υψηλότερο δυνατό επίπεδο άνεσης για το χρήστη.

Επιπλέον, ο νέος συμπιεστής Ultimate Inverter Compressor της σειράς LGMULTIV 5 ανήκει στην πέμπτη γενιά συμπιεστών της LG και αποτελεί απτή απόδειξη της σημαντικής προόδου που έχει πετύχει η εταιρεία στην απόδοση επιμέρους εξαρτημάτων. Προσφέροντας απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση, αξιοπιστία και αντοχή, ο συμπιεστής Ultimate Inverter επεκτείνει την περιοχή λειτουργίας, από τα 15 - 150 Hz του προηγούμενου μοντέλου, στα 10 - 165 Hz, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση υπό μερικό φορτίο και βελτιωμένη λειτουργία θέρμανσης.

Η προηγμένη τεχνολογία Vapor Injection της LG χρησιμοποιεί δύο ξεχωριστά στάδια συμπίεσης προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματική θέρμανση σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής  θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία HiPOR™, το σύστημα διβάθμιας συμπίεσης προσφέρει ταυτόχρονα καλύτερη ενεργειακή και θερμαντική απόδοση. Επίσης, εκτός από το να εξασφαλίζει μικρότερο κόστος ενέργειας και λειτουργία πιο φιλική προς το περιβάλλον για τα συστήματα MULTIV 5, η τεχνολογία Vapor Injection της LG βελτιώνει συνολικά την απόδοση της λειτουργίας θέρμανσης. Το πλήθος των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την καινοτομική αυτή τεχνολογία βοηθά να γίνει κατανοητό το πως μικρές αλλαγές στον εσωτερικό σχεδιασμό ενός μηχανήματος μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα.

Σχεδιασμένη για να αυξάνει το βαθμό απόδοσης, η τεχνολογία HiPOR™ ανοίγει νέους δρόμους στον κλάδο καθώς μειώνει δραστικά το ποσοστό της ενέργειας που χάνεται στο συμπιεστή. Για πολλά χρόνια, διάφορα προβλήματα που συνδέονταν με τον τρόπο επιστροφής του λαδιού ταλαιπώρησαν τα συστήματα HVAC, μη επιτρέποντας στις αντίστοιχες λύσεις ψύξης - θέρμανσης να ξεδιπλώσουν πλήρως τη δυναμική τους. Η τεχνολογία HiPOR™ της LG, με την επιστροφή του λαδιού απευθείας στο συμπιεστή,   έρχεται να επιλύσει οριστικά τα προβλήματα αυτά, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ένα από τα πιο βασικά μειονεκτήματα των συστημάτων HVAC. Συστήματα εφοδιασμένα με την τεχνολογία HiPOR™ πετυχαίνουν σημαντικά καλύτερο συντελεστή απόδοσης (COP), έως και  33% υψηλότερο, σε σχέση με τα μοντέλα που δεν διαθέτουν HiPOR™.

Οι προηγμένες λύσεις κλιματισμού, όπως το MULTIV 5,αποδεικνύουν  ότι μέσω της χρησιμοποίησης εξελιγμένων αισθητήρων και adaptive κώδικα,η άνεση του καταναλωτή μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να θυσιάζεται η ενεργειακή απόδοση του συστήματος. Η LGσχεδίασε μία λύση η οποία έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες του χρήστη και παράλληλα να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, χάρη στη δυνατότητα του VRFτης να αξιοποιεί το διπλάσιο αριθμό περιβαλλοντικών παραμέτρων. Αυτή η σημαντική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης θέτει τα συστήματα MULTIV 5 στην κορυφή της αγοράς λύσεων κλιματισμού, και ταυτόχρονα υπογραμμίζει το πώς η πλέον προηγμένη τεχνολογία μπορεί να εφαρμόζεται ώστε να δημιουργεί λύσεις που ωφελούν τους καταναλωτές, την τσέπη τους και τον πλανήτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ