Η LG φέρνει την τεχνολογική επανάσταση με τη νέα transparent OLED touch οθόνη

1.878 επισκέψεις στο άρθρο

Η δυνατότητα αφής σε μια transparent οθόνη δημιουργεί το εφέ επαυξημένης πραγματικότητας

Η LG Electronics, παρουσιάζει τη νέα δημοφιλή Τransparent OLED Τouch οθόνη, με την πιο φουτουριστική τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα. Η λύση της LG προσφέρει αξεπέραστη απόδοση χρωμάτων και εικόνας και δυνατότητα προβολής περιεχομένου σε υψηλή ευκρίνεια. Η Transparent OLED Touch οθόνη εντυπωσιάζει με τη διαφάνεια, την ικανότητα αφής, την ανθεκτικότητα και τον σχεδιασμό.

Transparency | Διαφάνεια
Το πρώτο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της Transparent OLED Touch είναι η πρωτοφανής διαφάνεια της: 33% σε σύγκριση με το 10% που παρέχουν οι υφιστάμενες transparent λύσεις LCD. Λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων της τεχνολογίας OLED, δεν απαιτείται οπίσθιος φωτισμός ή τεχνητό φως, καθώς τα ζωντανά χρώματα δημιουργούνται από τα αυτοφωτιζόμενα pixels, εξασφαλίζοντας μια εικόνα υψηλής ποιότητας μέσω της οποίας το αντικείμενο είναι σαφώς ορατό. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαθεσιμότητά της στην αγορά έγινε πολύ δημοφιλής στον κλάδο της ένδυσης και στον τομέα της ψυχαγωγίας. Η δυνατότητα προβολής υψηλής ευκρίνειας εικόνων ή πληροφοριών αγνοώντας το υπόβαθρο  πίσω από την οθόνη την καθιστά ιδανική λύση για σχεδόν άπειρες εφαρμογές.
 
Οθόνη αφής
Αυτό που καθιστά τη λύση εξαιρετική είναι η ικανότητά της να λειτουργεί ως οθόνη αφής προσφέροντας στην όποια επιλογή του χρήστη άμεση ανταπόκριση απεικόνισης στην οθόνη. Η ταχεία ανταπόκριση οφείλεται στον αισθητήρα αφής P-Cap film που είναι ενσωματωμένος στην οθόνη, ο οποίος επιτρέπει την ταχύτερη απόκριση από τον IR τύπο που προτιμάται από άλλες οθόνες αφής.

Πολλαπλές χρήσεις
Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης της τεχνολογίας αυτής, όπως η λειτουργία διαμόρφωσης αυτοκινήτου (car configurator), όπου η Transparent OLED Touch οθόνη τοποθετείται μπροστά σε έναν video wall που δείχνει ένα νέο αυτοκίνητο. Ο δυνητικός αγοραστής χρησιμοποιεί ένα μενού οθόνης αφής για να κάνει αλλαγές στο αυτοκίνητο, προσαρμόζοντας το όπως θέλει μπροστά στα μάτια του. Επίσης, η χρήση της Transparent OLED Touch οθόνης στα μουσεία και στις εκθέσεις αναβαθμίζει την εμπειρία των επισκεπτών, ενώ σε χώρους  ελέγχου, εκτελεστικά γραφεία και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης γίνεται εξαιρετική χρήση εικόνων πολλαπλών στρώσεων και ελέγχου στην οθόνη.

Ανθεκτικότητα και σχεδιασμός
Η Transparent OLED Touch οθόνη ξεχωρίζει από άλλα προϊόντα χάρη στον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και την αντοχή της. Το πλαίσιο της επιτρέπει τη διέλευση του φωτός μέσα από την οθόνη, ενώ ο λεπτός σχεδιασμός την καθιστά ελαφριά σε βάρος. Τέλος, λόγω της επεξεργασίας του γυαλιού -που έχει υποστεί αναθέρμανση- είναι πολύ ισχυρότερη από την τεχνολογία LCD.

Η Transparent OLED Touch οθόνη από την LG πρόκειται για ένα φουτουριστικό εργαλείο με εφαρμογές σε όλους τους τομείς. Το μόνο όριο στη χρήση του είναι η φαντασία.