Η Schneider Electric κατατάσσεται ανάμεσα στις 15 κορυφαίες εταιρείες

2.132 επισκέψεις στο άρθρο

Η Schneider Electric κατατάσσεται ανάμεσα στις 15 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο για την ισότητα των φύλων, σύμφωνα με την Equileap.

  • Η Schneider Electric είναι μία από τις 200 εταιρείες που η Equileap συνιστά στους επενδυτές σχετικά με μη οικονομικά κριτήρια ισότητας των φύλων
  • Η SchneiderElectric συνεχίζει την προσπάθεια για μία εταιρεία που προωθεί τη διαφορετικότητα χωρίς αποκλεισμούς
Κάθε χρόνο, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Equileap κατατάσσει τις παγκόσμιες εταιρείες για την πρόοδό τους σχετικά με την ισότητα των φύλων. Στο δείκτη Equileap του 2018, η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, κατέλαβε την 15ηθέση σημειώνοντας την πρωτιά στον βιομηχανικό τομέα.

Βοηθώντας τους επενδυτές να αποφασίσουν για μη-οικονομικά κριτήρια
Ο ετήσιος δείκτης της Equileap από τις 200 μεγαλύτερες εταιρείες όσον αφορά στην ισότητα των φύλων έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους επενδυτές να βασίζουν τις αποφάσεις τους σε μη οικονομικά κριτήρια. Για να "χτίσει" αυτή την κατάταξη, η Equileap εξετάζει 3.000 εταιρείες, σε διάφορους τομείς, οι οποίες έχουν εμπορική αξία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μεθοδολογία, η οποία βασίζεται στις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών από τα ΗνωμέναΈθνη, εξετάζει 19 μη χρηματοοικονομικά κριτήρια που επηρεάζουν την ισότητα των φύλων, όπως η ισότιμη αμοιβή, οι ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, η ισότητα των φύλων σε υπεργολάβους,η πολιτική των εταιρειών για οικογενειακές άδειες και προγράμματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και των διακρίσεων στον χώρο εργασίας.

Η υψηλή κατάταξη της SchneiderElectric αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της για ισότητα των φύλων
Ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer και Executive Vice President της Schneider Electric, δήλωσε: «Η ισότητα των φύλων στον χώρο εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο ως ηθική υποχρέωση, αλλά επειδή αποτελεί βασική μας αρχή να βοηθάμε όλους τους εργαζόμενους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Γνήσια ισότητα σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος λαμβάνει ισάξια επιβράβευση, πόρους και ευκαιρίες, ανεξάρτητα από το φύλο. Η επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της SchneiderElectric».

Η επιτυχία της SchneiderElectricαντικατοπτρίζει άμεσα τη δέσμευσή της για την ισότητα των φύλων και τα ξεκάθαρα βήματα που έχει κάνει ο Όμιλος προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η ισάξια αμοιβή μεταξύ των φύλων και η οικογενειακή άδεια είναι από τους βασικούς δείκτες που περιλαμβάνονται στο Schneider Sustainability Impact, το σχέδιο μετασχηματισμού του Ομίλου και το βασικό όχημα για την αειφορία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Schneider Electric διατηρεί τη συνεργασία της με το κίνημα HeForShe ως “IMPACT 10x10x10 Champion”, ένας από τους 30 βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων από κυβερνήσεις, εταιρείες και πανεπιστήμια, πρωτοπορώντας για να γίνει η ισότητα των φύλων θεσμική προτεραιότητα. Ο Όμιλος έχει ήδη επιτύχει δύο από τις τρεις βασικές δεσμεύσεις: να δημιουργήσει μια παγκόσμια διαδικασία ισάξιων αμοιβών καλύπτοντας το 89% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού στα τέλη του 2017 και να δημιουργήσει το συμβούλιο Global Diversity & nclusion, μια Εκτελεστική ομάδα ηγετών που θα υποστηρίξει θέματα διαφορετικότητας και ένταξης, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων, σε όλο το οικοσύστημα της Schneider Electric, (πατήστε εδώ για το βίντεο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, για τον εορτασμό της τετραετής συνεργασίας του Ομίλου με το κίνημα HeForShe ως «Πρωταθλητής IMPACT 10x10x10»).