Η Schneider Electric παρουσιάζει νέα καινοτόμα προϊόντα

2.312 επισκέψεις στο άρθρο

Η Schneider Electric παρουσιάζει στο Innovation Day Athens νέα καινοτόμα προϊόντα, software και υπηρεσίες που συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Διαχείρισης Ενέργειας και του Αυτοματισμού πραγματοποίησε την εκδήλωση Innovation Day Athens (Ημέρα Καινοτομίας Αθήνας) στις 20 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση νέων καινοτόμων προϊόντων, software και υπηρεσιών κάτω από την ομπρέλα της πλατφόρμας και αρχιτεκτονικής EcoStruxure που δίνουν λύσεις στις αγορές του Κτιρίου και της Κατοικίας, της Βιομηχανίας, των Data Centers, της Ενέργειας και των Έργων Υποδομών.
 
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωράει με έναν πρωτοφανή ρυθμό και αποτελεί έναν βασικό μοχλό αλλαγής, βελτιώνοντας τη ζωή των ανθρώπων και δημιουργώντας έναν πιο συνδεδεμένο κόσμο. Παράλληλα, ανοίγει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να γίνουν πιο αποδοτικές και ανταγωνιστικές και να δημιουργήσουν αξία. Στις εξελίξεις αυτές, η Schneider Electric απαντάει με την ΙοΤ αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure που βοηθά τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα να αξιοποιούν τα δεδομένα από τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους προκειμένου να βελτιστοποιούν την τρέχουσα λειτουργία τους, αλλά και να προετοιμάζονται για ένα πιο ενεργειακά αποδοτικό μέλλον.
 
Ο κ. Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής της Schneider Electric Ελλάδας & Κύπρου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: «Από το 2017 παρατηρούμε μία επιτάχυνση στην επιχειρησιακή δραστηριότητα με προσανατολισμό προς την ψηφιοποίηση. Η οικονομία μετατρέπεται σε ψηφιακή χάρη σε δραστικές αλλαγές στην τεχνολογία που σχετίζονται με το cloud, την αξιοποίηση των δεδομένων, το Artificial Intelligence. Και αυτή την τάση δεν την παρατηρούμε μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα αφού ήδη πληθώρα επιχειρήσεων συνεργάζονται μαζί μας για την εφαρμογή λύσεων EcoStruxure με στόχο τη βελτιστοποίηση των ενεργειακών καταναλώσεων, την απομακρυσμένη παρακολούθηση, τη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα ή την αξιοποίηση των δεδομένων για προληπτική συντήρηση».
 
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η Schneider Electric ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας γενιάς αυτόματων διακοπτών ισχύος χαμηλής τάσης Masterpact MTZ που συνδυάζει τις επιδόσεις και την αξιοπιστία με πρωτοποριακές ψηφιακές δυνατότητες. Οι νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ψηφιακής αναβάθμισης και πλήρους ενσωμάτωσης του Masterpact MTZ σε αρχιτεκτονικές EcoStruxure, θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη στους τελικούς χρήστες, τους μελετητές, τους κατασκευαστές ηλεκτρικών πινάκων και τους εργολάβους, που ζητούν διακόπτες ισχύος ανοικτού τύπου για εφαρμογές χαμηλής τάσης στη βιομηχανία, στα κτίρια και σε κρίσιμες εγκαταστάσεις (πχ. νοσοκομεία).
 
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, Innovation Hub, και να ενημερωθούν για όλο το εύρος της προσφοράς της εταιρείας για τη Διανομή Ενέργειας, τον Βιομηχανικό και Κτιριακό Αυτοματισμό καθώς και τo IT. Επόμενος σταθμός θα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου αντίστοιχη εκδήλωση με τίτλο Innovation Day Thessaloniki (Ημέρα Καινοτομίας Θεσσαλονίκης) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.