Η Schneider Electric σε βοηθάει να επιλέξεις το σωστό UPS για τις ανάγκες σου

1.864 επισκέψεις στο άρθρο

Πλήρες portfolio καινοτόμων και αξιόπιστων συστημάτων αδιάλειπτης τροφοδοσίας (UPS) που καλύπτουν όλη την γκάμα εφαρμογών & Online εργαλεία για τον οικιακό καταναλωτή και την επιχείρηση για την επιλογή της κατάλληλης λύσης ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες.

Η ψηφιοποίηση των επικοινωνιών καθώς και η απομακρυσμένη εργασία έχουν φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για ενισχυμένες υποδομές, που είναι σε θέση να διαφυλάξουν την σωστή και ασφαλή λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών συσκευών, ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Γι`  αυτό η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διαθέτει ένα πλήρες portfolio καινοτόμων και αξιόπιστων συστημάτων αδιάλειπτης τροφοδοσίας (UPS) που μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια πολύτιμων δεδομένων, ακριβού εξοπλισμού ή ακόμη και ωρών παραγωγικότητας, καλύπτοντας όλη την γκάμα εφαρμογών. Παράλληλα παρέχει, τόσο στον οικιακό καταναλωτή όσο και στην επιχείρηση, online εργαλεία για την επιλογή της  κατάλληλης λύσης ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες.

Ένα αδιάλειπτο σύστημα τροφοδοσίας (UPS), προσφέρει εγγυημένη προστασία ισχύος για συνδεδεμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Όταν η τροφοδοσία διακόπτεται ή κυμαίνεται εκτός των ασφαλών επιπέδων, ένα UPS θα παρέχει αμέσως καθαρή ισχύ εφεδρικής μπαταρίας και προστασία από υπερτάσεις για ευαίσθητο εξοπλισμό που έχει συνδεθεί. Η APC by Schneider Electric, προσφέρει πολλαπλές επιλογές UPS για προστασία υπολογιστών και περιφερειακών, δίκτυα, διακομιστές, καθώς και data centers για εφαρμογές οικιακής χρήσης, γραφείων, καταστημάτων, ξενοδοχείων, αλλά και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές όπως μονοφασικές εφαρμογές βιομηχανικού ελέγχου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ναυτιλιακές και τηλεπικοινωνιών.
 
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι UPS - τα Standby που απευθύνονται κυρίως σε οικιακούς χρήστες και παρέχουν προστασία σε περίπτωση διακοπής, τροφοδοτώντας τις συσκευές μέσω της μπαταρίας που διαθέτουν, τα Line-interactive με αυτόματο ρυθμιστή τάσης (AVR) που βελτιώνει την ποιότητα προστασίας και μπορεί να χειριστεί ένα μεγαλύτερο εύρος ανωμαλιών του ρεύματος χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιήσει την παροχή μέσω μπαταρίας και τα Online που παρέχουν 100% αδιάλειπτη προστασία, με μηδενικό χρόνο απόκρισης από ρεύμα σε μπαταρία.
 
Μέσα από τον ειδικό οδηγό αγοράς που παρέχει η Schneider Electric οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να περιηγηθούν ανάμεσα στα διαθέσιμα προϊόντα, να ενημερωθούν για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και να επιλέξουν το κατάλληλο UPS ανάλογα με τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα ένα UPS στο σπίτι μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αφού οι συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να επικοινωνήσουμε, να ψυχαγωγηθούμε αλλά και να προστατευτούμε, μπορούν πολύ εύκολα να καταστραφούν σε περίπτωση απότομης διακοπής ή αλλαγών στην τάση του ρεύματος. Έτσι, το UPS προστατεύει τις οικιακές συσκευές όπως το router, τους υπολογιστές, τα συστήματα ασφαλείας, την τηλεόραση, τις κονσόλες παιχνιδιών και τις κινητές συσκευές, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
 
Αντίστοιχα, στις επιχειρήσεις ο χρόνος αδράνειας που προκαλείται από τις διακοπές ρεύματος μπορεί να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις σε μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό. Κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια δολάρια χάνονται λόγω διακοπής λειτουργίας που προκαλείται από διακοπές ρεύματος που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τη χρήση ενός UPS. Ενδεικτικά, το μέσο ετήσιο κόστος μη προγραμματισμένου χρόνου διακοπής των 1.000 μεγαλύτερων Αμερικανικών εταιρειών σύμφωνα με το Fortune, ανέρχεται στα $1,25 - $2,5 δισεκατομμύρια. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όμως είναι αυτές που ενδέχεται να διατρέχουν τον μεγαλύτερο οικονομικό κίνδυνο λόγω της περιορισμένης ικανότητας δημιουργίας εσόδων κατά τη διακοπή λειτουργίας, γι` αυτό και είναι απαραίτητη η χρήση του κατάλληλου UPS.
 
Με την χρήση του UPS Selector (Calculator) της Schneider Electric, οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν εξατομικευμένες προτάσεις για το UPS Battery Backup που καλύπτει απόλυτα τις δικές τους ανάγκες  τους είτε πρόκειται για οικιακή χρήση είτε για επιχειρήσεις. Μέσα από μια σειρά ερωτήσεων, το UPS Selector καθορίζει την κατανάλωση ενέργειας του εξοπλισμού του κάθε καταναλωτή ανάλογα με το σύστημα που διαθέτει και στη συνέχεια αξιοποιεί μια εκτενή βάση δεδομένων με πραγματικές μετρήσεις ισχύος για εξοπλισμό και περιφερειακά συστήματα, για να προσδιορίσει την απαιτούμενη ισχύ φορτίου.