Η Schneider δείχνει το δρόμο για την ουδετερότητα του άνθρακα

Διαβάστηκε από 1068 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/10/2019

Η Schneider Electric δείχνει το δρόμο για την ουδετερότητα του άνθρακα με τα δεκατρία «ουδέτερα» κτίριά της.

 
  • Με 13 από τα κτίριά της, η Schneider Electric αποδεικνύει ότι το EcoStruxure δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο να λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
  • Σύμφωνα με το World Green Building Council, τα κτίρια με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης και τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Από τον Οκτώβριο του 2019, η Schneider Electric γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου του WorldGBC στην Asia-Pacific
Η φιλοδοξία της Schneider Electric είναι να μειώσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της, διατηρώντας την τιμή 1,5 C σύμφωνα με το Science-Based Targets. Σε μόλις ένα χρόνο, η Schneider Electric σημείωσε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 22% και κατά 130.000 τόνους (2018 σε σύγκριση με το 2017). Τον Οκτώβριο του 2019, δεκατρία από τα κτίρια του Ομίλου πέτυχαν μηδενικές εκπομπές άνθρακα, χάρη στην πλατφόρμα EcoStruxure και τις ψηφιακές λύσεις της εταιρείας για τη διαχείριση της ενέργειας.

Μηδενικές εκπομπές άνθρακα: Κτίρια που είναι ενεργειακά αποδοτικά και τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Με την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού τον Δεκέμβριο του 2015, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει αγώνας δρόμου για την άμεση μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να περιοριστεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Ο κατασκευαστικός κλάδος κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον μετασχηματισμό, καθώς είναι υπεύθυνος για το 30% περίπου της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με την προώθηση του έργου Net Zero της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης World Green Building Council (WorldGBC), τα υφιστάμενα κτίρια πρέπει να ανακαινισθούν με γρήγορο ρυθμό, ώστε να λειτουργούν με μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Schneider Electric υιοθέτησε τον ορισμό του WorldGBC για «κτίρια με μηδενικές εκπομπές άνθρακα»: ένα κτίριο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα είναι ένα κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης και τροφοδοτείται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε ετήσια βάση.

Από τον Οκτώβριο του 2019, δεκατρία από τα κτίρια της Schneider Electric που βρίσκονται στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχουν σημειώσει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τα συγκεκριμένα κτίρια αξιοποιούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας με την EcoStruxure Power και Building, εξοικονομώντας ενέργεια όλο το χρόνο. Η Schneider Electric έχει πετύχει πάνω από 30% εξοικονόμηση ενέργειας παγκοσμίως τα τελευταία 10 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος Schneider Energy Action. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2019, το 45% των δραστηριοτήτων της εταιρείας τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 «Στη Schneider Electric στόχος μας είναι να ηγηθούμε στη διαμόρφωση του μελλοντικού ενεργειακού τοπίου. Τα κτίριά μας είναι ενεργειακά αποδοτικά, αρκετά από τα οποία τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και σε ορισμένες περιπτώσεις παράγουν μικροδίκτυα και αποθηκεύουν ενέργεια. Η ουδετερότητα του άνθρακα είναι τεχνολογικά εφικτή σήμερα και έχει οικονομικό αντίκτυπο. Τέτοια κτίρια αποτελούν πραγματικά παραδείγματα των οφελών της ψηφιακής διαχείρισης ενέργειας με την αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure», δήλωσε ο Xavier Houot, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Global Safety, Environment, Real Estate της Schneider Electric.

Για να είναι εφικτός αυτός ο μετασχηματισμός, η Schneider Electric αξιοποιεί την εμπειρία των ειδικών σε θέματα ενεργειακής βιωσιμότητας-Energy Sustainability Services (ESS) - οι οποίοι δρουν ως στρατηγικοί εταίροι για την επίτευξη των φιλοδοξιών της όσον αφορά στην ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Schneider Electric γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου του World Green Building (WorldGBC) στην Asia-Pacific
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου World Green Building. Υποστηρίζουμε τη φιλοδοξία του WorldGBC να μεταμορφώσει το φυσικό περιβάλλον και να το κάνει πιο καθαρό, ενεργειακά αποδοτικό και βιώσιμο. Τα κτίρια έχουν τεράστιες δυνατότητες να συμβάλλουν στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έχοντας κατά νου την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων», δήλωσε ο Tommy Leong, Zone President, στην Ανατολική Ασία και Ιαπωνία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έναρξη για το «Εξοικονόμηση κατ` οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ Κατ` Οίκον 2019: Ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δώσε αξία στο κτίριο σου.

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας στο Δίστρατο Κόνιτσας

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

ΝΕΟ e-shop από την MP Energy Solutions!

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

Η Schneider Electric επεκτείνει τη σειρά Easy UPS 3M

H LG και η LUMI συνεργάζονται για πιο έξυπνο οικιακό οικοσύστημα

`Αριστη ποιότητα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Κορυφαία ποιότητα και τεχνογνωσία στα φωτοβολταϊκά

Αντλίες Θερμότητας διαιρούμενου τύπου της Vaillant, η απόλυτη εμπειρία άνεσης

Η Energy 4you έχει τη λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Αντλίες Θερμότητας MIDEA - Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

Υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας «Just Transition»

BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

περισσότερα »