Η SchneiderElectric στη λίστα του Bloomberg για την Ισότητα των Φύλων

1.613 επισκέψεις στο άρθρο

Βάσει έρευνας, η λίστα περιλαμβάνει 104 εταιρείες που έχουν δεσμευτεί για την Ισότητα των Φύλων. Η σχετική λίστα αποτελεί μια αναγνώριση για τις εταιρείες με μακροχρόνια δέσμευση στην Ισότητα και την Διαφορετικότητα.

Η SchneiderElectric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, είναι μεταξύ των 104 εταιρειών παγκοσμίως που περιλαμβάνονται στη λίστα του Bloomberg για το 2018 για την Ισότητα των Φύλων. Σε συνέχεια της πραγματοποίησης ενδελεχούς έρευνας, η λίστα αποτελεί ένα μοναδικό βαρόμετρο που αναδεικνύει το επίπεδο της Ισότητας των Φύλων σε διαφορετικούς κλάδους, σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την SchneiderElectric, αυτή η αναγνώριση ενισχύει την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας για ολοκληρωμένη και διαφοροποιημένη κουλτούρα και τις μακροχρόνιες προσπάθειες  που καταβάλει για την προώθηση της Ισότητας.

Ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer και Executive Vice President της Schneider Electric δήλωσε σχετικά: «Η φιλοσοφία μας για τη διαφορετικότητα και την ισότητα έχει ως στόχο να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους και να διασφαλίσει πως ο κάθε εργαζόμενος μας θα αισθάνεται μοναδικός και ασφαλής να συνεισφέρει τον καλύτερο του εαυτό. Η λίστα του Bloombergγια την ισότητα των φύλων μας δίνει την ευκαιρία να αξιολογηθούμε μεταξύ των καλύτερων εταιρειών και ταυτόχρονα να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τις προσπάθειές μας ως εργοδότης να υποστηρίζουμε την ισότητα. Η ένταξη μας στη λίστα ενδυναμώνει τη βούλησή μας να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και όπου θα εκτιμάται κάθε μορφή διαφορετικότητας.

Ένας δείκτης για την προώθηση της διαφάνειας στην αγορά και την ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας Φύλων
Το 2016, τη χρονιά που για πρώτη φορά ανακοινώθηκε η λίστα του Bloombergγια την Ισότητα των Φύλων ήταν εστιασμένη σε εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου. Δύο χρονιά μετά, η λίστα συμπεριλαμβάνει εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους που έχουν κεφαλαιοποίηση ύψους 1 δισ. δολαρίων ή μεγαλύτερη και τουλάχιστον παρουσία στο χρηματιστήριο των Η.Π.Α. Ο στόχος είναι να παρέχονται στα στελέχη και στους επενδυτές, συγκριτικές πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις των εταιρειών αναφορικά με την ισότητα των φύλων, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα για μεγαλύτερη διαφάνεια στην αγορά και την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα Ισότητας Φύλων.

«Η SchneiderElectric και οι υπόλοιπες 103 εταιρείες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα για τη προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εργασίας που υποστηρίζει την ισότητα των φύλων σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών.» δήλωσε ο PeterT. Grauer, Chairman του Bloomberg και Founding Chairman του U.S. 30% Club για να συμπληρώσει πως «Η ηγεσία τους αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα που θα βοηθήσει όλους τους οργανισμούς να καινοτομούν και να κατευθύνουν την αυξανόμενη ζήτηση για χώρους εργασίας με δέσμευση στην Ισότητα και τη Διαφορετικότητα».
Για τη δημιουργία της λίστας, το Bloombergέχει σχεδιάσει μια λεπτομερή έρευνα που ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επιβεβαιώνουν τα δεδομένα εσωτερικά, να συζητούν την παρακολούθηση των επιδόσεών τους και να θέτουν στόχους για πολιτικές και πρακτικές αναφορικά με την ισότητα των φύλων. Συνολικά, περιλαμβάνει 77 πεδία συμπλήρωσης δεδομένων, σε 60 ερωτήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: στατιστικά για το φύλο, πολιτικές της εταιρείας, προσφορά προϊόντων και αλληλεπίδραση με την κοινωνία. Οι εταιρείες που ολοκληρώνουν την έρευνα λαμβάνουν μια βαθμολογία που βασίζεται τόσο στην παρουσίαση των δεδομένων όσο και στην ποιότητά αυτών. Για τη λίστα του 2018, οι συμμετέχοντες βάσισαν τα στοιχεία τους για το οικονομικό έτος του 2016.

SchneiderElectric: Έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία με βάση συγκεκριμένα επιτεύγματα
Η SchneiderElectricέλαβε υψηλή βαθμολογία στα κριτήρια που περιλάμβαναν τη δέσμευση της διοίκησης, την αλληλεπίδραση με τη κοινωνία, τις πρακτικές και τις πολιτικές που ακολουθεί.
Η απόδοση αυτή αντικατοπτρίζει τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες της εταιρείας να πραγματοποιεί θετικές αλλαγές και να παρακολουθεί την πρόοδό της. Για παράδειγμα,η ισότητα των φύλων σε μισθολογικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στους 16 βασικούς δείκτες που περιλαμβάνονται στο τριμηνιαίο βαρόμετροαειφόρου ανάπτυξης “Plant&Society”και για το 2017, η εταιρεία πέτυχε τον στόχο της, που ήταν το 85% των εργαζομένων της να καλύπτεται από μισθολογική ισότητα μεταξύ των φύλων. Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει τη συνεργασία της με το κίνημα HeForSheως IMPACT 10X10X10 Champion, ένας από τους 30 βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων μεταξύ κυβερνήσεων, εταιρειών και πανεπιστημίων που προωθεί να καταστεί η ισότητα των φύλων θεσμική προτεραιότητα. (Δείτε σε αυτό το βίντεο την ομιλία του κ. Tricoire για το τι σημαίνει 10x10x10 Champion).

Σύμφωνα με τον OlivierBlum«Η ισότητα των φύλων στον χώρο εργασίας είναι πρωταρχικής σημασίας, όχι μόνο γιατί είναι δίκαιο αλλά και γιατί είναι βασικό για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να εξελίσσονται, να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και να φτάνουν σε υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας. Η ισότητα των φύλων επιτυγχάνεται όταν οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση και να απολαμβάνουν τις ίδιες ανταμοιβές, πόρους και ευκαιρίες ανεξαρτήτως φύλου. Μέρος του κοινωνικού μας DNAστην SchneiderElectricείναι να αναγνωρίζουμε και να αξιολογούμε τη διαφορετικότητα».