Η Siemens παρουσιάζει το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο της Digital Enterprise

1.696 επισκέψεις στο άρθρο

Η Siemens παρουσιάζει το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο της Digital Enterprise για αποτελεσματικότερη χρήση των ψηφιακών δεδομένων.

  •  Το σύνθημα της φετινής έκθεσης είναι: “Digital Εnterprise – Thinking industry further!”
  • Το επόμενο επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού θα επιτευχθεί μέσω τεχνολογιών αιχμής όπως το Edge και το cloud computing
  • Αυτό οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα
  • Τα δεδομένα μπορούν να αξιολογηθούν και να χρησιμοποιηθούν πιο ολοκληρωμένα και σε μεγαλύτερο βάθος. Η κυριότητα των δεδομένων μένει πάντα στον κάτοχο των δεδομένων

Στην έκθεση “SPS - Smart Production Solutions” 2019, η Siemens παρουσιάζει βιομηχανικές εφαρμογές και μελλοντικές τεχνολογίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις βιομηχανίες παραγωγής και τις μεταποιητικές βιομηχανίες με το σύνθημα “Digital Enterprise - Thinking industry further!”. Στην καρδιά του άνω των 4000 τετραγωνικών μέτρων περιπτέρου, υπάρχουν προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες από το χαρτοφυλάκιο της Digital Enterprise, οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να μειώσουν το χρόνο διάθεσης των προϊόντων στην αγορά (time-to-market) και να αυξήσουν την παραγωγικότητα, την ευελιξία και την αποδοτικότητά τους.

Η Siemens παρουσιάζει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο, ολοκληρωμένο σύστημα για τη βιομηχανική λειτουργία και την παρακολούθηση: το σύστημα απεικόνισης βασισμένο στο web περιλαμβάνει λογισμικό Simatic WinCC Unified και μια νέα γενιά Simatic HMI Unified Comfort Panels. Με το Sinumerik One, η Siemens παρουσιάζει το σύστημα CNC για την ψηφιακή εποχή. Με τον απρόσκοπτο συνδυασμό του εικονικού και του πραγματικού κόσμου, το σύστημα αυτό καθιστά τα μηχανήματα πιο παραγωγικά, μειώνει το χρόνο διάθεσής τους στην αγορά και αυξάνει την απόδοσή τους. Στο πλαίσιο της ψηφιακής συνδεσιμότητας, η Siemens παρουσιάζει επίσης νέα προϊόντα CloudConnect. Επιτρέπουν τη γρήγορη, εύκολη και ασφαλή μεταφορά δεδομένων από κάθε εργοστάσιο στο cloud.

Η ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής στο χαρτοφυλάκιο παρέχει στις επιχειρήσεις σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς, νέες και εκτεταμένες ευκαιρίες για καλύτερη αξιοποίηση του ραγδαία αναπτυσσόμενου όγκου δεδομένων: αυτές κυμαίνονται από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και του Edge computing έως το μελλοντικό εργοστάσιο και τη διαδικασία αυτοματοποίησης. Η κυριότητα των δεδομένων μένει πάντα στον κάτοχο των δεδομένων. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Siemens θα παρουσιάσει στην  έκθεση το πώς μπορεί να μειωθεί ο χρόνος ανάπτυξης και παραγωγής ανεξάρτητα από το concept του κινητήρα (ντίζελ, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό). Οι πλήρως αυτοματοποιημένες έννοιες κατασκευής με υψηλή ποιότητα και ακρίβεια, καθώς και η βιομηχανοποιημένη προσθετική κατασκευή, οδηγούν σε αυξημένη επίδοση, συντομότερους χρόνους εγκατάστασης και σε διαφανή διαδικασία ανάπτυξης και παραγωγής μπαταριών. Τα πλεονεκτήματα των αρθρωτών μονάδων μεταποίησης απεικονίζονται στο περίπτερο χρησιμοποιώντας μια μονάδα διαχωριστή "plug and win" από την GEA, η οποία είναι αυτοματοποιημένη με το Module Type Package (MTP) και υποστηρίζεται από εφαρμογές που βασίζονται στο διαδίκτυο καθώς και ψηφιακές υπηρεσίες που βασίζονται στο MindSphere. Αυτές οι εφαρμογές αυξάνουν τη διαφάνεια και την αποδοτικότητα της εγκατάστασης μέσω της βελτιστοποίησης των κυκλωμάτων ελέγχου και των χρονοδιαγραμμάτων συντήρησης.

Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας των εγκαταστάσεων και της ποιότητας των προϊόντων

Οι εμπειρογνώμονες της Siemens υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση υπηρεσιών από το στάδιο της συμβουλευτικής, της εφαρμογής μέχρι και της βελτιστοποίησης. Αυτό ισχύει και για τις υπηρεσίες που βασίζονται σε AI, οι οποίες συνδέουν το επίπεδο πεδίου με το Edge και το cloud. Τα δεδομένα αναλύονται τόσο τοπικά στο μηχάνημα όσο και στη συνέχεια στο cloud χρησιμοποιώντας αλγορίθμους που βασίζονται σε AI. Αυτό επιτρέπει στον πελάτη να προβλέπει τυχόν μη προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας του μηχανήματος και να προσαρμόζει την ποιότητα του προϊόντος. Με τις Predictive Services, η Siemens παρουσιάζει αρθρωτά πακέτα υπηρεσιών για την έγκαιρη ανίχνευση και διόρθωση βλαβών. Επιπλέον, με την υπηρεσία "Closed Loop Analytics", η Siemens παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η ανάλυση δεδομένων και το AI μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώσουν το προηγουμένως ανεκμετάλλευτο δυναμικό στο περιβάλλον παραγωγής και μεταποίησης. Ως εκ τούτου, μπορεί να επιτευχθεί η μείωση των εφαρμογών δοκιμών, η αύξηση της παραγωγής και η βελτίωση των μοντέλων μηχανικής μάθησης μέσω νέων δεδομένων στο MindSphere.

Εύκολη μεταφορά δεδομένων σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες του cloud

Η Siemens παρουσιάζει επίσης καινοτόμα προϊόντα CloudConnect για Ψηφιακή Συνδεσιμότητα στην έκθεση. Επιτρέπουν τη γρήγορη, εύκολη και ασφαλή μεταφορά δεδομένων από κάθε μονάδα στο cloud. Η Siemens παρουσιάζει επίσης το PlantSight, το portal που βασίζεται στο cloud για όλες τις πληροφορίες της μονάδας. Με αυτή τη λύση, τα δεδομένα μπορούν να ενοποιηθούν, να τακτοποιηθούν ανάλογα την κατηγορία τους, να επικυρωθούν και, πάνω απ` όλα, να απεικονιστούν. Αυτό δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο, απρόσκοπτο ψηφιακό πλαίσιο για μια σειρά πηγών πληροφοριών και μορφών δεδομένων. Οι υπεύθυνοι των μονάδων μπορούν να επωφεληθούν από την άριστη αξιοπιστία και ποιότητα των πληροφοριών και την επακόλουθη αύξηση της λειτουργικής διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας των εγκαταστάσεών τους. Το Simatic PCS neo είναι μια εντελώς νέα εξέλιξη από πλευράς λογισμικού συστήματος και βασίζεται αποκλειστικά σε τεχνολογίες web. Παρέχει ολοκαίνουργιες ευκαιρίες για επιχειρήσεις σε μεταποιητικές βιομηχανίες στην εποχή της ψηφιοποίησης. Εκτός από την άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε συστήματα από οποιαδήποτε τοποθεσία και από οποιαδήποτε συσκευή με HTML5 browser, το Simatic PCS neo προσφέρει μοναδική χρηστικότητα με όλες τις σχετικές πληροφορίες που διατίθενται σε ένα ενιαίο πάγκο εργασίας. Ένα βελτιστοποιημένο, εύχρηστο GUI για όλες τις εργασίες και τους χρήστες του συστήματος σημαίνει ότι οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να επιτευχθεί με μερικά μόνο κλικ. Ένα συνεπές μοντέλο δεδομένων προσανατολισμένο στο στόχο αυξάνει την αποτελεσματικότητα στη μηχανική και τις λειτουργίες με σαφή και επιταχυνόμενη ροή εργασίας.

Καθορισμός νέων προτύπων για βιομηχανική λειτουργία και παρακολούθηση

Στην SPS, η Siemens εισάγει ένα πρόσφατα ανεπτυγμένο, ολοκληρωμένο σύστημα βιομηχανικής λειτουργίας και παρακολούθησης: το σύστημα απεικόνισης βασισμένο στο web περιλαμβάνει αρχικά το λογισμικό απεικόνισης Simatic WinCC Unified και τα νέα panel Simatic HMI Unified Comfort. Το νέο σύστημα παρέχει στον χρήστη μια λύση για εφαρμογές HMI και SCADA (Εποπτικού Ελέγχου και Απόκτησης Δεδομένων) και στο μέλλον επίσης για σενάρια Industrial Edge, Cloud και Augmented Reality. Μια ακόμα καινοτομία για το προϊόν είναι ο compact ελεγκτής Simatic Drive. Η συσκευή ενσωματώνει τον ελεγκτή Simatic S7-1500 με λειτουργία ελέγχου κίνησης απευθείας στο αρθρωτό σύστημα κίνησης πολλών αξόνων Sinamics S120. Με τον ελεγκτή Simatic Drive, μπορούν να υλοποιηθούν συγχρονισμοί (ταχύτητας ή έκκεντρου) μεταξύ αξόνων που βρίσκονται σε διαφορετικές CPU. Αυτό διευκολύνει τη διανομή ενέργειας σε διάφορες CPU και παρέχει τη βάση για την εύκολη υλοποίηση των έννοιας των αρθρωτών μηχανών.

Οι νέες Υπηρεσίες Ασφαλείας προστατεύουν την παραγωγικότητα

Η ψηφιοποίηση οδηγεί σε περαιτέρω αυξήσεις στο networking - μέχρι το επίπεδο των αισθητήρων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αυτοματοποίηση, να προστατεύεται από πιθανούς κινδύνους. Για να υποστηρίξει τους χρήστες σε αυτόν τον τομέα, η Siemens προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, ευρύ πλαίσιο προστασίας που συμμορφώνεται με τις συστάσεις του IEC 62443, το κορυφαίο πρότυπο για την ασφάλεια στον βιομηχανικό αυτοματισμό. Ένα νέο concept που παρουσιάζεται στην SPS είναι οι Υπηρεσίες Βιομηχανικής Ασφάλειας ειδικές για τα συστήματα αυτοματισμού Simatic, που περιλαμβάνουν λύσεις για την κατάλληλη διαμόρφωση ασφαλείας και την αποτελεσματική διαχείριση αδύναμων σημείων.

 

Καινοτόμες λύσεις ψηφιοποίησης στην τεχνολογία των drives

Στην εμπορική έκθεση, η Siemens παρουσιάζει επίσης το χαρτοφυλάκιο ψηφιοποίησης για τη γραμμή παραγωγής drives: καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας από το σχεδιασμό και τη μηχανική μέχρι την παραγωγή και τις υπηρεσίες. Με καινοτομικά προϊόντα όπως ο νέος σειριακός μετατροπέας Sinamics G120X, τα συστήματα μετάδοσης κίνησης Simatic Micro-Drive και Sinamics S210, καθώς και οι κινητήρες χαμηλής τάσης Simotics, η Siemens προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο hardware που συνδυάζει έξυπνο λογισμικό για τη δημιουργία διαφάνειας σε κάθε στάδιο της κίνησης της και για να διασφαλίσει την αξιόπιστη λειτουργία της. Νέα interface και μονάδες συνδεσιμότητας με τη μορφή Sinamics Connect 300 για μετατροπείς χαμηλής τάσης και Simotics Connect 400 για κινητήρες που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα επιτρέπουν στους κατασκευαστές μηχανημάτων και εργοστασίων και στους χρήστες να λαμβάνουν δεδομένα από τον κινητήρα. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ψηφιακών μοντέλων δεδομένων όπως ψηφιακό δίδυμο και επομένως για τη γενική βελτιστοποίηση μηχανών και εγκαταστάσεων. Με τους υφιστάμενους μετατροπείς χαμηλής τάσης, το Sinamics Connect 300 εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα αποστέλλονται στο cloud, ενώ στο μέλλον η Siemens θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αναβάθμισης των κινητήρων χαμηλής τάσης στο πεδίο με τη μονάδα σύνδεσης Simotics Connect 400. Αυτό θα επιτρέψει στους κινητήρες χαμηλής τάσης να αποστέλλουν λειτουργικά δεδομένα στην εφαρμογή Sidrive IQ Fleet που βασίζεται σε cloud χωρίς να χρειάζονται καμία δομική τροποποίηση. Εκτός από την εφαρμογή Sidrive IQ Fleet MindSphere, η εφαρμογή Analyze MyDrives μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση σημαντικών πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση των drives, με αποτέλεσμα λιγότερες διακοπές λειτουργίας και αυξημένη παραγωγικότητα μηχανών και εγκαταστάσεων.

 

Λύσεις για έξυπνες και ασφαλείς ηλεκτρικές υποδομές

Οι ηλεκτρικές υποδομές είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία των αυτοματοποιημένων μονάδων παραγωγής. Ενσωματωμένες σε ψηφιακά περιβάλλοντα, εξασφαλίζουν ασφαλή, αξιόπιστη και αποδοτική παροχή ρεύματος για εγκαταστάσεις, μηχανές και κτήρια. Παρέχουν επίσης σημαντικά στοιχεία για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και για βελτιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και προληπτική συντήρηση. Στην έκθεση, η Siemens παρουσιάζει το πώς τα συστήματα χαμηλής τάσης, η προστασία επικοινωνιών, οι συσκευές μέτρησης και η τεχνολογία βιομηχανικής μεταγωγής μπορούν να ενσωματωθούν άριστα σε συστήματα αυτοματισμού και το cloud. Θα παρουσιαστεί επίσης η πλατφόρμα δεδομένων 7KN Powercenter 3000 IoT. Ως κεντρική πύλη, συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα ενέργειας και status από καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και προωθεί τα πακέτα δεδομένων σε αυτοματοποιημένα ή ανοιχτά cloud-based συστήματα IoT όπως το MindSphere. Χρησιμοποιώντας τα συστήματα καναλιών Sivacon 8PS με την καινοτόμο τεχνολογία powerline, τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν απευθείας από τις συσκευές μέτρησης και μετάδοσης που είναι εγκατεστημένες σε tap-off μονάδες μέσω των αγωγών - δεν απαιτείται πλέον ένα πρόσθετο καλώδιο δεδομένων. Με το χαρτοφυλάκιο Sirius για τεχνολογία βιομηχανικού ελέγχου, οι κατασκευαστές μηχανών και καμπινών ελέγχου επωφελούνται από ένα παγκόσμιο σύστημα συσκευών μεταγωγής, το οποίο τους βοηθά να βρίσκουν την ιδανική λύση για όλες τις εργασίες μετατροπής και ελέγχου. Οι συσκευές αποτελούν μέρος του Totally Integrated Automation και υποστηρίζουν την αποτελεσματική σχεδίαση projects καθώς και ευέλικτη χρήση. Είναι επίσης σε θέση να αποκτήσουν δεδομένα μηχανών και να τα καταστήσουν διαθέσιμα για λεπτομερή ανάλυση σε συστήματα υψηλότερου επιπέδου και σε περιβάλλοντα IoT.

Στις 26 Νοεμβρίου 2019 στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου της Siemens στο SPS με τον κ. Klaus Helmrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Digital Industries, στην αίθουσα St. Petersburg (NCC East, Level 2).