Η Siemens A.E. στήριξε τους διαγωνισμούς JA Start Up 2020 & JA Europe Enterprise Challenge 2020

1.489 επισκέψεις στο άρθρο

Η Siemens A.E., ως μέλος του JA Greece, στήριξε και τους δύο διαγωνισμούς οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν σε virtual περιβάλλον.

Οι διαγωνισμοί που προάγουν την καινοτομία και επιχειρηματικότητα των νέων, “JA Start Up 2020”  και “JA Europe Enterprise Challenge 2020” διοργανώθηκαν πρόσφατα από το Junior Achievement Greece (JA Greece) με μεγάλη επιτυχία. Η Siemens A.E., ως μέλος του JA Greece, στήριξε και τους δύο διαγωνισμούς οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν σε virtual περιβάλλον. 

To JA Greece είναι ο μεγαλύτερος πάροχος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την επιχειρηματικότητα, την προετοιμασία για το εργασιακό περιβάλλον και βασικές γνώσεις οικονομικών για νέους και είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide. Ο διαγωνισμός "JA Europe Enterprise Challenge” είναι η ετήσια πανευρωπαϊκή γιορτή του για τα επιτεύγματα των προγραμμάτων βιωματικής και συνεργατικής μάθησης που διοργανώνει. Στη φετινή virtual εκδήλωση, οι φοιτητικές ομάδες που αναδείχθηκαν νικήτριες στους Εθνικούς Τελικούς “JA Start Up” της κάθε χώρας, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους και παρουσίασαν τις Start Up εταιρείες που δημιούργησαν, ενώ μοιράστηκαν και τις εμπειρίες τους από ολόκληρη τη διαδικασία. To “JA Start Up” είναι ένα Ευρωπαϊκό πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 500 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 17.000 φοιτητών.

Οι Start Ups που παρουσιάστηκαν στον φετινό Ευρωπαϊκό Τελικό ήταν αντάξιες του motto του: “Start Up & Thrive”. Βασισμένες στη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν πρωτότυπες, προσφέροντας ταυτόχρονα λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων διαφορετικής φύσης. Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η «AID4ALL» από την Κύπρο η οποία παρουσίασε ένα σύστημα επικοινωνίας για κωφούς αθλητές, που στοχεύει στην αντικατάσταση της απώλεια της ακοής με τη χρήση της αίσθησης και της αφής κατά τη διάρκεια ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Η ομάδα "Dr.IV" από την Ελλάδα, που δημιούργησε ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης IV (ενδοφλέβιοι οροί) μέσω τεχνολογιών ΙοΤ σε εγκαταστάσεις υγείας, όπως νοσοκομεία και κλινικές, κέρδισε το βραβείο ψηφιακής καινοτομίας -Digital Innovation Award 2020, ενώ δύο από τα μέλη της ομάδας περιλαμβάνονται στους νικητές του βραβείου για τις ηγετικές ικανότητες - JA Alumni Leadership Award of JA Enterprise Challenge 2020.

O CEO της Siemens Α.Ε., κ. Johann Goettler δήλωσε «Στη Siemens παραμένουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας να υπηρετούμε τις κοινωνίες και κατ` επέκταση να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός βιώσιμου, ψηφιακού μέλλοντος για όλους. Στηρίζοντας οργανισμούς όπως το JA Greece που δίνουν την ευκαιρία στους νέους να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, κάνουμε το καθήκον μας ως ενεργό μέλος ενός οικοσυστήματος επιχειρήσεων και φορέων που αγωνίζεται και δρα με γνώμονα την ευημερία των κοινωνιών του σήμερα και του αύριο μέσω της τεχνολογίας».