Η Σοφία θα μεγαλώσει μαζί με τον Λουίτζι

1.828 επισκέψεις στο άρθρο

Και δεύτερο ορφανό αρκουδάκι θα φροντίσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με στόχο την επανένταξή του στη φύση. Πρόκειται την Σοφία, για ένα θηλυκό που βρέθηκε στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας.

Θα μεγαλώσει μαζί με τον Λουίτζι και την άνοιξη του 2019 θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη φύση. Η Ομάδα `Αμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ απεγκλώβισε αρχικά την Σοφία και τον αδερφό της από αρδευτικό κανάλι, αλλά τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκε και πάλι χωρίς τη μητέρα της. Σε μία ύστατη προσπάθεια επανασύνδεσης της μικρής αρκούδας με τη μητέρα της, η ΟΑΕ έστησε ένα ξύλινο κλουβί στο σημείο που βρέθηκε το αρκουδάκι και, αφού το τάισε, το άφησε το βράδυ με την ελπίδα να εμφανιστεί η μητέρα.
Δυστυχώς η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα και το πρωί της Πέμπτης 3 Μαΐου το αρκουδάκι μεταφέρθηκε οριστικά στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Τις πρώτες μέρες η Σοφία ήταν επιφυλακτική με τον Λουίτζι, αλλά σύντομα εξοικειώθηκε μαζί του και άρχισαν τα παιχνίδια. Μάλιστα δείχνει να είναι και πιο άγρια από εκείνον, δείγμα ενθαρρυντικό για την επίτευξη του τελικού σκοπού της επανένταξής της.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.arcturos.gr/news/sofia