Η Wilo συμμετέχει στην ανάπτυξη λογισμικού κοινού κώδικα για βιομηχανικούς αυτοματισμούς!

Η Wilo συμμετέχει στην ανάπτυξη λογισμικού κοινού κώδικα για βιομηχανικούς αυτοματισμούς!

2.776 επισκέψεις στο άρθρο

Ως ιδρυτικό μέλος της ένωσης βιομηχανιών UniversalAutomation.org, η Wilo θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός «ανεξαρτήτου-προμηθευτή» οικοσυστήματος λογισμικών «plug and produce».

Η WILO συμμετέχει μαζί με άλλους πρωτοπόρους ηγέτες του τομέα της Βιομηχανίας, στην δημιουργία της ένωσης Βιομηχανικού Αυτοματισμού «UniversalAutomation.org» (UAO), μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική ένωση που διαχειρίζεται την πρότυπη υλοποίηση ενός runtime περιβάλλοντος μέσω κώδικα κοινής χρήσης.

Kοινοποίησε το »


Για πρώτη φορά, εταιρείες λογισμικού IT και OT, βιομηχανικοί τελικοί χρήστες, κατασκευαστές εξοπλισμού OEM και ακαδημαϊκοί θα μοιράζονται ένα κοινό πεδίο λογισμικού αυτοματισμού για όλο το φάσμα της τεχνολογίας αυτοματοποίησης που διαθέτουν — ανεξαρτήτως του προγράμματος που χρησιμοποιούν.

Η UniversalAutomation.org θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός «ανεξαρτήτως-προμηθευτή» οικοσυστήματος φορητών και διαλειτουργικών λογισμικών, τύπου “plug and produce”, που θα μπορούν να λειτουργήσουν με οποιοδήποτε σχεδόν hardware.

Με την αποσύνδεση software και hardware, την κοινή χρήση ενός προτύπου runtime περιβάλλοντος κατά το πρότυπο IEC 61499 και τη συγχώνευση των κόσμων του IT (information technology) και του OT (operational technology), η Ένωση Βιομηχανικού Αυτοματισμού επιδιώκει να δημιουργήσει μια εντελώς νέα κατηγορία βιομηχανικού αυτοματισμού και να απελευθερώσει το πλήρες δυναμικό της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης (Industry 4.0).

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τα τρέχοντα συστήματα, τις διαδικασίες και τις συνεργασίες για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε βιώσιμες, καινοτόμες και “agile” δομές αυτοματισμού επόμενης γενιάς», λέει ο  κ. Georg Weber, Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου WILO. «Επομένως από αυτή την άποψη, η UniversalAutomation.org είναι η αρχή μιας νέας εποχής σχετικά με τον βιομηχανικό αυτοματισμό».

Οι Οργανισμοί που συμμετέχουν στην UniversalAutomation.org είναι οι παρακάτω: Aalto University, Advantech, Asus, Belden, Cargill, eaw Relaistechnik GmbH, ESA, ETP, Flexbridge, Georgia-Pacific, GR3N, Hirschmann, HTW Berlin, Intel, Jetter, Johannes Kepler University Linz, Kongsberg Maritime, Lawrence Technological University, Lumberg Automation, Phoenix Contact, ProSoft, Schneider Electric, R.Stahl, Shell, VP Process, WILO, Wood and Yokogawa. Αναμένεται να ενταχθούν σύντομα κι άλλοι Oργανισμοί, με την Ένωση να προσθέτει συνεχώς νέα μέλη αυτή την στιγμή.

Τα μέλη θα εργαστούν από κοινού για να αναπτύξουν και να εισάγουν την επόμενη γενιά λύσεων καθολικού αυτοματισμού αναπτύσσοντας συλλογικά ένα νέο runtime περιβάλλον βασισμένο στην χρήση κοινού κώδικα. Τα μέλη θα έχουν την πρόσβαση και τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την επόμενη γενιά αυτοματισμού. Όλοι οι φορείς που θέλουν να βοηθήσουν στην προώθηση του βιομηχανικού αυτοματισμού ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος.

«Οι βιομηχανικές δραστηριότητες βρίσκονται σε κατάσταση ολοκληρωτικής αλλαγής», δήλωσε ο κ.John Conway, Πρόεδρος της UniversalAutomation.org. «Όπως έχει αποδείξει ο Τομέας της Πληροφορικής, η πρόοδος στους τομείς των machine learning, augmented reality, real–time analytics και IoT αποτελούν μεγάλη υπόσχεση για σταδιακή αλλαγή της απόδοσης, της ευελιξίας και της βιωσιμότητας. Ωστόσο, στη βιομηχανία αυτή η υπόσχεση συγκρατείται προς το παρόν από κλειστές πλατφόρμες αυτοματισμού που περιορίζουν την ευρεία υιοθέτηση, εμποδίζουν την καινοτομία και είναι δύσκολο να ενσωματωθούν με εξοπλισμό τρίτων καθώς επίσης είναι δαπανηρή και η αναβάθμιση και η συντήρηση τους. Η χρήση ενός κοινού runtime περιβάλλοντος έρχεται να τΆ αλλάξει όλα αυτά».

Η φορητότητα είναι ήδη πραγματικότητα σε άλλους τομείς της αγοράς. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές για κινητές συσκευές έχουν αναπτυχθεί για να εκτελούνται σε διαφορετικούς προμηθευτές smartphone, επιτρέποντας την ταχεία πρόοδο και ανάπτυξη τους μέσω της συλλογικής καινοτομίας. Μέχρι τώρα, ο βιομηχανικός κόσμος λειτουργούσε διαφορετικά, με κλειστές ιδιόκτητες αρχιτεκτονικές και λογισμικό που εξαρτάται από το hardware.

Ο κ. Greg Boucaud, Υπεύθυνος Marketing της UniversalAutomation.Org σχολίασε: «Η UniversalAutomation.org πατά το κουμπί της επανεκκίνησης της τεχνολογίας αυτοματισμού. Χρησιμοποιώντας το πρότυπο IEC 61499 για distributed systems, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, ανοικτό βιομηχανικό περιβάλλον που θα οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό μέλλον. Η UniversalAutomation.org θα απομακρύνει τα τωρινά εμπόδια για καινοτομία στον αυτοματισμό αποσυνδέοντας το software και το hardware και παρέχοντας έτσι στους τελικούς χρήστες την ελευθερία που ζητούσαν – να ενσωματώνουν εύκολα διαφορετικές τεχνολογίες ανεξάρτητα από την προέλευσή τους και να βελτιστοποιούν πλήρως τα συστήματα αυτοματισμού τους».

Μάθετε περισσότερα στο: https://universalautomation.org/
 
 
 

Kοινοποίησε το »