Η επαγγελματική έκθεση για τον κλάδο των κατασκευών ξεκινά!

1.815 επισκέψεις στο άρθρο

Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου η καρδιά της Οικοδομής χτυπά στο Metropolitan EXPO.

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την ημερομηνία ορόσημο για τον κλάδο της Οικοδομής και των Κατασκευών. Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, η καρδιά της κατασκευαστικής αγοράς θα χτυπά στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, όπου διοργανώνεται η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019.

Η έκθεση που διοργανώνεται από το μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα εκθέσεων τη ROTA Α.Ε. και τη  TEXPO, απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και ειδικότερα στο εξειδικευμένο κοινό της αγοράς των κατασκευών, σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, εργολάβους, στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών, επαγγελματίες της οικοδομής, των υλικών και του design.

Ήδη το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην έκθεση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και εκατοντάδες εκθέτες και χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να δώσουν το παρών. ¶λλωστε η χρονική συγκυρία είναι ιδανική με δεδομένο ότι είναι ήδη εμφανή τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικοδομικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας. Επιπλέον τα κίνητρα και τα νέα μέτρα που θεσμοθετούνται για την τόνωση του κλάδου, ενισχύουν τις προσδοκίες για την σημαντική αύξηση της ιδιωτικής και δημόσιας κατασκευαστικής δραστηριότητας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης “ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, προϊόντα και εξελίξεις για ο,τιδήποτε έχει σχέση με την κατασκευή νέων κτιρίων, την ανακαίνιση, τη διαχείριση και λειτουργία κτιρίων.

Εκθέτες

Στην ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO δίνει δυναμικό παρών όλο το φάσμα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του κλάδου της οικοδομής όπως: Δομικά Προϊόντα - Ξηρά Δόμηση, Μονωτικά Υλικά - Συστήματα Θερμομόνωσης, Στεγανοποιητικά Υλικά, Κονιάματα- Βελτιωτικά, Πλακάκια - Είδη Υγιεινής, Κουφώματα (Αλουμίνιου -P.V.C) , Χρώματα, Δάπεδα  - Ψευδοροφές, Κάγκελα (Inox- Αλουμινίου- Σιδήρου) - Είδη Κιγκαλερίας, Προϊόντα Τσιμέντου (Πλάκες - Κυβόλιθοι- Κανάλια), Πισίνες - Spa, Μάρμαρα – Γρανίτες - Πέτρες , Αίθρια – Πέργολες - Πολυκαρβονικά, Εργαλεία & Οικοδομικά  Μηχ/Τα, Ανελκυστήρες

Συμμετοχές

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου είναι υψηλό και ήδη έχει προεγγραφεί για συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις της ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Παράλληλα στην έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή επιχειρηματικές αποστολές, που περιλαμβάνουν εκπροσώπους των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών, από χώρες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, στις οποίες καταγράφεται ή αναμένεται να καταγραφεί σημαντική ζήτηση για τον κατασκευαστικό κλάδο. Επίσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις B2B.

Εκδηλώσεις

Η “ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019 θα περιλαμβάνει πλούσιες ειδικές δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα η έκθεση ξεκινά δυναμικά με την Εκδήλωση - Συζήτηση με θέμα “Το αύριο του κλάδου της Οικοδομής” που διοργανώνει το  Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο εκδηλώσεων OPEN SPACE 2019 που διοργανώνεται από το Building Green και θα επικεντρωθεί γύρω από τις θεματικές

·         Αρχιτεκτονική & Πράσινη δόμηση

·         Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα & νέα κτίρια

·         Ασφάλεια και πρότυπα πιστοποίησης κτιρίων

·         Αειφορία στο δομημένο περιβάλλον

·         Έξυπνα κτίρια και συστήματα διαχείρισης κτιρίων

·         Σκίαση – Προστασία, ¶νεση – Ενεργειακή αναβάθμιση

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου ο Βασίλης Μπαρτζώκας, εκδότης ηλεκτρονικού περιοδικού Archisearch.gr και ιδρυτής της εταιρίας Design Ambassador, διοργανώνει την εκδήλωση Architects Talk by Arhcisearch.gr. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αρχιτέκτονες από τα κορυφαία γραφεία της χώρας, θα αναπτύξουν τη δική τους οπτική πάνω στα trends και τα μοντέλα ανάπτυξης.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής διοργανώνει το Atelier Αρχετεκτόνων, μια ημερίδα με στόχο την ανάπτυξη του διαλόγου για την καθημερινή πρακτική του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα αλλά και για την ποιότητα και την ποσότητα του παραγόμενου αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα.

Ταυτότητα “ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019

Η διεθνής έκθεση “ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO ΑΕ από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η “ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΕΒ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.