Η fischer αυξάνει τον κύκλο εργασιών της

2.296 επισκέψεις στο άρθρο

Η fischer αυξάνει τον κύκλο εργασιών της πάνω από τα 860 εκατομμύρια ευρώ.

  • 2018: κύκλος εργασιών 864 εκατομμύρια ευρώ, αύξηση 7%
  • Η ελληνική θυγατρική αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 38%
  • Περαιτέρω ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων.

Ο όμιλος εταιρών fischer ολοκλήρωσε επιτυχημένα και το οικονομικό έτος 2018. Με κύκλο εργασιών 864 εκατομμύρια ευρώ, η οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Waldachtal στον βόρειο Μέλανα Δρυμό (νοτιοδυτικά της Στουτγάρδης στη Γερμανία) ξεπέρασε τον κύκλο εργασιών του προηγούμενου έτους (812 εκατομμύρια ευρώ) κατά 52 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 7%). Ο τομέας συστημάτων στερέωσης fischer συνεισέφερε πάνω από τον μέσο όρο των 5 επιχειρησιακών τομέων του ομίλου (συστήματα στερέωσης fischer, συστήματα αυτοκινήτου fischer, παιχνίδια fischertechnik, συμβουλευτικές υπηρεσίες fischer και LNT αυτοματισμοί). Η ελληνική θυγατρική του ομίλου αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 39%.
 
Αύξηση στελεχιακού δυναμικού
Στο τέλος του 2018, o όμιλος εταιριών fischer απασχολούσε 5.200 άτομα, 200 περισσότερα από το 2017.
 
Επέκταση διεθνών δραστηριοτήτων
Ο όμιλος εταιρειών fischer δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο για αρκετές δεκαετίες και συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία του στην παγκόσμια αγορά. Μια ακόμη παραγωγική εγκατάσταση εξαρτημάτων αυτοκινήτων (10.000 τετραγωνικών μέτρων) ξεκίνησε τον Ιούνιο στην Taicang (κοντά στη Σαγκάη). Ο τομέας εξαρτημάτων αυτοκινήτων επίσης επέκτεινε τις παραγωγικές και αποθηκευτικές του εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ (Auburn Hills, Michigan).
 
Η fischer ενίσχυσε την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. εξαγοράζοντας τον εισαγωγέα της στη Ρουμανία την εταιρία Profix S.R.L, και ιδρύοντας την τοπική θυγατρική. Ο όμιλος δραστηριοποιείται πλέον με 47 θυγατρικές σε 35 χώρες και έχει πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες.
 
Προοπτικές: αναμένεται παρόμοια αύξηση του κύκλου εργασιών
Ο όμιλος εταιρειών fischer προβλέπει παρόμοια αύξηση του κύκλου εργασιών με αυτή του 2018. Επιπρόσθετα, και άλλες εταιρίας θα ενταχθούν στον όμιλο εταιρών fischer.