Ο καθ. Klaus Fischer (κέντρο) λαμβάνει το γερμανικό βραβείο βιωσιμότητας από τον Stefan Schulze-Hausmann, πρόεδρο Δ.Σ. του γερμανικού ιδρύματος βραβείων βιωσιμότητας (δεξιά) και τη Rita Schwarzelühr-Sutter, γενική γραμματέα του ομοσπονδιακού υπουργείου περιβάλλοντος.

Η fischer κερδίζει το Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας

Διαβάστηκε από 1221 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/12/2019

Ο όμιλος εταιριών fischer είναι ο πιο αειφόρος στις μεγάλες επιχειρήσεις

 
Ο όμιλος εταιρειών fischer κέρδισε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο βραβείο βιωσιμότητας στην Ευρώπη, στην κατηγορία "μεγάλες επιχειρήσεις". Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, κ. Klaus Fischer, έλαβε το βραβείο του γερμανικού ιδρύματος βραβείων βιωσιμότητας το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου 2019 στο Ντίσελντορφ.
 
"Αυτό το βραβείο είναι πολύ ιδιαίτερο για την εταιρεία μας", δήλωσε ο καθ. Klaus Fischer. "Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα στελέχη μας και να τους αφιερώσω αυτό το βραβείο. Όλοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία με την καθημερινή τους εργασία".
 
Η δωδέκατη έκδοση του γερμανικού βραβείου βιωσιμότητας τίμησε εταιρείες που συνδυάζουν την οικονομική επιτυχία με την κοινωνική ευθύνη και την προστασία του περιβάλλοντος με υποδειγματικό τρόπο. Η κριτική επιτροπή επέλεξε τη fischer λόγω της συνολικής της προσέγγισης στην αειφορία που περιλαμβάνεται στην εταιρική της στρατηγική. Η fischer επιβραβεύτηκε για ένα ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της σχετικών με τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των βυσμάτων και ρητινών της σειράς fischer greenline, που αποτελούνται από τουλάχιστον 50% οικολογικά υλικά. Η εταιρεία μειώνει επίσης τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή της, προμηθευομένη το σύνολο των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Το 2018, η fischer είχε και πάλι φτάσει στους τελικούς για το πολυπόθητο βραβείο και επαινέθηκε για τη συνολική της προσέγγιση στη βιωσιμότητα.
 
"Η αειφορία είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε ο καθ. Klaus Fischer. “Με την εφαρμογή της Διαδικασίας Συνεχούς Βελτίωσης, τα στελέχη μας βοηθούν στην αποφυγή των αποβλήτων σε καθημερινή βάση, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη βιωσιμότητα του ομίλου εταιριών fischer. Μόνο οι εταιρείες που ενεργούν με βιώσιμο τρόπο μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον”.
 
Το βραβείο βιωσιμότητας του ομίλου εταιρειών fischer προέκυψε μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης πολλών φάσεων. Μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, υπό την προεδρία του καθ. Günther Bachmann, γενικού γραμματέα του γερμανικού συμβουλίου για την αειφόρο ανάπτυξη, επέλεξε τους νικητές του πολυπόθητου βραβείου. Με 5 κατηγορίες, πάνω από 800 υποψήφιες εταιρίες και 2.000 καλεσμένους, το βραβείο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Τα βραβεία απονέμονται από το γερμανικό ίδρυμα βραβείου βιωσιμότητας σε συνεργασία με τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κεντρικές ενώσεις δήμων, εμπορικά επιμελητήρια, κοινωνικές οργανώσεις πολιτών και ερευνητικά ιδρύματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έναρξη για το «Εξοικονόμηση κατ` οίκον ΙΙ»

Εξοικονομώ Κατ` Οίκον 2019: Ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δώσε αξία στο κτίριο σου.

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας στο Δίστρατο Κόνιτσας

`Αριστη γνώση στην τεχνολογία φωτισμού

ΝΕΟ e-shop από την MP Energy Solutions!

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

Η Schneider Electric επεκτείνει τη σειρά Easy UPS 3M

H LG και η LUMI συνεργάζονται για πιο έξυπνο οικιακό οικοσύστημα

`Αριστη ποιότητα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Κορυφαία ποιότητα και τεχνογνωσία στα φωτοβολταϊκά

Αντλίες Θερμότητας διαιρούμενου τύπου της Vaillant, η απόλυτη εμπειρία άνεσης

Η Energy 4you έχει τη λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Αντλίες Θερμότητας MIDEA - Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

Υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας «Just Transition»

BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

ΓΕΝΕΜ: Αξιόπιστοι και ποιοτικοί Ταχυθερμαντήρες

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

περισσότερα »