Η τιμή της ηλιακής ενέργειας αναμένεται να μειωθεί

Διαβάστηκε από 1414 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/8/2018

Οι ειδικοί αναμένουν ότι η τιμή της ηλιακής ενέργειας θα μειωθεί περαιτέρω φέτος, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Bloomberg New Energy Finance.

 

Η ανάλυση προβλέπει μια πτώση της τάξης του 34% στις τιμές των πολυκρυσταλλικών ηλιακών μονάδων στην Κίνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις τιμές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Πλαίσιο Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, η μείωση των τιμών θα ευνοήσει τις συνθήκες για μεγαλύτερη φιλοδοξία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισίου.

Η μείωση της τιμής των φωτοβολταϊκών το 2018 μπορεί να είναι περίπου ίδια με τη μείωση των τιμών των μονάδων το 2016, και θα υπολείπεται μόνο της πτώσης των τιμών το 2011, που έφτασαν το 40%. Η τιμή του μονοκρυσταλλικού δομικού στοιχείου που αποτελεί μονάδα αναφοράς για την έκθεση ήταν 0,37 δολάρια ανά βατ για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, και ίσως πέσει στα μόλις 0,24 δολάρια ανά βατ μέχρι το τέλος του 2018. Οι ειδικοί του BNEF προβλέπουν ότι οι τιμές των μονάδων θα μειωθούν κατά 10 έως 15% το επόμενο έτος.

Η Ινδία και οι αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την πτώση των τιμών των πάνελ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. «Οι διεθνώς συμφωνημένοι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισίου και της Ατζέντας για την Αειφόρο Ανάπτυξη δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την προσπάθεια αύξησης της παραγωγής ηλιακής ενέργειας και της υποστήριξης σε χώρες με μεγάλο ηλιακό δυναμικό. Αυτή είναι η στιγμή μας για να εκπληρώσουμε υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον που δόθηκε στο Παρίσι», δήλωσε η εκτελεστική γραμματέας του Τομέα Κλιματικής Αλλαγής των Ηνωμένων Εθνών, Πατρίσια Εσπινόζα.

Πηγή:naftemporiki.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Eξοικονομήστε ενέργεια & χρήματα τώρα!

Ολοκληρωμένα συστήματα αερισμού & θερμότητας

Υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου με προσφορές από την elith!

Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων στις πράσινες τεχνολογίες

Θέρμανση & ψύξη με υπογραφή από την Olefini

Η επιτυχημένη SOLAR διαδρομή της KOSTAL!

Η LG θέτει νέα δεδομένα στον κλάδο των Μέσων Μεταφοράς

Σωστός κλιματισμός τώρα!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιούργησε Κτηνιατρείο άγριων θηλαστικών

Αυτό που ψάχνεις για κλιματισμό & θέρμανση

Βιοκλιματική Δόμηση με Ενεργειακό Κεραμικό

H Messaritis Ανανεώσιμες και η ABB ανανεώνουν την συνεργασία τους

Η LG Electronics διακρίθηκε στα «Diamonds of the Greek Economy 2018»

Αέριο τώρα και παντού!

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην τεχνολογία στερέωσης

Ομιλία Γ.Σταθάκη στη Νάξο για ΑΠΕ

Λύσεις υψηλών απαιτήσεων από την TESY

RED FRIDAY από την Led It Now!

Μην χάσετε το ΝΕΟ τεύχος που κυκλοφορεί!

Αντλία Θερμότητας ψύξης/θέρμανσης DC INVERTER

περισσότερα »