Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων - ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων και Υβριδικών Οχημάτων (AVERE) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (WEVA)

Η Building Green Expo είναι η μακροβιότερη έκθεση στην Ελλάδα για την Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ημερίδα Ηλεκτροκίνησης

Διαβάστηκε από 2063 αναγνώστες -

Building Green Open Space 2017 «Ηλεκτροκίνηση: ένα μεγάλο βήμα για τη λειτουργία των Έξυπνων Πόλεων και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας»

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. στα πλαίσια της έκθεσης Building Green Expo και DOMOTEC 2017 και των παράλληλων εκδηλώσεων του BUILDING GREEN OPEN SPACE 2017, με θέμα “Ηλεκτροκίνηση: ένα μεγάλο βήμα για τη λειτουργία των Έξυπνων Πόλεων και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας”, στις 9 Απριλίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Γιώργου Αγερίδη, Πρόεδρου του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. και Διευθυντή Ενεργειακής Αποδοτικότητας του Κ.Α.Π.Ε., ο οποίος παρουσίασε τις εξελίξεις ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Στη συνέχεια ο κος Δημήτρης Μιχαρικόπουλος, Διευθυντής της εταιρείας FORTISIS που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ηλεκτροκίνησης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, έκανε μία πλήρη παρουσίαση για την εγκατάσταση και διαχείριση σταθμών φόρτισης για ιδιωτική και δημόσια φόρτιση στον αστικό ιστό.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία και την ομιλία του ο κος Γιώργος Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης και παρουσίασε για πρώτη φορά το πρωτοποριακό πρόγραμμα για την εγκατάσταση 120 δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW που κυριαρχούν στην Ελληνική αγορά από τον κο Αντώνη Αδάναλη, Sales Operations & BMW i Manager, BMW Group Hellas ο οποίος ανέλυσε τη σχεδίαση, την κατασκευή και τις δυνατότητές τους, ενώ εντυπωσιακή για τον κοινό ήταν και η επίδειξη φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW στο χώρο του parking του Εκθεσιακού Κέντρου.
Στο τέλος των παρουσιάσεων οι ομιλητές απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού το οποίο έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διοργάνωση και το περιεχόμενο των παρουσιάσεων.

Τις παρουσιάσεις όλων των ομιλητών της ημερίδας μπορείτε να δείτε εδώ.  

Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.)
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων - ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων και Υβριδικών Οχημάτων (AVERE) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (WEVA). Από το 2011 η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) το αναγνωρίζει ως τον Εθνικό φορέα ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα με ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικών καυσίμων αυτοκίνητα.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ