Ιδανικές συνθήκες κλιματισμού σε Νοσοκομείο από την Daikin

1.868 επισκέψεις στο άρθρο

Ιδανικές συνθήκες κλιματισμού και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Πάφο από την DAIKIN HELLAS και την ΦΑΝΟΣ Ν. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ Δ.Ε ΛΤΔ

H Daikin Hellas και η Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε Λτδ επιλέχθηκαν για να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σύστημα κλιματισμού του Ιδιωτικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Πάφο.

To ιδιωτικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ένα από τα πλέον σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομειακά ιδρύματα της Κύπρου, εμπιστεύθηκε την Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε Λτδ και την Daikin Hellas για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού των δωματίων αλλά και των κοινόχρηστων χώρων του.

Η Daikin Hellas σε συνεργασία με την εταιρία «Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ» αποκλειστικό διαθέτη των προϊόντων Daikin στην Κύπρο, επιλέχθηκε για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού του νοσοκομείου. Η αναβάθμιση περιελάμβανε την εγκατάσταση κεντρικών συστημάτων κλιματισμού VRV οι οποίες συνδυάστηκαν με Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα της DAIKIN εξοπλισμένη με στοιχείο απευθείας εκτόνωσης (DX coil). Τη μελέτη του έργου ανέλαβε η εταιρία «MOUROUZIDES CONSULTING ENGINEERS» και την ολοκληρωμένη εφαρμογή η εταιρία «ATLANTIS ENGINEERING LTD»

Ένα νοσοκομειακό έργο καθορίζεται από εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού καθώς ο αέρας που επεξεργάζονται τα μηχανήματα είναι επιβαρυμένος με ρύπους και μικρόβια. Συνεπώς το βασικό ζητούμενο στο συγκεκριμένο έργο ήταν η κάλυψη των αναγκών κλιματισμού και εξαερισμού με μηχανήματα που πληρούν τα υγειονομικά πρότυπα. Έτσι η Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα DAIKIN που σχεδιάσθηκε και τοποθετήθηκε είναι σύμφωνη με τα έντεκα Ευρωπαϊκά πρότυπα υγειονομικού τύπου.

Ένα επίσης βασικό ζητούμενο αυτού, αλλά και των περισσότερων σύγχρονων έργων, είναι οι περιορισμένες διαθέσιμες διαστάσεις για την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Η Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα όπως και οι εξωτερικές μονάδες VRV της DAIKIN είναι συμπαγείς κατασκευές, μειωμένων διαστάσεων, με το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα.

Ο κ. Μπούρας Χρυσόστομος, μηχανικός πωλήσεων του τμήματος εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών της DAIKIN HELLAS και υπεύθυνος σχεδιασμού του συγκεκριμένου έργου, δήλωσε σχετικά: «Έργα σαν το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Κύπρο είναι για εμάς η καλύτερη ευκαιρία να μελετήσουμε και να εγκαταστήσουμε συστήματα που προσφέρουν οπτική και θερμική άνεση ικανοποιώντας παράλληλα τις αυστηρότερες υγειονομικές προδιαγραφές. Η ολοκληρωμένη λύση Κεντρικής Κλιματιστικής Μονάδας σε συνδυασμό με στοιχεία απευθείας εκτόνωσης και εξωτερικές μονάδες VRV από έναν κατασκευαστή ώστε να διασφαλίζεται η αρμονική λειτουργία και η μέγιστη απόδοση, είναι αυτή τη στιγμή μία μοναδικότητα της DAIKIN στην αγορά.

Θέλω να ευχαριστήσω το συνάδελφο μηχανικό Γιώργο Μεσομέρη από την εταιρία Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε ΛΤΔ, το συνάδελφο Μελετητή Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Μιχάλη Μουρουζίδη από την εταιρία MOUROUZIDES CONSULTING ENGINEERS και τους Μηχανολόγους Μηχανικούς κ.κ Δημήτρη Τσαμπαλό και Γιάννη Ιωάννου από την εταιρία ATLANTIS ENGINEERING LTD για την άψογη συνεργασία η οποία έφερε το βέλτιστο αποτέλεσμα».