ECOFER: Καινοτόμο σύστημα με ανάκτηση θερμότητας

2.613 επισκέψεις στο άρθρο

Καινοτόμο σύστημα με ανάκτηση θερμότητας iSERIES ΤΗΣ ARGO από την ECOFER Κ.Ζ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η ECOFER K.Z. OIKONOMOY εισάγει στην ελληνική αγορά το καινοτόμο σύστημα iSeries της ARGO Ιταλίας. Το σύστημα iSeries είναι ένα πλήρες συνδυαστικό DC Ιnverter σύστημα, που παρέχει θέρμανση και ψύξη του χώρου, καθώς και ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο μέσω ανάκτησης θερμότητας. Είναι πιστοποιημένο από τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα, λειτουργεί με φιλικό ψυκτικό υγρό προς το περιβάλλον και είναι Α++ ενεργειακής κλάσης. Λόγω της προηγμένης τεχνολογίας Inverter μεγάλου εύρους, και του ιδιαίτερου σχεδιασμού του, μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε περιοχές με ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθότι το εύρος λειτουργίας του είναι από -32ο C έως +50ο  C εξωτερική θερμοκρασία. Επίσης, η λειτουργία Lowambientindoor, δίνει τη δυνατότητα ψύξης του χώρου ακόμα και όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι κάτω των 10οC.
 
Το σύστημα αποτελείται από μία εξωτερική και μία ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες, δίνοντας τη δυνατότητα πλήθους συνδυασμών και εναλλακτικών λύσεων των εσωτερικών μονάδων, με αποτέλεσμα το σύστημα να κρίνεται κατάλληλο για οποιοδήποτετύπο κτιρίου: κατοικίες, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, καταστήματα, κλπ.
 
Κύριο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει είτε ως multisplitσύστημα άμεσης εκτόνωσης (VRV), είτε ως υδρονικό σύστημα, είτε υβριδικά, με συνδυασμό των 2 παραπάνω συστημάτων, ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης -ψύξης- παραγωγής ζεστού νερού χρήσης αποτελούμενο από μονάδες άμεσης εκτόνωσης τοίχου/ δαπέδου/ δαπέδου- οροφής/ με κανάλια/ τύπου κασέτας /Fan coil όλων των τύπων/ σώματα καλοριφέρ/ ενδοδαπέδια θέρμανση, κλπ
 
Η μετατροπή του συστήματος σε υδρονικό πραγματοποιείται από την μονάδα Hydrokit η οποία πραγματοποιεί βάσει λογισμικού την ψηφιακή ρύθμισητης θερμοκρασίας του νερού του συστήματος ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή απόδοση και ενεργειακή και χρηματική εξοικονόμηση. Επίσης δίνεται η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του συστήματος και η ρύθμιση πολλαπλών ζωνών κλιματισμού.
 
Η παραγωγή του ζεστού νερού χρήσης (Z.N.X) πραγματοποιείται αδιάκοπα καθΆόλη τη διάρκεια του έτους. Τους θερινούς μήνες πραγματοποιείται ανάκτηση και αποθήκευση θερμότητας, κατά τον ψυκτικό κύκλο, με αποτέλεσμα η θέρμανση του νερού να πραγματοποιείται  με μηδενική επιπρόσθετη κατανάλωση ενέργειας.
 
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συστήματος είναι η εύκολη εγκατάσταση  και ο πλήρης έλεγχος από τον τελικό χρήστη, καθότι μία μόνο εξωτερική μονάδα δύναται να συνδεθεί με όλες τις εσωτερικές. Η γκάμα των εσωτερικών μονάδων περιλαμβάνει μονάδες τοίχου, δαπέδου, δαπέδου - οροφής, μονάδες με κανάλια, ή τύπου κασέτας, υψηλών προδιαγραφών και τεχνικών χαρακτηριστικών. Η αθόρυβη λειτουργία, μόλις 21 db, το πολυλειτουργικό τηλεχειριστήριο, και οι λειτουργίες Humidex ψηφιακής ρύθμισης της υγρασίας και iFEEL ρύθμισης της θερμοκρασίας του χώρου, καθώς και η υψηλή αρχιτεκτονική των μηχανημάτων, καθιστούν το σύστημα τόσο ενεργειακά όσο και σχεδιαστικά υπερέχον.