Κάντο γρήγορα & οικονομικά! Αυτονομήσου τώρα!

Διαβάστηκε από 2675 αναγνώστες -

Εσείς γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στην οικία (μόνιμη , εξοχική, κ.ά) ή στην εργασία σας; Η ECOPOWER δίνει τις απαντήσεις!

 
Η δραματική πτώση των τιμών των φωτοβολταϊκών πλαισίων σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους ρεύματος και των λοιπών χρεώσεων που συνεπάγεται η σύνδεση με τη ΔΕΗ καθιστούν την επένδυση βιώσιμη και αποδοτική. Η απόδοση δε της επένδυσης εκτινάσσεται στην περίπτωση που το Δημόσιο Δίκτυο είναι απομακρυσμένο και το αρχικό κόστος διασύνδεσης μεγάλο, ώστε η επένδυση καθίσταται αποσβεσμένη εξ αρχής.

Αν σας δημιουργεί δεύτερες σκέψεις, απορίες ή σας αγχώνει το θέμα της αυτάρκειας των ηλεκτρικών φορτίων σας  κατά τις μέρες χαμηλής ηλιοφάνειας, πρέπει να γνωρίζετε ότι πάντα προβλέπεται εφεδρική-εναλλακτική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας π.χ. με μία γεννήτρια υγρών καυσίμων, ανεμογεννήτριας κ.ά  τρόπων που μπορεί να προκριθούν προσφορότεροι σε ένα ποιοτικό & ασφαλές αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα(off-grid) ηλεκτροπαραγωγής.
 
Η εγκατάσταση του αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος απαιτεί μελέτη από εξειδικευμένο τεχνικό με βάση τις ενεργειακές ανάγκες της κάθε περίπτωσης, αποφεύγοντας ηλεκτροβόρες συσκευές π.χ. ηλεκτρικό θερμοσίφωνα & ηλεκτρική κουζίνα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές εξοικονόμισης ενέργειας επιτυγχάνομε τη βέλτιστη τεχνοοικονομικά & οικολογικά λύση στίς ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου .

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα εξασφαλίζουν ενέργεια εξαιρετικής ποιότητας, δεν προκαλούν ρύπους στο περιβάλλον και εκμεταλλεύονται την άφθονη στη χώρα μας ηλιακή ενέργεια, είναι επεκτάσιμα σε παραγωγή & αποθήκευση ενέργειας σε περιπτώσεις αύξησης των ενεργειακών αναγκών.

Αλλά και για όποιους εμπιστεύονται μόνο το Δίκτυο των δημόσιων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχει η λύση της δραστικής μείωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος μέσω αυτοπαραγωγής (net-metering) με διασυνδεδεμένο φωτοβολταικό σύστημα(on-grid) όπου έχομε συμψηφισμό ηλεκτρικής ενέργειας με τα δίκτυα διανομής . Η εν λόγω λύση απαιτεί ενεργή ηλεκτρική παροχή, κατάθεση φακέλου (αίτηση-μελέτη) στο πάροχο(ΔΕΔΔΗΕ), προσφορά σύνδεσης από ΔΕΔΔΗΕ, υπογραφή της νέας σύμβασης Συμψηφισμού αυτοπαραγωγής, εγκατάσταση του φωτοβολταικού συστήματος αυτοπαραγωγής & σύνδεση-λειτουργία του συστήματος μας με το δίκτυο διανομής. Η διαστασιολόγιση του φωτοβολταικού μας συστήματος πρέπει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου μας σε ετήσια βάση ώστε να έχομε το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, διότι η υπερβάλλουσα παραγωγή του ΦΒ συστήματος μας πιστώνεται στους επόμενους λογαριασμούς έως το κλείσιμο 1 χρόνου. Εφ` οσον έχομε περίσια ενέργειας στο ίδιο διάστημα 1 έτους πιστώνεται στα δίκτυα χωρίς αποζημίωση, ενώ εάν έχομε μικρότερη αυτοπαραγωγή, σε διάρκεια 1 έτους, από τις καταναλώσεις μας τότε πληρώνουμε τη διαφορά.

Η τεχνολογία σήμερα προσφέρει ασφαλή & επαρκή ενεργειακά συστήματα που μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές  ανάγκες των κτιρίων με μεγάλη οικονομία & ευελιξία προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον . Η απόφαση για το ποιό σύστημα θα επιλέξουμε για τις ανάγκες μας εξαρτάται από διάφορες προτεραιότητες που θέτουμε προσωπικά, αλλά & τεχνικά ή οικονομικά κ.ά. Το σημαντικότερο όμως είναι να πάρουμε την απόφαση της ενεργειακής αυτονόμισης μας αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα μας προσφέροντας ταυτόχρονα στο περιβάλλον γύρω μας!

Αντώνιος Δ. Κούρος 
Πτυ/χος Μηχανολόγος Μηχανικός 

Τεχνικός Υπεύθυνος ECOPOWER Ε.Π.Ε.
2810223209, www.ecopowerepe.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η μοντέρνα άποψη του παραδοσιακού!

Ολοκληρωμένα συστήματα αερισμού & θερμότητας

Οικονομικές προτάσεις σε επιλογές κλιματισμού!

«Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον»

Σεμινάριο για τον επαγγελματικό κλιματισμό από την LG Electronics

YΠΕΝ: Πρόσκληση σε κοινή συνέντευξη Τύπου

Το RainbowWarrior στα ελληνικά νησιά

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με το προεδρείο της Ένωσης Βενζινοπωλών θεσ/νικης

Κατεργασμένο δέρμα αρκούδας βρέθηκε κοντά στον Αλιάκμονα

30% όφελος στα LG Sound bars με τη αγορά μιας LG τηλεόρασης

Περιοδεία του Αν. ΥΠΕΝ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

Κάντο γρήγορα & οικονομικά! Αυτονομήσου τώρα!

Νέο κατάστημα ΣΚΡΕΚΗΣ ΑΕ στον Πειραιά

Οικολογικό φεστιβάλ στην Εύβοια!

Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας

Sports Marketing Awards 2017: Βραβεία για την LG!

Υπέρ της Καθαρής Ενέργειας η Greenpeace

Rotoseptic : Aριστη τεχνολογία για την επεξεργασία λυμάτων

Αξιόπιστη λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας

περισσότερα »