Κάντο γρήγορα & οικονομικά! Αυτονομήσου τώρα!

Διαβάστηκε από 2808 αναγνώστες -

Εσείς γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στην οικία (μόνιμη , εξοχική, κ.ά) ή στην εργασία σας; Η ECOPOWER δίνει τις απαντήσεις!

 
Η δραματική πτώση των τιμών των φωτοβολταϊκών πλαισίων σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους ρεύματος και των λοιπών χρεώσεων που συνεπάγεται η σύνδεση με τη ΔΕΗ καθιστούν την επένδυση βιώσιμη και αποδοτική. Η απόδοση δε της επένδυσης εκτινάσσεται στην περίπτωση που το Δημόσιο Δίκτυο είναι απομακρυσμένο και το αρχικό κόστος διασύνδεσης μεγάλο, ώστε η επένδυση καθίσταται αποσβεσμένη εξ αρχής.

Αν σας δημιουργεί δεύτερες σκέψεις, απορίες ή σας αγχώνει το θέμα της αυτάρκειας των ηλεκτρικών φορτίων σας  κατά τις μέρες χαμηλής ηλιοφάνειας, πρέπει να γνωρίζετε ότι πάντα προβλέπεται εφεδρική-εναλλακτική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας π.χ. με μία γεννήτρια υγρών καυσίμων, ανεμογεννήτριας κ.ά  τρόπων που μπορεί να προκριθούν προσφορότεροι σε ένα ποιοτικό & ασφαλές αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα(off-grid) ηλεκτροπαραγωγής.
 
Η εγκατάσταση του αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος απαιτεί μελέτη από εξειδικευμένο τεχνικό με βάση τις ενεργειακές ανάγκες της κάθε περίπτωσης, αποφεύγοντας ηλεκτροβόρες συσκευές π.χ. ηλεκτρικό θερμοσίφωνα & ηλεκτρική κουζίνα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές εξοικονόμισης ενέργειας επιτυγχάνομε τη βέλτιστη τεχνοοικονομικά & οικολογικά λύση στίς ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου .

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα εξασφαλίζουν ενέργεια εξαιρετικής ποιότητας, δεν προκαλούν ρύπους στο περιβάλλον και εκμεταλλεύονται την άφθονη στη χώρα μας ηλιακή ενέργεια, είναι επεκτάσιμα σε παραγωγή & αποθήκευση ενέργειας σε περιπτώσεις αύξησης των ενεργειακών αναγκών.

Αλλά και για όποιους εμπιστεύονται μόνο το Δίκτυο των δημόσιων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχει η λύση της δραστικής μείωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος μέσω αυτοπαραγωγής (net-metering) με διασυνδεδεμένο φωτοβολταικό σύστημα(on-grid) όπου έχομε συμψηφισμό ηλεκτρικής ενέργειας με τα δίκτυα διανομής . Η εν λόγω λύση απαιτεί ενεργή ηλεκτρική παροχή, κατάθεση φακέλου (αίτηση-μελέτη) στο πάροχο(ΔΕΔΔΗΕ), προσφορά σύνδεσης από ΔΕΔΔΗΕ, υπογραφή της νέας σύμβασης Συμψηφισμού αυτοπαραγωγής, εγκατάσταση του φωτοβολταικού συστήματος αυτοπαραγωγής & σύνδεση-λειτουργία του συστήματος μας με το δίκτυο διανομής. Η διαστασιολόγιση του φωτοβολταικού μας συστήματος πρέπει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου μας σε ετήσια βάση ώστε να έχομε το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, διότι η υπερβάλλουσα παραγωγή του ΦΒ συστήματος μας πιστώνεται στους επόμενους λογαριασμούς έως το κλείσιμο 1 χρόνου. Εφ` οσον έχομε περίσια ενέργειας στο ίδιο διάστημα 1 έτους πιστώνεται στα δίκτυα χωρίς αποζημίωση, ενώ εάν έχομε μικρότερη αυτοπαραγωγή, σε διάρκεια 1 έτους, από τις καταναλώσεις μας τότε πληρώνουμε τη διαφορά.

Η τεχνολογία σήμερα προσφέρει ασφαλή & επαρκή ενεργειακά συστήματα που μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές  ανάγκες των κτιρίων με μεγάλη οικονομία & ευελιξία προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον . Η απόφαση για το ποιό σύστημα θα επιλέξουμε για τις ανάγκες μας εξαρτάται από διάφορες προτεραιότητες που θέτουμε προσωπικά, αλλά & τεχνικά ή οικονομικά κ.ά. Το σημαντικότερο όμως είναι να πάρουμε την απόφαση της ενεργειακής αυτονόμισης μας αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα μας προσφέροντας ταυτόχρονα στο περιβάλλον γύρω μας!

Αντώνιος Δ. Κούρος 
Πτυ/χος Μηχανολόγος Μηχανικός 

Τεχνικός Υπεύθυνος ECOPOWER Ε.Π.Ε.
2810223209, www.ecopowerepe.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H LG άφησε το στίγμα της στην 26η Συνέλευση Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Η INTERAMERICAN ενεργός επιχείρηση για την προστασία του περιβάλλοντος

Κουρκουμάς: Φυτικό φάρμακο, μπαχαρικό και όχι μόνο...

Λύσεις υψηλών απαιτήσεων από την TESY

6ο Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Διαχείριση Αποβλήτων

Η Kostal φέρνει το μέλλον στα φωτοβολταϊκά σήμερα

Έξυπνοι αυτοματισμοί για κλιματισμό & θέρμανση

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018

Η επόμενη φάση για το «Εξοικονομώ κατ`Οίκον ΙΙ»

Συστήματα διαχείρισης & εξοικονόμησης ενέργειας

Προσφορά διασωστικού υλικού στους πρόσφυγες

Το Bravo εξελίσσεται με τη δημιουργία του Bravo Schools

Έρχεται «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια

Υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου με προσφορές από την elith!

Παρέμβαση Γιάννη Κοντούλη για το νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων

Τα Smartphones Xiaomi έδωσαν το «παρών» στο Ράλλυ Ακρόπολις

Μήπως ξοδεύεις πολλά για ενέργεια;

Τα Πράσινα Σημεία της Χαλκίδας

Η LG παρουσιάζει νέο τύπο αντλιών θερμότητας: THERMA V Split

Eκδήλωση Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών

Βρες το δωμάτιο των ονείρων σου

περισσότερα »