Κατάρτιση και Πιστοποίηση 1.000 Μονωτών από τον ΠΣΕΜ

2.227 επισκέψεις στο άρθρο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο Έργο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο Μονώσεων».

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα λάβουν μέρος 1.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξαρτήτως επιχείρησης και κλάδου που ασχολούνται.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 90 ώρες και μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσουν εξετάσεις πιστοποίησης των αποκτηθέντων γνώσεων και ικανοτήτων.

Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 450¤ για τις 90 ώρες κατάρτισης και συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Το θεματολόγιο των προγραμμάτων κατάρτισης αφορά:
  • Στην οργάνωση εφαρμογής σύνθετων μονωτικών συστημάτων, σε κτίρια και εγκαταστάσεις
  • Σε παρεμβάσεις υγροθερμικής μόνωσης, για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια
  • Σε σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης έργων μόνωσης κτιρίων και εγκαταστάσεων
  • Στον σχεδιασμό εφαρμογών μόνωσης και επίλυσης υγροθερμικών προβλημάτων κτιριακής παθολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας.
Τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Περίοδος αιτήσεων συμμετοχής: 06/12/2019 έως 31/12/2019

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής, στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης – ΠΣΕΜ: https://katartisipsem.gr/
https://psem.gr/