Ξεκίνησαν τα αιτήματα στον ΔΕΔΔΗΕ για net metering

2.659 επισκέψεις στο άρθρο

Εδώ και λίγες μέρες (7/6) ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτημάτων σύνδεσης από αυτοπαραγωγούς με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του διαχειριστή.

o ΔΕΔΔΗΕ θέτει υπόψη των ενδιαφερομένων ότι η υποδοχή αιτημάτων σύνδεσης από αυτοπαραγωγούς με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, βάσει των νέων ορίων ισχύος, καθώς και αιτημάτων σύνδεσης από Ενεργειακές Κοινότητες με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού θα ξεκίνησε στις 07/06/2019

Επί του παρόντος, ο ΔΕΔΔΗΕ θα υποδέχεται και θα διεκπεραιώνει αιτήσεις σύνδεσης μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, χωρίς συστήματα αποθήκευσης. Η έναρξη υποδοχής αιτημάτων λοιπών τεχνολογιών και αιτημάτων με αποθήκευση ενέργειας θα ακολουθήσει στη συνέχεια και η σχετική ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί μέσω νέας ανακοίνωσης. Πάντως, η ανταπόκριση του αγροτικού κόσμου στην πρόσκληση του ΔΕΔΔΗΕ μοιάζει χλιαρή. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, το ΥΠΕΝ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι οι αγρότες και γενικότερα τα μέλη που θα συμμετάσχουν σε Ενεργειακές Κοινότητες θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΦΚΑ για την Κοινότητα που θα συγκροτούν.

Πάντως, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, Κώστα Γιωτάκο, «το ενδιαφέρον των μελών μας για την ένταξη στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι μέχρι στιγμής περιορισμένο, καθώς με τις υπάρχουσες συνθήκες οι αγρότες θεωρούν πιο επικερδή την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας».