Ξεκίνησε το “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Υπουργείου Εθνικής Aμυνας”

2.080 επισκέψεις στο άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας”, σε συνεργασία του Υπουργείου με τον Εθνικό Φορέα, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και την αμερικάνικη εταιρία ENVIPCO.

Το Υπουργείο Εθνικής `Αμυνας επιθυμεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς του, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όπου διαθέτει χώρους ευθύνης του, όσο και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο και να συμμετάσχει ενεργά σε δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
 
Το “Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” ξεκίνησε με την τοποθέτηση του 1ου Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εντός του χώρου του Υπουργείου και αφορά στην ανακύκλωση συσκευασιών.
 
Η καινοτομία και η μοναδικότητα του Προγράμματος είναι η εφαρμογή της «Διαλογής στην Πηγή», με παράλληλη παροχή σημαντικού ανταποδοτικού αντιτίμου, που ανέρχεται σε 3 λεπτά του ευρώ ανά κάθε μία μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία.
 
Το συνολικό ανταποδοτικό αντίτιμο θα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων του Υπουργείου Εθνικής `Αμυνας.
 
Την Έναρξη του Προγράμματος έκανε ο Υπουργός Εθνικής `Αμυνας, κύριος Πάνος Καμμένος, με την πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε το “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Υπουργείου Εθνικής `Αμυνας”.
 
Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριος GeoffreyR. Pyatt, ο οποίος τόνισε ότι η σημερινή γιορτή σηματοδοτεί μια ακόμα επιτυχία, που υπογραμμίζει την ισχύ της σχέσης των ΗΠΑ με την Ελλάδα σε πολλαπλά μέτωπα, μεταξύ των οποίων και ο σημαντικός τομέας του εμπορίου και των επενδύσεων. Παράλληλα, επεσήμανε τη σημαντικότητα της παραγωγής των υψηλής αμερικάνικης τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης της ENVIPCOστην Ελλάδα, καθιστώντας την Ελλάδα έναν κόμβο για όλη την Ευρώπη.
 
Επίσης, στην Εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κύριος Παύλος Ραβάνης, ο οποίος δήλωσε περήφανος, που με τη συνεισφορά της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης συσκευασιών στη χώρα μας, γίνεται πράξη αυτό το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης των συσκευασιών που απορρίπτονται στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εθνικής `Αμυνας. Επίσης, σημείωσε ότι ο Εθνικός Φορέας νοιώθει την υποχρέωση και έχει την ευθύνη να συμβάλλει στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των ανθρώπων στη διαδικασία της ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας.