Ξεκινούν τα έργα επέκτασης του Δικτύου Φυσικού Αερίου στο Λαγκαδά

1.573 επισκέψεις στο άρθρο

Ο Δήμος Λαγκαδά, είναι οπρώτος που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην Ελλάδα και στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης!

Τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Λαγκαδά, ξεκινούν στο επόμενο 10ήμερο από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ),στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνουτης Εταιρείας, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η πόλη του Λαγκαδά με φυσικό αέριοτην φετινή περίοδο θέρμανσης.

Ο Δήμος Λαγκαδά, είναι οπρώτος που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην Ελλάδα και στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης,λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ του υφιστάμενου αγωγού μέχρι την πόλη του Λαγκαδά.Αρμοδιότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι η εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου, καθώς και η κατασκευή του δικτύου διανομής & παροχετευτικών αγωγών έως και τον μετρητή των καταναλωτών. Παράλληλα, για την τροφοδότηση των καταναλωτών αρμόδιες είναι οι Εταιρείες με ¶δεια Προμήθειας Αερίου.
Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημααναμένεται η υπογραφή των Συμβάσεων Σύνδεσης των Δημοτικών κτιρίων, ενώ από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα τοποθετηθεί ο σταθμός διανομής και θα κατασκευαστεί βασικό δίκτυο φυσικού αερίου,που αποτελεί το αρχικό βήμα για την κάλυψη του μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων, αποτελώντας ταυτόχρονα την τεχνική υποδομή για την ανάπτυξη του δικτύου της πόλης του Λαγκαδά.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα αναπτύσσει το δίκτυο της διαρκώς, στο πλαίσιο του Προγράμματος ανάπτυξης 2017-2021,με στόχο να επωφεληθούν σταδιακά όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες,προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και την ζήτηση φυσικού αερίου, με την προσθήκη νέων τμημάτων τα οποία θα αναπτύσσονται σταδιακά αναλόγως των αιτήσεων και του ενδιαφέροντος των καταναλωτών.

Το Δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣκατασκευάζεται με τις υψηλότερες και αυστηρότερες προδιαγραφές στο πλαίσιο του κανονισμού και της νομοθεσίαςκαι οι εγκαταστάσεις πληρούν όλα τα επίπεδα ασφαλείας, ενώ αντίστοιχαοι Εσωτερικές Εγκαταστάσεις κατασκευάζονται σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό και οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται σε αδειοδοτημένους εγκαταστάτες.

Τέλος, αναφέρεται ότι ισχύει από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ η προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου έως 31/12/2017και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλονταιστο Δημαρχείο Λαγκαδά (γραφείο υποδοχής των αιτήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 23943 30294, ημέρες εξυπηρέτησης Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8:30 – 15:00),στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.