Νέα Μονάδα Επεξεργασία Αστικών Αποβλήτων στην Σύρο

2.371 επισκέψεις στο άρθρο

Πράσινο φως στη χρηματοδότηση για τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και την κατασκευή νέου Κυττάρου ΧΥΤΥ Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση η Πράξη «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΧΥΤΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ» στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 6.518.565,19 ¤.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων, δυναμικότητας 5.800 tn/έτος υπολειμματικών σύμμεικτων αστικών αποβλήτων και 928 tn/έτος προδιαλεγμένων στην πηγή βιοαποβλήτων, συμπεριλαμβάνοντας και τα πράσινα απόβλητα, καθώς και στην επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Σύρου με χωρητικότητα τουλάχιστον 180.000 m3.

Η εταιρεία ΕΠΤΑ Σύμβουλοι – Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων εκπόνησε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, το οποίο αποτελεί την ουσιαστική και τυπική προϋπόθεση για την υλοποίηση των δράσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Η υλοποίηση των άνω δράσεων αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου.