Νέα διάταξη του ΥΠΕΝ για την Αυτόνομη Θέρμανση

2.084 επισκέψεις στο άρθρο

Δείτε τώρα όλες τις αλλαγές για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες στο σχέδιο νόμου για τον Έλεγχο και προστασία δομημένου περιβάλλοντος.

Διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του ΥΠΕΝ προβλέπει ότι οι ιδιοκτησίες που επιλέγουν την αυτόνομη θέρμανση μπορούν να απαλλαγούν πλήρως από τις δαπάνες του κεντρικού συστήματος μετά από απόφαση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Καθημερινή, σε περίπτωση που η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας λάβει αρνητική απόφαση για την αυτονόμηση κάποιου διαμερίσματος ή δεν συγκληθεί για να λάβει απόφαση εντός 30 ημερών, τότε ο ιδιοκτήτης που θέλει να αυτονομηθεί δικαιούνται να προβεί με δική του δαπάνη, ευθύνη και επιμέλεια στην αποσύνδεση της ιδιοκτησίας του, μονώνοντας τους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από αυτή, και κατά τρόπο που να μην θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών.

Για την εγκατάσταση του νέου συστήματος λαμβάνονται όλες οι πολεοδομικές άδειες και ο απαιτούμενος εξοπλισμός τοποθετείται εντός της αυτονομούμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας ή σε χώρο που ανήκει στην κυριότητα ή στην αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη. Θεσπίζεται μάλιστα υποχρέωση του ιδιοκτήτη της αυτονομούμενης ιδιοκτησίας να γνωστοποιήσει στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας την αποσύνδεσή του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης, τον τρόπο όδευσης των σωληνώσεων της παροχής μέχρι την ιδιοκτησία του και το χρόνο έναρξης και την αναμενόμενη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης.

Πηγή:thermansipress.gr