Νέα πρωτοβουλία του Ιδρ. Λασκαρίδη για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης

Διαβάστηκε από 1474 αναγνώστες -

Νέα σημαντική πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη σχετικά με τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης.

 
Ημερίδα με θέμα: "Πλαστικά Μίας Χρήσης. Σήμερα Κανόνας, Αύριο Εξαίρεση"
 
Με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τον δραστικό περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης που οφείλεται στα πλαστικά μίας χρήσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και το Δίκτυο Συνεργασίας Για Το Θαλάσσιο Περιβάλλον διοργάνωσαν τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στο Ξενοδοχείο King George, ημερίδα με θέμα "Πλαστικά Μίας Χρήσης. Σήμερα Κανόνας, Αύριο Εξαίρεση".
 
Πλήθος συμμετεχόντων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις διακεκριμένων ομιλητών από τους χώρους της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της έρευνας, της βιομηχανίας, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας πολιτών γύρω από τα νέα δεδομένα σχετικά με τη ρύπανση από πλαστικά, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδεικνύονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τις πιθανές λύσεις, καθώς και τις δυνατότητες αποτελεσματικής συνεργασίας.
 
Η ημερίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μέσα από τις γόνιμες απόψεις που ακούστηκαν, τοποθέτησε το πολύπλοκο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά μίας χρήσης στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου γύρω από το περιβάλλον. Παράλληλα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της συνολικής δράσης του Ιδρύματος, ανέδειξε, από τη σκοπιά της θεωρίας αυτήν τη φορά, την ανάγκη θεσμοθέτησης συνεργειών για την επίλυσή του προβλήματος.
 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη κυρία Εύη Λαζού στην εναρκτήρια ομιλία της: «Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι από κάθε παραγωγικό τομέα της χώρας συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο για να τοποθετηθούν γύρω από τη θαλάσσια ρύπανση και τον ρόλο των πλαστικών μίας χρήσης σε αυτή.  Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι πλέον δεν αποτελεί ένα πρόβλημα με περιορισμένο ενδιαφέρον και αναφορά σε ειδικό κοινό. Είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του 21ου αιώνα, με σύνθετες αιτίες, εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα και ανάγκη για πολυεπίπεδη διαχείριση».
 
Η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, κλείνοντας τις εργασίες της Ημερίδας σημείωσε σχετικά: «Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη δραστηριοποιείται συστηματικά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η σημερινή ημερίδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ανοιχτού διάλογου και κοινής δράσης με εκπροσώπους από τους χώρους της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, της εθνικής πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της έρευνας, της βιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών. Όλοι μας μπορούμε να είμαστε μέρος είτε του προβλήματος είτε της λύσης -και επιλέγουμε ομόφωνα να είμαστε μέρος της λύσης».
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ετήσιο γίνεται το «Εξοικονομώ κατ` οίκον» - Οι αλλαγές με το ν/σ

Αεροκουρτίνες εξοικονόμησης!

Μεταφερόμενες Οικολογικές Κατοικίες

Η απάντηση στα μικρόβια, τους μύκητες και τις αλλεργίες!

Διπλή βράβευση για το LG B2B Academy στα Loyalty Awards 2020

Εξελιγμένος σχεδιασμός, παραδοσιακή αισθητική.

Εξοικονόμηση κατ` Οίκον 2020: Μελέτη-Χρηματοδότηση-Αποπεράτωση … με μια υπογραφή

MAGNA 3 - STATE OF THE ART

Μην χάσετε το ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ που κυκλοφορεί!

Ανοιξιάτικες ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ από την Elith!

Σχεδιάζει, κατασκευάζει και εφαρμόζει !

Θέρμανση & Εξοικονόμηση με υπογραφή από την Olefini

ΣΒΠΕ: Δεν καταργούνται όλα τα πλαστικά μιας χρήσης το 2021

Διαδικτυακή Συνέντευξη του Καθηγητή Wolfgang Feist

Eξοικονομήστε ενέργεια & χρήματα τώρα!

Εξοικονόμησε Ενέργεια στο σπίτι σου με τα σωστά συστήματα διαχείρισης!

Νέο Σύστημα Αποθήκευσης από την ΕΥΔΙΤΗ

30.000 φωνές ενάντια στο νομοσχέδιο των εξορύξεων

Επιστροφή στη φύση για τον Μπράντλεϊ και τον Κούπερ

Πράσινη τεχνολογία για δωρεάν ζεστό νερό!

περισσότερα »