Νεκρό σπάνιο είδος αγριόγιδου από πτώση

1.723 επισκέψεις στο άρθρο

Τρέχοντας να ξεφύγει από άγρια ζώα που το είχαν τραυματίσει, το αγριόγιδο έπεσε στο οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού και τραυματίστηκε βαρύτατα. Λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ένα νεαρό αγριόγιδο (Rupicapra rupicapra balcanica) σκοτώθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου έπειτα από πτώση στο οδόστρωμά της Εγνατίας Οδού (κοντά στο Κηπουριό Γρεβενών). Το άτυχο ζώο ήταν ήδη τραυματισμένο, πιθανόν από επίθεση άλλου ζώου, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε από ύψωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στα πλευρά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) και εκπρόσωπός της μετέβη στο σημείο μαζί με την Διεύθυνση Δασών Γρεβενών. Το αγριόγιδο βρισκόταν ακόμα στη ζωή όταν το παρέλαβε η ΚΟΜΑΘ. Επικοινώνησαν άμεσα με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την διαχείριση του περιστατικού και τελικά αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας για περίθαλψη. Δυστυχώς όμως πριν φτάσει στο Κτηνιατρείο υπέκυψε στα τραύματά του.