Νέο φ/β σύστημα ισχύος 1 MW με μετατροπείς Fronius

2.102 επισκέψεις στο άρθρο

Με μετατροπείς Fronius ECO 27.0-3-S νέο φ/β πάρκο ισχύος 1MW με καθεστώς feed-in premium από την πιλοτική ανταγωνιστική διαδικασία της ΡΑΕ.

Με μετατροπείς της αυστριακής εταιρίας Fronius κατασκευάστηκε και τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία νέο φ/β σύστημα ισχύος 1 MW με καθεστώς feed-in premium που επιλέχθηκε μέσα από την πρώτη πιλοτική ανταγωνιστική διαδικασία της ΡΑΕ. Στο φωτοβολταϊκό σύστημα χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 33 μετατροπείς Fronius ECO 27.0-3-S. Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση βρίσκεται στην περιοχή της Καστοριάς και είναι ιδιοκτησία της εταιρίας ΦΑΕΘΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της επενδύτριας εταιρίας δήλωσε σχετικά με την επιλογή του εξοπλισμού φ/β μετατροπέων: «Σαν όμιλος δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια στον κλάδο των φ/β επενδύσεων και έχουμε στην κατοχή μας ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο φ/β έργων. Αυτή η μεγάλη μας εμπειρία στον χώρο μας οδήγησε στην επιλογή της εταιρίας Froniusστο κομμάτι των inverter καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μετατροπέας, ενώ αποτελεί ένα πολύ μικρό κομμάτι του αρχικού κόστους της επένδυσης, ευθύνεται στο 100% για την επιτυχία αυτής.
Συνεπώς αξίζει απόλυτα η επένδυση στην αγορά και στην συνεργασία με την Froniusγια το μέλλον γιατί χάρη στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων και της τεχνικής υποστήριξής της στην Ελλάδα διασφαλίζουμε την μεγαλύτερη δυνατή χρηματική απόδοση της επένδυσής μας στην διάρκεια ζωής του φωτοβολταϊκού μας συστήματος»