Νέοι συμπαγείς μεταδότες στάθμης μικροκυμάτων στα 80 GHz για εύκολες μετρήσεις

Διαβάστηκε από 1067 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/5/2020

Η Siemens παρουσιάζει τα ραντάρ της σειράς LR 100, συμπαγή όργανα με συχνότητα 80GHz, με στενή γωνιακή δέσμη εκπομπής των μικροκυμάτων για ευέλικτη λειτουργία σε υπάρχουσες ανοιχτές δεξαμενές ή για εντοπισμό της στάθμης πάνω από την οροφή των πλαστικών δεξαμενών.

 
  • Ο συμπαγής μεταδότης επεκτείνει τη χρήση των πομπών σε περιβάλλοντα που έχουν ατμό ή σκόνη
  • Η ασύρματη τεχνολογία Bluetooth παρέχει γρήγορη και εύκολη θέση σε λειτουργία
  • Με ευρεία γκάμα εφαρμογών σε στερεά και υγρά υλικά, αυτοί οι μεταδότες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρακτικά σε όλους τους τομείς της αγοράς συμπεριλαμβανόμενων των κλάδων της ενέργειας, των εξορύξεων, των αδρανών υλικών και του νερού.
 
Η Siemens παρουσιάζει τα ραντάρ της σειράς LR 100, συμπαγή όργανα με συχνότητα 80GHz, με στενή γωνιακή δέσμη εκπομπής των μικροκυμάτων για ευέλικτη λειτουργία σε υπάρχουσες ανοιχτές δεξαμενές ή για εντοπισμό της στάθμης πάνω από την οροφή των πλαστικών δεξαμενών με μη-παρεμβατικό τρόπο. Οι μεταδότες υψηλής συχνότητας 80GHz προσφέρουν ακριβείς και αξιόπιστες μετρήσεις ακόμα και σε δύσκολα περιβάλλοντα κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως ατμοί, συμπύκνωση, στροβιλισμός ή αιωρούμενα στερεά. Η προσαρμοσμένη τεχνολογία μικροτσίπ παρέχει γρήγορη απόκριση και εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία για την ανίχνευση ακόμη και των ασθενέστερων σημάτων.

Η σειρά αποτελείται από τρία προϊόντα: Το Sitrans LR100 για βασικές μετρήσεις μέχρι 8 μέτρα, το Sitrans LR110 με επιλογές επικοινωνίας και εγκρίσεων για επικίνδυνα υλικά και εμβέλεια μέχρι15 μέτρα και το Sitrans LR120 με επιλογές επικοινωνίας, μεγαλύτερη ακτίνα δράσης μέχρι τα 30 μέτρα και προαιρετική ασπίδα βύθισης για προστασία από εμβάπτιση του μεταδότη. Ο βρόχος 2 καλωδίων τροφοδοτείται με HART ή προαιρετική συνδεσιμότητα Modbus RTU καταναλώνει πολύ χαμηλή ενέργεια και η γρήγορη εκκίνηση είναι ιδανική για εφαρμογές CSO (συνδυασμένη υπερχείλιση αποχέτευσης).
 
Οι αξιόπιστες μετρήσεις των πομπών μειώνουν την έκθεση των εργαζομένων σε επικίνδυνες καταστάσεις: δεν χρειάζεται να ανεβαίνουν σε δεξαμενές, να σκύβουν πάνω από φρεάτια ή να εισέρχονται σε περιορισμένους χώρους για τη συντήρηση οργάνων. Επιπλέον, η μηδενική νεκρή ζώνη απόστασης μεταδότη, επιτρέπει  μια πλήρη μέτρηση μέχρι και τον αισθητήρα συμβάλλοντας στην αποφυγή κοστοβόρων υπερχειλίσεων. Η ακρίβεια δύο χιλιοστών ενισχύει την ασφάλεια λειτουργίας της εφαρμογής μέσω ακριβών μετρήσεων σε όλο το εύρος της.
Όλη αυτή η στιβαρή απόδοση τυλίγεται σε ένα υποβρύχιο περίβλημα IP68 κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη διάβρωση PVDF. Η απλή θέση σε λειτουργία επιτυγχάνεται με τη σύνδεση Bluetooth και την εφαρμογή Sitrans mobile IQ ή την απομακρυσμένη οθόνη Sitrans RD150. Σε απομακρυσμένες περιοχές που συνδέονται με την απομακρυσμένη μονάδα τερματικού Sitrans RTU3030C, μπορούν να μεταδοθούν κρίσιμα δεδομένα ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί απομακρυσμένη συντήρηση.  

Η ενσωμάτωση κρίσιμων επιπέδων μετρήσεων ή δεδομένων ελέγχου διεργασιών στις λειτουργίες της επιχείρησης μπορεί να ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες για έγκαιρη αντίδραση σε θέματα ασφάλειας, για ανάλυση διαδικασιών και εντοπισμού τομέων προς βελτίωση. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις μετρήσεις επιπέδου ή τις πληροφορίες διάγνωσης και συντήρησης από την άνεση της αίθουσας ελέγχου ή να συνδέονται με το Siemens MindSphere, το ανοιχτό λειτουργικό σύστημα IoT που βασίζεται στο cloud.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ετήσιο γίνεται το «Εξοικονομώ κατ` οίκον» - Οι αλλαγές με το ν/σ

Αεροκουρτίνες εξοικονόμησης!

Μεταφερόμενες Οικολογικές Κατοικίες

Η απάντηση στα μικρόβια, τους μύκητες και τις αλλεργίες!

Διπλή βράβευση για το LG B2B Academy στα Loyalty Awards 2020

Εξελιγμένος σχεδιασμός, παραδοσιακή αισθητική.

Εξοικονόμηση κατ` Οίκον 2020: Μελέτη-Χρηματοδότηση-Αποπεράτωση … με μια υπογραφή

MAGNA 3 - STATE OF THE ART

Μην χάσετε το ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ που κυκλοφορεί!

Ανοιξιάτικες ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ από την Elith!

Σχεδιάζει, κατασκευάζει και εφαρμόζει !

Θέρμανση & Εξοικονόμηση με υπογραφή από την Olefini

ΣΒΠΕ: Δεν καταργούνται όλα τα πλαστικά μιας χρήσης το 2021

Διαδικτυακή Συνέντευξη του Καθηγητή Wolfgang Feist

Eξοικονομήστε ενέργεια & χρήματα τώρα!

Εξοικονόμησε Ενέργεια στο σπίτι σου με τα σωστά συστήματα διαχείρισης!

Νέο Σύστημα Αποθήκευσης από την ΕΥΔΙΤΗ

30.000 φωνές ενάντια στο νομοσχέδιο των εξορύξεων

Επιστροφή στη φύση για τον Μπράντλεϊ και τον Κούπερ

Πράσινη τεχνολογία για δωρεάν ζεστό νερό!

περισσότερα »