O ΔΕΣΦΑ χάλκινος χορηγός στο “AthensEnergyForum 2019”

2.332 επισκέψεις στο άρθρο

O ΔΕΣΦΑ συμμετείχε ως χάλκινος χορηγός στο “AthensEnergyForum 2019” που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 και τη Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.

O ΔΕΣΦΑ συμμετείχε ως χάλκινος χορηγός στο “AthensEnergyForum 2019” που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 και τη Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, στην Αθήνα και συνδιοργανώθηκε από την εφημερίδα The New York Times, την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με την εταιρεία Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.. Στο συνέδριο συμμετείχε με ομιλία ο κ. Κατσής Νίκος, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας ΕΣΦΑ του ΔΕΣΦΑ.

Ο κ. Κατσής παρουσίασε τα βασικά έργα που ολοκλήρωσε και προωθεί ο Διαχειριστής, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου και να εισαγάγει το Φυσικό Αέριο σε νέους τομείς κατανάλωσης. Ακόμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση της Β` Αναβάθμισης της Ρεβυθούσας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η 3η δεξαμενή που ετέθη σε λειτουργία πριν την έναρξη των εξαιρετικά υψηλών καταναλώσεων της φετινής χειμερινής περιόδου έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αποφυγή καταστάσεων κρίσεων που είχαν παρατηρηθεί τα προηγούμενα έτη, με μικρότερες καταναλώσεις φυσικού αερίου.Επιπλέον, η ολοκλήρωση του έργου της αύξησης του ρυθμού αεριοποίησης κατά 40% θα συμβάλει στην αύξηση των ποσοτήτων που μπορούν να μεταφερθούν στα γειτονικά Συστήματα Μεταφοράς, βόρεια του ΕΣΦΑ, υλοποιώντας τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία Κάθετου Διαδρόμου.».

Παράλληλα, μίλησε για τις νέες τεχνικές δυναμικότητες του ΕΣΦΑ, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στην περιοχή μετά τη θέση σε λειτουργία του αγωγού ΤΑΡ,καθώς και τα έργα που ο ΔΕΣΦΑ σχεδιάζει και υλοποιεί βάσει του 10ετούς Προγράμματος Ανάπτυξής του. Τέλος, παρουσίασε τα έργα που θα γίνουν στην Εγκατάσταση ΥΦΑ της Ρεβυθούσας για την ανάπτυξη των δράσεων Μικρής Κλίμακας ΥΦΑ (Small Scale LNG).
To Athens Energy Forum 2019, το οποίο οργανώνεται για έβδομη χρονιά στην Αθήνα, έχει ως στόχο να χαρτογραφήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων,παρουσία εκπροσώπων φορέων για τη χάραξη της ενεργειακής πολιτικής και κορυφαίων στελεχών των εγχώριων και των πολυεθνικών επιχειρήσεων.