Ολοκληρωμένη τεχνολογία φυτεμένων δωμάτων egreen - ZinCo

2.912 επισκέψεις στο άρθρο

Τα πράσινα δώματα αποτελούν μια σύγχρονη εφαρμογή περιβαλλοντικού σχεδιασμού, με σημαντικά τεχνοοικονομικά, οικολογικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα.

Τα φυτεμένα δώματα βελτιώνουν το μικροκλίμα, μειώνουν την ηχορύπανση, την σκόνη και το νέφος, δημιουργούν φυσικό περιβάλλον για την αστική χλωρίδα και πανίδα, ενώ παράλληλα προστατεύουν τη μόνωση, και συμβάλλουν σημαντικά στην ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας για ψύξη και θέρμανση.

Η egreen σε συνεργασία με την ZinCo, πρωτοπορούν διεθνώς στη σύγχρονη τεχνολογία για την κατασκευή φυτεμένων δωμάτων για περισσότερα από 45 χρόνια.

H egreen ZinCo διαθέτει ολοκληρωμένη σειρά από εξειδικευμένα υλικά και αποστραγγιστικά συστήματα που συνδυάζουν την ελαφριά κατασκευή και τη σωστή ανάπτυξη του πρασίνου, για κάθε τύπο στέγης/δώματος. Η πολυεπίπεδη διαστρωμάτωση των υλικών εξασφαλίζει επαρκή αποστράγγιση και αερισμό του ριζικού συστήματος.

Σε συνδυασμό με τα ελαφριά μηχανικά υποστρώματα για την ανάπτυξη των φυτών, προσφέρουν τεχνικά άρτιες εφαρμογές, που συμβάλλουν στην προστασία της κατασκευής, στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του κτιρίου, αφού δημιουργούν νέους υπαίθριους χώρους πρασίνου. Σύμφωνα με τον ΝΟΚ Ν4067/12, τα φυτεμένα δώματα δίνουν την δυνατότητα αύξησης των τετραγωνικών, υπό προϋποθέσεις.

Η ολοκληρωμένη τεχνολογία egreen ZinCo εξελίσσεται, αναδεικνύοντας μια νέα τάση στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας.
Τα πολυεπίπεδα συστήματα υποδομής πράσινων δωμάτων egreen ZinCo διασφαλίζουν τη βέλτιστη περιβαλλοντική και ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα πιστοποίησης LEED, BREΕAM, DGNB.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την egreen ZinCo πατήστε εδώ.