Ολοκληρώθηκε ο Ελληνικός τελικός του διαγωνισμού PowerUp!

2.130 επισκέψεις στο άρθρο

Στο φετινό διαγωνισμό Powerup! η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπήθηκαν με 12 συμμετοχές από τις οποίες οι 7 έφτασαν στον Ελληνικό τελικό.

Στο φετινό διαγωνισμό Powerup! η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπήθηκαν με 12 συμμετοχές από τις οποίες οι 7 έφτασαν στον Ελληνικό τελικό.

“Είμαι πολύ χαρούμενος και εντυπωσιασμένος με τις ιδέες και την απόδοση των startup στον Ελληνικό τελικό του διαγωνισμού PowerUp!Πιστεύω ακράδαντα ότι η ποιότητα των παρουσιάσεων ήταν υψηλού επιπέδου και η επιλογή του νικητή δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την κριτική επιτροπή. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τον Ελληνικό διαγωνισμό και την επόμενη χρονιά.ΆΆ είπε ο MichałKraszewski, BusinessCreationManager της InnoEnergyκαιπρόεδρος της κριτικής επιτροπής.
Σχεδόν 160 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) από 23 χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης συμμετείχαν στην τρίτη έκδοσητου διαγωνισμού, ο οποίος διοργανώθηκε  από τηνInnoEnergy – τον  κινητήρα καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.  Ο ΕλληνικόςΤελικός,ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αθήναστις 2 Οκτωβρίου 2017, ήταν ένας από τους τοπικούς τελικούς που έλαβαν μέρος σε συνολικά 12 χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία, Σλοβενία Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία,Τσεχία). Ο Ελληνικός τελικός του "PowerUp! 2017”, αλλά και το διήμερο σεμινάριο προετοιμασίας (bootcamp) όπου οι φιναλίστ είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν λεπτομέρειες της ιδέας τους και να βελτιώσουν τις ικανότητες παρουσίασής τους μαζί με έμπειρους coaches και mentors, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία KiNNOConsultantsLtd, το HUB της InnoEnergy σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στον τελικό, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, έφτασαν 7 startups από την Ελλάδα και 1 από την Μάλτα για να παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις τους στην κριτική επιτροπή, σε επενδυτές, εκπροσώπους του τύπου και εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών στο χώρο της ενέργειας.

O Dr. DanielBuhagiar, μέλος της νικήτριας ομάδας FLASC,δήλωσε σχετικά με τον διαγωνισμό:Το Bootcamp και ο Τελικός του Ελληνικού διαγωνισμού του PowerUp!, που διοργανώθηκε από την KiNNO ήταν μια φανταστική εμπειρία για την ομάδα μας.Ηδιοργάνωσηήτανάψογηκαιείχαμεμιαεποικοδομητικήσυνεργασίαμετους coaches και τον μέντοραπουμαςπροσέφερανάμεσηυποστήριξη.Αυτή η εμπειρία μας έδωσε έμπνευση και κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!
Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν όχι μόνο ως προς το επιχειρηματικό τους μοντέλο,αλλά και ως προς τις δυνατότητες της ομάδας και τις προοπτικές της ιδέας τους. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από τα ακόλουθα μέλη:
  • Σπύρος Αρσένης, συντονιστής του προγράμματος ΝΒG BusinessSeeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
  • Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, Ιδρυτής της RISE Research &InnovationStrategyExperts και της SevenSigma PC
  • Γρηγόρης Γιοβανώφ, καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας και πρώην Αναπληρωτής Πρύτανης του Athens InformationTechnology (AIT)
  • MichałKraszewski (Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής), BusinessCreationManager της InnoEnergy