Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία: Κυκλοφόρησε ενεργειακές τουβλέτες

2.121 επισκέψεις στο άρθρο

Επένδυση 100.000 που ολοκληρώθηκε το 2019.

Στην κυκλοφορία μίας σειράς ενεργειακής τουβλέτας προχώρησε πρόσφατα η Παναγιωτόπουλος, βιομηχανία κεραμοποιίας και τουβλοποιίας.
Όπως είπε στο Build o Διονύσης Παναγιωτόπουλος από το τμήμα Πωλήσεων της εταιρείας, πρόκειται για επένδυση 100.000 ευρώ και το προϊόν διαφοροποιείται ως εξής: «προσφέρει μεγάλη θερμοχωρητικότητα, καλή μόνωση και πολύ καλύτερη στατικότητα από τα συμβατικά τούβλα».
Η κεραμοτουβλοποιία επένδυσε επίσης σε νέα καλούπια για τη γραμμή παραγωγής των κεραμιδιών, για να λανσαριστεί νέος σχεδιασμός στο παραδοσιακό βυζαντινό κεραμίδι, ώστε να εφαρμόζει στη σκεπή εύκολα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να φθαρεί.
Στους 500 τόνους ημερησίως η παραγωγή Η Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία προμηθεύει εμπόρους βιομηχανικών υλικών και κατασκευαστές, αναλαμβάνοντας κυρίως ξενοδοχεία, ενώ εξάγει σποραδικά στην Αλβανία και στις ΗΠΑ.
Η εταιρεία διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής, μία κεραμιδιού και μία τούβλου και παράγει 40.000 κεραμίδια και 150.000 τούβλα την ημέρα, με τη συνολική ημερήσια παραγωγή να ανέρχεται στους 500 τόνους.
Όπως τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, κάθε χρόνο η βιομηχανία εμφανίζει μικρή ανάκαμψη του τζίρου της, ενώ για το 2020 σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω στην επεξεργασία πρώτης ύλης, καθώς και σε τεχνικές χρωματισμών.

`Aρθρο της  Build και της Χριστίνας Παπαγιάννης