Πιστοποίηση Ανεμογεννητριών της General Electric

1.793 επισκέψεις στο άρθρο

Πιστοποίηση Ανεμογεννητριών της General Electric από τον μητρικό φορέα TÜV NORD & Αιολικών Πάρκων από την TÜV HELLAS.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον μητρικό φορέα TÜV NORD η πιστοποίηση συμμόρφωσης της νέας ανεμογεννήτριας GE 116 -  2,7 MW σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου IEC 61400-22. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης πιστοποίησης είναι η εκτεταμένη διάρκεια ισχύος της, η οποία για πρώτη φορά ανέρχεται στα 40 έτη, αντί των συνηθισμένων 20.

Η συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια είναι κατασκευής της General Electric Renewable Energy, έχει διάμετρο πτερωτής 116 μέτρα με μήκος πτερύγων 56,9 μέτρα και ύψος πλύμνης στα 90 μέτρα. Προορίζεται για χερσαία χρήση (on shore) και σε πεδία με ισχυρά ανεμολογικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση του Αιολικού Πάρκου Κάτω Λακώμματα, που είναι το πρώτο έργο στην Ελλάδα εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες της General Electric. Το συγκεκριμένο έργο που είναι μέρος ομάδας αιολικών σταθμών με συνολική ισχύ 38,4 MW κατασκευασμένο στη Φωκίδα, είναι εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες GE 103 – 3,2 MW και εγκαινιάσθηκε παρουσία των τοπικών αρχών, των φορέων που συμμετείχαν στη κατασκευή του καθώς και του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η ετήσια παραγωγή του έργου υπολογίζεται ότι θα αντιστοιχεί στην κατανάλωση ενέργειας 24.000 νοικοκυριών με παράλληλη αποφυγή έκλυσης 70.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Τα Αιολικά Πάρκα της εταιρείας Κάτω Λακώμματα αναπτύχθηκαν, κατασκευάστηκαν και λειτουργούν υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΝΟΣΤΙΡΑ Α.Ε. η οποία αυξάνοντας συνεχώς το χαρτοφυλάκιό της πρόκειται να θέσει σε λειτουργία στο άμεσο μέλλον στην περιοχή της Βοιωτίας ακόμη δύο Αιολικούς Σταθμούς με συνολική ισχύ 57,6 MW.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνέβαλλε από την αρχή της εκτέλεσης του έργου συμμετέχοντας ενεργά στον επιτυχή σχεδιασμό και ποιοτική κατασκευή του, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην ασφαλή για το προσωπικό και το περιβάλλον λειτουργία του, αλλά και την απρόσκοπτη παραγωγή ενέργειας για βάθος χρόνου επΆ ωφελεία των επενδυτών του αλλά και της τοπικής κοινωνίας.