Ποιες επιλογές έχω στις μονώσεις ταρατσών;

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το Durosol στις μονώσεις; 

Ποιες επιλογές έχω στις μονώσεις ταρατσών;

3.603 επισκέψεις στο άρθρο

Ποιες επιλογές έχω στις μονώσεις ταρατσών; Η εταιρία Fragoulakis μας προτείνει.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για μονώσεις ταρατσών. Ωστόσο, δεν ταιριάζουν όλες σε κάθε ταράτσα. Το ποια μέθοδος είναι η πιο κατάλληλη για τη κάθε περίπτωση εξαρτάται από παράγοντες όπως η παλαιότητα του κτιρίου, η υφιστάμενη κατάσταση της υπάρχουσας μόνωσης, το μέγεθος της χρήσης που θα γίνει καθώς και ο διαθέσιμος προϋπολογισμός.

Οποιαδήποτε μέθοδο και αν επιλέξετε, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς παίζουν καταλυτικό ρόλο στα θερμομονωτικά αποτελέσματα του συστήματος. Η εταιρία Fragoulakis για κάθε είδους μόνωση που κάνει, είτε αυτή αφορά εξωτερική θερμομόνωση είτε μονώσεις ταρατσών χρησιμοποιεί το θερμομονωτικό υλικό Durosol, το οποίο και παράγεται στις εγκαταστάσεις μας στον Ασπρόπυργο.
 

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το Durosol στις μονώσεις; 

1.    Παρουσιάζει υψηλή θερμομονωτική ικανότητα

2.    Αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας στην επιφάνεια του καθώς "αναπνέει" και δεν επιτρέπει να δημιουργούνται προβλήματα υγρασίας.

3.    Οι θερμομονωτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου συστήματος παραμένουν αμετάβλητες ακόμα και στο πέρασμα 100 χρόνων.

4.    Παρέχεται εγγύηση 10 ετών για μονώσεις ταρατσών ή άλλου είδους μονώσεις

Δεν κατακρατά υγρασία, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζονται οι θερμομονωτικές του ικανότητες.


Συστήματα για μονώσεις ταρατσών

Μονώσεις Ταρατσών με το σύστημα Durosol Light Roof 

Απευθύνεται κυρίως σε παλαιότερες κατασκευές καθώς αφορά ένα ιδιαίτερα ελαφρύ σύστημα μόνωσης. Πιο συγκεκριμένα, το βάρος του είναι περίπου 9 kg/m² και για τον λόγο αυτό ενδείκνυται προκειμένου να μονωθούν παλαιά κτίρια ή γενικά κτίρια που δεν αντέχουν μεγάλα βάρη. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα οικονομικό και αποτελεσματικό σύστημα μόνωσης και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε ζέστη, κρύο,υγρασίες και βροχές.

Όσον αφορά τη τιμή, κυμαίνεται περίπου στα 16,5¤/m² ενώ μαζί με την εργασία από κάποιο συνεργαζόμενο συνεργείο η τιμή ανέρχεται περίπου στα 26¤/m²+φπα.

Υγρομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας 

Αρχικά, θα πρέπει να διαχωρίσουμε την έννοια στεγανοποίηση ταράτσας από τη μόνωση ταράτσας.  Αφορά δύο διαφορετικά πράγματα, εξίσου χρήσιμα. Στη περίπτωση που θέλετε να προστατέψετε ένα κτίριο από τη θερμοκρασία τότε πρέπει να κάνετε θερμομόνωση, ενώ αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με υγρασίες τότε μάλλον χρειάζεται στεγανοποίηση ταράτσας.

Συχνά, όταν σε ένα σπίτι αντιμετωπίζουμε προβλήματα σχετικά με υγρασία θεωρούμε ότι η λύση βρίσκεται στη στεγανοποίηση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι η θερμομόνωση. Περιπτώσεις σαν και αυτές είναι όταν παρατηρείται το φαινόμενο της υγροποίησης, δηλαδή όταν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού τμήματος του σπιτιού είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υδρατμοί. Στη συνέχεια αυτοί συσσωρεύονται στο ταβάνι και εμφανίζεται υγρασία. Έτσι η πιο αποδοτική λύση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι με θερμομόνωση ταράτσας.

Αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για το τι είδους σύστημα μόνωσης πρέπει να εφαρμόσετε, καλό είναι να πάρετε τη γνώμη κάποιου ειδικού. Γενικότερα όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι:

●     Αν εντοπίζετε στο ταβάνι σας μαύρα σημάδια από υγρασία, τότε πιθανόν οφείλεται σε έλλειψη θερμομόνωσης, ενώ αν βλέπετε κίτρινα σημάδια μάλλον είναι θέμα υγρομόνωσης.

●     Αν το ταβάνι σας έχει υγρασία ακόμα και όταν δεν βρέχει, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να κάνετε και θερμομόνωση.
 

Συμβατική μέθοδος μόνωσης ταράτσας 

Στη συμβατική μέθοδο μόνωσης, η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται κάτω από την στεγανοποίηση ενώ στην ανεστραμμένη συμβαίνει το αντίθετο. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται κυρίως η συμβατική μέθοδος. Παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα αφού δεν επιτρέπει τη ροή του νερού κάτω από τη θερμομονωτική στρώση. Παράλληλα, παρέχει δυνατότητα βατότητας, αφήνοντας το περιθώριο να πατάμε στη ταράτσα. Ωστόσο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε επίπεδες ταράτσες ή όσες έχουν μικρή κλίση. Επίσης, επειδή η στεγανωτικής της στρώση εκτίθεται συχνά σε θερμικές μεταβολές, είναι επιρρεπής στη γήρανση. Για αυτό τον λόγο δεν προσφέρεται κάποια εγγύηση για το συγκεκριμένο σύστημα μόνωσης.

Ανεστραμμένη μέθοδος μόνωσης ταράτσας

Η ανεστραμμένη μέθοδος μόνωσης είναι αυτή κατά την οποία η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται πάνω από τη στεγανοποίηση. Αποτελεί τη μοναδική λύση ανάμεσα στις μονώσεις ταρατσών για κτίρια που έχουν ήδη στεγανοποιημένη ταράτσα. Το χρονικό διάστημα εφαρμογής της είναι αρκετά μικρό και είναι κατάλληλη για επαγγελματικά ή βιομηχανικά κτίρια. Όμως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θερμομονωτικό υλικό καθώς πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην υγρασία. Επίσης, οι κλίσεις πρέπει να γίνουν με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο.


Γιατί να επιλέξω την εταιρία Fragoulakis για μονώσεις; 

Η εταιρία Fragoulakis αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρείες του χώρου καθώς ιδρύθηκε το 1958 και από το 1974 ασχολείται με τις μονώσεις. Οι βασικές δραστηριότητες μας δραστηριότητες είναι η παραγωγή διογκωμένης πολυστερίνης και το εμπόριο μονωτικών υλικών.